belki ilginizi çeker
  1. · bayan değil kadın
  2. · amı olanın dini olmaz
  3. · terkeden
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · babaların garip huyları
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · başlıktan karakter tahlili
  9. · alyuvar

terk eden tarafın genellikle bayan olması  

1. erkeklerin belki devam edebiliriz diye bi ihtimalci düşünmesine karşılık kadının aklına koyduğu şeyi uygulamasıdır en büyük neden..
    terk etmek güç gerektirir..aklında tasarlarsın o anları
    nasıl bırakabilirim..nasıl incitmeyebilirim diye...nasıl beni terk etmesini sağlarım diye..
    ama bi türlü bırakmaz ,gitmez..
    yapabilecek zor olan gerçekliği yine kadın yükler..vicdanın ağırlına rağmen..bırakıp gider..geçip gidecek olan anla..
    edit:azına zıçılan başlık * * bayan=kadın=kız
    (asllll, 13.10.2009 13:45 ~ 19:45)
  2. (aglaures, 13.10.2009 13:48)
  3. erkek bırakınca ardından denmeyen kalmaz. kadınınsa bulduğu yeni lavuk arkadan konuşanları düzler.
    (karga karga gak dedi, 13.10.2009 14:19)
  4. yanlış tespit efendim . zira terkedilen taraf baymıştır aslında. bunu farkeden terkeden taraf bu bayan kişiden hemen uzaklaşmakla doğru yolu bulmuştur.

ilk okuduğunda anlamayanlar için ;

(bkz: baymak)
    (komiknickbulamadim, 13.10.2009 14:55)
  5. (allegra, 13.10.2009 15:16)
  6. popüler kültür kadınlarının övünç kaynağıdır. nasıl bir övünçse artık şahsen algılamış değilim...

şahsen ilişkilerimde hep siktir olup giden oldum terk eden olmadım! olmakta istemedim... ama hep düzeltmek istedim bir erkek olarak çünkü her ayrılık onlarca şey götürdü benden... her ayrılığımın sonunda biraz gözyaşı döktüm belki o an gülümsedim evet bitti! diyerek... gittim işte! diyerek ama her gidenin ardından gözyaşı döktüğüm kesindir! bunda hiç şüphe yok...

ama giden kadınlar hep yılgın kadınlardı mücadele etmekten korktular en ufak uzak mesafede aldatmayı tercih ettiler ve bunu yine kendine övünç kaynağı yaptılar... ben hiç anlamadım bunları anlamakta istemedim çünkü bence bu en büyük ahlaksızlıktı!

ama giden kadınlar hiç yapıcı olmadılar hep kıyıcı oldular bir şey yanlış ise o an söylemediler! morali bozulduğunda neden moralin bozuk dediğimde "ya bir şey yok..." dediler ve susmayı tercih ettiler... susmak nedir ? nedendir? dediğimde bazen çok şey anlatır dediler ama aslında hiç anlatamadılar! ya da ben anlamadım? ben mal mıyım? dediğimde hayır sen neşe kaynağımsın dediler.. sonra git demeyi marifet saydılar.... anlayamadım ben! susmayı marifet saydılar ve gittiler hiç konuşmadılar...

uzaklara gittiğimde kendilerine hep "uzak diye bir yer yok paylaştığımız gökyüzü birleştiriyor..." dediğimde ya gerçekçi ol dediler dalga geçtiler... gerçekçiydim ben oysa tam da uzakta iken sadakatimi gösterecektim ona! ama o kendi sadakatini gösteremedi...

aldatmayıda marifet saydılar ne kadar tenle tanışırlarsa o kadar "bilge" olduğunu düşündüler... ama hep yanıldılar...

bu kadınlardan şu itirafı duymak hep haklılığımı gösterdi!

"kimse beni senin gibi sevmedi..." ve ben bunu duyunca bir kez daha üzüldüğümü söylediğimde hadi oradan mutlu olmuşsundur dediler...

ler...
    ler...
    ler...
    (umut taciri, 13.10.2009 18:06)
  7. bay 0
    bayan 1
    ...tuvalet muharebesine benzeyen hede.
    (düngecebirhalüsinasyongördümanne, 13.10.2009 18:10)
  8. (bkz: terkeden)
    (chicaloca, 13.10.2009 18:11)
  9. doğrudur, normaldir. ilişkiden bayan tarafın ayrılmak istemesi doğal sonuçtur.
    (fulya oktem, 13.10.2009 18:15)
  10. (dis, 13.10.2009 18:17)
  11. (ara: genellikle)
    (not yet, 13.10.2009 19:42)
  12. bitmiş bir şeyi süründüren aciz erkeğe inat, kadının cesur olmasından kaynaklanır.
    (illuyanka, 13.10.2009 19:43)
  13. (anladım bozukluğu, 13.10.2009 19:44)
  14. birinci dünya savaşı da deli yugoslavın birinin sırp cumhurbaşkanını vurması sonucu başlamıştı.

ama tarih kitaplarından öğrendiğimiz bu bilginin devamında şöyle bir ibare vardı,

"bu savaşın görünen nedenidir."

peki gerçek neden ne idi ? avrupanın biriktirmiş olduğu stress i ve potansiyel gücü dışa vurmasıydı. müttefik kuvvetlerin alman ve rus istilasından korkmasıydı. alman ve avusturyalıların avrupayı ele geçirme idealiydi. falandı, filandı..

ama o savaşı asla ve asla yugoslavlar başlatmamışlardı.

işte bu da öle bir şey..
    (paintitblack, 13.10.2009 19:51)
  15. (bkz: amı olanın dini olmaz)

bunu da ben mi söyleyeyim?
    (kırmızı rugan ayakkabıdaki meni damlası, 13.10.2009 19:58)
  16. (çamıntepesindekiökseotu, 13.10.2009 20:10)
  17. artık vermekten yorulmuş,
    evlenip yuva kurma hayaliyle kucaktan kucağa uçan sevgi kelebeğinin,
    bulunduğu kucakta da evlilik ihtimalinin olmadığını anlaması üzerine,
    sen beni sevmiyorsun feveranıyla yaptığı eylemdir.

doğal ve beklenen bir sonuçtur, çünkü erkeğin terk etmek için bir nedeni yoktur.

(bkz: alan memnun veren memnun)
    (ourkuon, 13.10.2009 20:22 ~ 20:39)
  18. (ford ka, 13.10.2009 20:40)
  19. erkeğin terk ettirmek için elinden geleni yaptırması nedeniyle olabilir. olmayabilir de.
    (vjera, 13.10.2009 20:43)
  20. ilişki erkeğin teklifiyle başlamışsa sonunun alacağı muhtemel şekildir.o yüzden eksik bir tespittir.
    (authority, 13.10.2009 20:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil