yüzüne bakıp, konuştuklarını dinleyip makul bir insan sınırları içine giren bir kişi olup olmadığına kanaat getirmeden evvel;
biyolojik bir olguyu önleyememenin hatasını, "iletişim kurmaya bile değmeyecek kalitesiz insan" yaftası ile cezalandırarak ödetmek
kafataslarının içindeki et parçasının nasıl bir verimle kullanan kişilerce yapılır, tartışılmalı.
ha ben erkek arkadaşımın terine ekmek banıp da yemem ama ter kokusu çok da sorun olmamalı insanlar için. insana, insan olduğu için değer vermek gerekir. bir kişinin domaltıp tekmelenmeyi hakettiğine karar vermek için, kokudan farklı kriterler olmalı. insan benzer durumları yargılar ve öğrendiklerini hatrına getirir, tamam; ama bu muhakeme yetisini pozitif düşünce ile harmanlayıp daha farklı kullanmalıdır. pavlov'un iti şartlanır ve sabit görü ile uygular : biz buna önyargı diyoruz.
insan olmak lazım, insan olmanın bilincinde olmak lazım.*
derste yer değiştirmeme neden olan, yer değiştirdikten sonra önümdeki ve çaprazımdaki iki kişinin daha kokmasıyla beni şaşkına çeviren erkek topluluğu.
(bkz: hacı şakir sabunu)
(bkz: su)
en fazla ter kokan kadınlar kadar tepki uyandıracak erkek tipidir. erkekler genel yapıları itibariyle birbirleri arasında bu konuya haddinden fazla takılmazlar. bu konuya genelde kadınlar daha fazla hassasiyet gösterir. ancak buna takıp da "yıvranç bişii" diyerek ter kokan bir kadın varsa o daha yazık durumdadır. ayrıca ter insani bir olgudur ve kimi zamanlarda koşullar hiçbir özeni kaale almaz.. bu nedenle önyargılı olmadan iyice bir düşünmek gerekir.
özellikle sıcak havalarda karşılaşılabilecek, her ne kadar duş alınıp deodarant kullanılsa bile önüne geçilemeyecek durum, insanlık hali. herkesin başına gelebilir.
bu başlıkta yazanlara göre üstüste 4 idam cezası verilip, boğaz köprüsünden sallandırılması gereken aşağılık şerefsizlerdir.
ter insanın kontrol edemediği bir salgıdır, deri solunumunun bir sonucudur, engellenemez. fakat ter kokmaktan doğan sorun sık sık yıkanmak, deodorant kullanmak, kalabalık içine çıkılacağında çemen,sarımsak ve hernevi koku yayıcı yiyeceğin yenmemesi ile önlenebilir, böyle yapmamak bir saygı sorunudur herşeyden önce, aynı ağız ve ayak kokusu gibi.
fakat ter aynı zamanda emeğin simgesidir, yazın güneş altında dolanmak, yatmak haricinde çalışmayı gerektirir, bana kendi terim her zaman çok çalıştığım günleri hatırlatır, en sevdiğim parfümüm kadar da severim kendi terimi...yani bu başlıkta bahsedilen çoğu insan gibi maalesef ben de bir ter kokan erkekler grubunun üyesiyim...ama o halimle gidip otobüse binmem, paşa paşa arabama binerim kendi kokumu da kendim çekerim. hoşlanmayan varsa yanıma yaklaşmasın terlediğim zaman kimseye yalvardığım yok..
bazen müthiş seksi olabilen insanlardır.
kiminin teri, en pahalı parfümden daha güzel kokar. sırf kokusu için peşine takılıp gidebilirsiniz.
hele o koltuk altı kokusu! burnunuzu iyice yaslar ciğerlerinize kadar çekersiniz.
kim ne derse desin, genel olarak erkekleri bekleyen hayat şartları, en azından fiziki anlamda, kadınları bekleyen hayat şartlarından daha zor ve ağır olmaktadır.
bunu bir destekçisi olarak; ortalama erkek ömrünün kadınlardan her zaman daha kısa olması olamaz mı?
metropollere çalışmaya gelip bekar evlerinde 20 kişinin kullandığı helayı banyoyu kullanan erkekler olabilir mesela.
rahmetli babamdan biliyorum... izmir'e geldiği 1943 yılında* tepecikte bekar evlerinde kalmış. orda kalacak parası olmadığında; sabahçı kahvelerinde sabahlamış; çay içecek parası da olmadığında cami avlularında hasırlara sarılıp uyumuş... anlatırdı.