belki ilginizi çeker
  1. · terk edildim
  2. · terk eden
  3. · adında y harfi olanların güzel gülmesi
  4. · bir sabah paramparça uyanmak
  5. · terkeden kişi
  6. · beni ellere verdin
  7. · murathan mungan
  8. · insanı en çok sevdiği incitirmiş
  9. · severken ayrılmak
  10. · aldatılmak
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  3. · boylumlama
  4. · yılmaz özdil
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · zongul ducks
  8. · miller genuine draft
  9. · ciks

terk edilmek  

sayfa  / 4
  1. "bir erkek karınızı elinizden aldığı zaman, karınızı ona bırakmaktan daha büyük bir intikam yoktur."
    sacha guitry

üzerinde biraz düşününce, çok güzel bi söz olduğunu farkettim.kadınlar için de geçerli tabi.
    (mavio, 21.11.2004 15:18 ~ 02.01.2007 19:51)
  2. üzerinde şimdiye değin çok fazla çalışma yapmadığım bir alan. ne demeli nasıl başlamalı bilmiyorum. ancak anladığım ve şu aralar yaşadığım kadariyle bir paçavra gibi atılmak bütün bütün veya onca kalabalıklar içinde hiç dikkate değer bir yana sahip olamamak gibi bir şey, his, deneyim.
    kendi kendime neden bu kadar paramparça ediyor insanı terkedilmek diye soracak oluyorum; kelimeler saklandıkları dağarcıktan çıkmamakta ısrar ediyorlar. acıyorlar bana anlaşılan. zira, her zaman en zayıftır terkedilen. neden? başlı başına bir anlam arayışı, bir iktidar savaşı ise ilişkiler, her zaman galip kalkacaktır masadan terkeden. galipliğini, ilk önce tanımlama yapmış olmaklığına, savaşın en acımasız ve akıllıca stratejisini kurmaklığına borçludur. oysa, terkedilen açısından çok daha vahim bir durum vardır ortada, bu savaştan geriye kalan. hemen bütün arızalı yönleri ilişkinin ve günahlar ve özürlü hatıralar yüklenir üstüne bütün bütün. gidenin gitmesinin temel nedeni bile onundur. boynu bükülür, kırılır zerre zerre, dağılır, kendine kıyar, olmadık düşüncelere, planlara kaptırır kendini ve nihayet mantığı da terk eder onu. böyle yetim bir çocuk gibi kala kalır ıssız şehirlerde, fakir sokaklar onundur hep. kendinden bile kaçar, kurduğu onca hayale acır, geleceğe küsgün olur, daha önce severek baktığı her şeye nefret saçar.
    terkeden; ne kadar da gururludur. bundandır m.mungan'ın "ve şimdi mağrur bir zakkum çiçeği gibi açar içimde terkedilmek korkusu" deyişi. acı çekmez mi hiç? diye düşünüyorum mesela. çeker elbet. zira, anılar düşünüldüğünde üzerinde sıklıkla daha bir dokunur kırık tellerine gönülün. bir acıklı parça, bir harf terkedilenin hanesinden, bir zaman yaralarsa da terkedeni, o bunu kolay atlatır. zira birinci hamlede kılıcı çekmiş olan odur. can alan, kafa koparan, sakat bırakan diğer tarafı. şu halde kendiyle barışmalıdır ve vicdani sorumluluklarını çarçabuk atmalı kendi üzerinden. olmadık yalanlar uydurmalıdır. temeli yalan olan yalanlar.
    bir müddet daha böyle betimlemelere devam etmek mümkündür ancak, anahtar kavramdan saptırmayarak konuyu, bir sağlam direğe bağlamak gerektir. terkedilmek, acıtır, dokunur insana, donuklaştırır, siler yaşamı perde perde. ancak üzerinde düşünülmeye, acısını çekmeye, onun için ağlamaya değer bir insansa eğer seni terk eden ve gerçekten ben onu sevmiştim diyorsan; kendinle gurur duymalısın. zira yas tutmak bizim kültürümüzde erdemdir, duyguların yücelerindendir. kendini ispat edersin, vicdanın rahat eder, içten içe yese de seni terkedilmenin verdiği aşağılanma duygusu. ne zaman biter bu acı? sorusuna verilecek en makul cevap; çekilen acı ile terkedilene duyulan sevginin şiddeti arasında doğru bir orantgı olduğudur. ona verdiğin değer, hayallerin, onun için sarfettiğin çaba vb. bunların hepsi bir araya gelir ve acının biteceği tarihi ortaklaşa bir karara bağlarlar. demek istediğim, iradi değildir çektiğinina acının ne zaman biteceğini kestirmek veya buna bir sınır konulamaz.
    elbet biter, biter de yer bitirir bu arada terkedileni, perişan eder, uykulara, meyveli yoğurtlara, çikolatalara, dondurmalara hasret eder. su içersin ara ara ve bol bol da sigara.
    ....
    sonuç; zor bir deneyimdir terkedilmek. zorluklara alışmalıdır beden, ruh aldığı darbelerle yaralanacaktır elbet. direnmelidir sevgide, terketmesine rağmen çekip giden. sen onu, o olduğu için sevmişsindir. seni bırakıp gitmeyeceği için değil. sevgi, onun yokluğuna veya varlığına bakılmaksızın sürdürülebilecek bir duygulanımdır. gerisi boş, gerisi palavradır. kim giderse, kendinden kaçar, duygularını verir yele. kalansa istikrarı, huzuru bulur çok kere. (yıpranmaları elde tutarak) ne ki; sevgi sebat ister, sulanmak ister, peşinden ağlanmak ister, unutulmamak ister. kendi kendine sevebiliyorsan eğer sevgiliyi, her şeye inat bu sevgiyi yaşamaya değer.
    (fempusay, 09.07.2005 21:20 ~ 21:25)
  3. "kimdi giden kimdi kalan
    aslında giden değil
    kalandır terkeden
    giden de bu yüzden gitmiştir zaten"

(bkz: murathan mungan)
    (bkz: terk eden)
    (speedy gonzales, 02.01.2007 15:55 ~ 06.12.2007 15:27)
  4. sadece başına gelen kişinin yaşadığı, dünyada yalnız kalınan, insanlara olan güveni azaltan, yaşam tarzı değiştiren, ve terkeden kişinin peşinde koşturan davranış.
    (dryolcu, 26.02.2007 04:48)
  5. -seni sevmiyorum artık bitsin bu ilişki
    - nnnasıl yani
    - sevmiyorum işte uzatma
    -sevdiğini sölemiştin hep
    -sevdiğimi sanmıştım ama yanılmışım
    -ben sensiz yaşiyamam
    -unutursun........
    (kenzo, 18.03.2007 22:09 ~ 22:10)
  6. acı + ızdırap + hüzün + alkol + sigara + gözyaşı + yeni duygular + yeni bir aşk + mutluluk + kavga + son..
    (bkz: kısır döngü)
    (deniz büyücüsü, 16.04.2007 21:00)
  7. unutursun der gider. sen daha çok sevilmeyi hakediyosun da deyip sözde bi de över. bütün teselliler manasızdır. o anda tek istediğin gitmemesidir. sen az sevilmeye razı, çok sevilme umuduyla avunan olmayı zaten göze almışsındır. iki kişinin iyiliğini bi kişi düşünemez. aşkta ortak iyilik yoktur..
    (yusufcuk, 16.04.2007 21:25)
  8. ağlamaktır, hakkında yorum yapacak durumda olamamaktır, kan kaybıdır, ellerin bir süre hep titremesidir, başka bir hayata ama ruhsuz yaşanacak günlere geçiştir, hala sevildiğini hissederek acı çekmektir...
    (masal, 25.06.2007 16:15)
  9. ellere verilmek.

(bkz: beni ellere verdin)
    (zarpandit, 25.07.2007 14:53)
  10. (bkz: terk edildim)
    (94143243431512659321054872390486828512913474876027, 25.07.2007 14:56)
  11. biz iken
    ya da biz olduğuna inanırken
    ben olmak ya da sen olmak
    yapayalnız kalmak
    değil de
    yapayalnız bırakılmak
    terk edilmek...
    (borderline yazar, 02.08.2007 03:29)
  12. evcil hayvanların sıkça karşılaştıkları, sahiplerinin kınanması gereken durum.
    (magdelena, 09.08.2007 20:41)
  13. (bkz: hüzün)
    (bkz: ağlamak)
    (bkz: isyan)
    (bkz: intihar)
    (çöldeki penguen, 19.09.2007 09:00)
  14. dün gece beraber uyuduğunuz insanın ertesi sabaha yabancı olmanızı beklemesi durumu. sevmemeyi öğrenmeyi öğrenmek zorunda kalmak. bir kişi yüzünden yaşadığınız güven problemini tüm insanlara mal etme hatasına düşmenin temel sebeplerinden birisı...
    (closer, 24.09.2007 11:47)
  15. şimdi durduk yere bu da nereden çıktı diye kendimize sorarız. hiçbir şey yapmamış gibi, her şey güllük gülistanlıkmış da öylesine bitmiş bir ilişki varmış gibi gelir. ama keşke bu kadar kolay ve basit olsaydı. giden gitmiştir. senin de bir süre sonra geç de olsa jetonun düşmüştür. terk edildiğini anlar, kaynar sular boşalır başından. önce nefret duygusu gelişir. sonrasında sakinleşirsin.

ama geri gelecek zaten diye anlamsız bir bekleyiş içine de girersin. hayatına başkaları girer bu aşamada. amacın unutmaktır ancak içindeki ses, sen yine de bekle, nolur nolmaz der. hani sen anlam veremiyordun ya neden bittiğine; işte bir nedenini bulamadığın içindir bu beklemeler. aradan aylar geçer, bir ses alabilmek için harekete geçersin. gelen cevap nettir. gerçekten terk edilmişsindir. ve bir anda silersin. biter içindeki adam, kadın, ruh.

başka terk etmelere, başka terk edilmelere yelken açarsın. ve onu severken yaptığın resimleri çöpe atarsın.
    (soldier in the army, 06.10.2007 21:27)
  16. ayrılınılan kişi ile daha az polemik yaşanan ilişki bitme şekli. baş ağrımaması için en ideal seçenektir. baktınız ilişkinin tadı yok; bırakın o terketsin. siz duygularınızla keyfinize bakın.
    (luto, 15.10.2007 13:42)
  17. beklenen son olup, bile bile acı çekme sebebidir. bilinen son madem yaşamayayım diyen ne yapar? önce davranıp terk eder, son aynı son...
    (heidi, 15.10.2007 13:49)
  18. her merhabanın elveda demek olduğu bu dünyada en temel hakikat terk edilmektir. birileri tarafından terk ediliriz, bir şeyler bizi terk eder. kırmızı karını gösterir ve tirbünlere gönderir.

önce gençliğimizi kaybederiz, sonra mahi hülyalarımızı. umudumuzla iyimserlikte arada gümbürder tabiki.

çok uzun vakit geçmiş mevsim yaz iken kış'a dönmüştür. yazı hatırlarız hisar buselik bir tınıyla. hicranlı hayatın ne ilk ne son matemidir. hüzünleriniriz.

o kadar çok hayatımızda kraterler açılmıştır bir tanesinin acısı bize koymaz. delik deşik elek gibi bir vaziyette gölgemizi sırtımızda taşırız. o gölge büyür büyür ve sırtımızda bir kambur olur.

gün gelir kamburu sırtımızdan atarız. umudum umutsuzluğum, arkamdan bıraktığım yol elveda deyip bilinmeyen bir aleme kanat açarız.

evet bir terk edile edile terk etmeyi öğrenmişsizdir.
    (ceket yok pantolon verelim, 15.10.2007 14:23 ~ 14:28)
  19. terkedilen kişinin çok iyi biri olması, sorunun asla ve kat-i surette onda olmaması, bir süre terkedenin kendini dinlemesi gerektiği ve tüm bu güzellikleri hak etmiyor olması gibi, rahatlatıcı, yalan içerikli sebepleri olan fiildir.
    (heidi, 28.10.2007 21:45)
  20. özenle kurduğunuz kabuğun çatladığı andır.dışarı sızar anılarınız akıp gider birer birer.durduramazsınız,eliniz kolunuz bağlıdır.zaten aşkınız tampon falan olamaz artık o çatlaklara.karşınızda ki insan da o aşık olduğunuz adam değildir zaten.bakmaya cesaret edemeyeceğiniz bir yüz görürsünüz gözlerinde.göz yaşlarınız içinizde ki ateşe karışır.belli etmezsiniz.o sizi ağlarken gördüğünü sanır ama bu ayrılık gözyaşları değildir artık.yarım kalanlarla başa çıkmaya çalışıyorsunuzdur sadece.sürekli koşup bir türlü yetişemediğiniz aşkınız,tutulmamış vaatler,söylenememiş sözler vardır.her zaman yapılan şakalardan değildir bu.terk eden,gecenin bütün ağırlığıyla gelmiştir size anıları savuşturup kendini alıp gitmiştir bedeninizden.''dönüşü yok'' denmiştir.kolay bitirir işini terk eden.o başka bir hayata açmıştır gözlerini.onun evreninde değilsinizdir artık.özlersiniz belli edemezsiniz.içinizde patlar bütün hızıyla yaşananlar.ipleri kopmuş bir kukla gibi kalırsınız.''yalnız kalırsınız'' işte o zaman gidenleri yaşatarak dibe vurma vakti gelmiş demektir.yas tutma vaktidir artık.içinizde var olan umudu son kez yaşatma,bekleme vaktidir.gözlerinizi kapar sadece zamanın geçmesini beklersiniz...ha bir de,en zoru eski sevgiliden arta kalan yalnızlıkla mücadele etmektir.o gittiğinde yalnızlık küçük bir çocuktur, gün geçtikçe büyütürsünüz gözlerinizde...
    (anjeliq, 25.12.2007 00:58)
  21. bir kız için,içte kalan intikam uğruna, sıradaki masumu sebep bile olmayacak olayla terketmektir.

bir erkek için,bunun ardından tüm kızlara sözleriyle ölüm yağdırmaktır,sıradaki masuma köpek muamelesi yapmaktır.

ve her ikisi de bir kısırdöngüde göbekten bağlıdır.

mesele de, kısırdöngüye düşmemektir.
    (spaindustrial, 25.12.2007 01:07)
  22. insana koyan bir durumdur, temelinde vazgeçiş ve yetememe durumu yatar. yalan da işin işine girince yapılması, ne yazık ki mecbur duruma düşen eylem.. gelen gideni aratır derler ama bitti mi bitiyor; üstelenmemesi, salya sümük olunmaması için elinizden geleni yapın, bu da terkedilenlere bir nasihat.

dört ağaçla çevrili bir çemberin en ucuna oturdum,
    yanımda sen.
    maviyi seyrederken, yeşil gözlerinle tutuştum.
    esen rüzgarla irkildim;
    sen benden çoktan geçmiştin.

ne gördüm senin gibi, ne de sevdim başkasını,
    seni sevdiğim gibi.
    ellerim elini tutmayı beklerken, elin artık ellerindi,
    üşüyünce farkettim;
    sen benden çoktan geçmiştin.

ara sıra düşer aklıma, "bitti" dediğin yerde otururum,
    gelmeni bekleyip, ağlarım.
    dön diye yalvarırken, kalbim kanar yanarım,
    sensiz olmayacağını bilirim amma;
    sen benden çoktaan geçmişsin.
    (book buff, 12.01.2008 12:08 ~ 14:30)
  23. sevdiğinin hayatında "2. tekil şahıs" iken, artık "3. tekil şahıs" olmaktır.
    (closer, 18.01.2008 01:10)
  24. canın çok sıkkın benim de canım sıkıldı esniyorum yatıyım bari diyip sizi göt gibi bıraktığında küçük çaplısıyla da karşılışılabileceğiniz durum
    (leeloo, 18.01.2008 01:14)
  25. hayattaki en öğretici eylemlerden biridir. sevgili için olsun, akraba için olsun, gerçek anlam olsun, mecaz olsun.
    çok şey gizler ardında...
    (sadalet, 18.01.2008 01:18)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil