belki ilginizi çeker
  1. · komplo teorileri
gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · yasaklanması gereken şeyler
  6. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  7. · mutluluk veren küçük şeyler
  8. · tepedeki çimenlik
  9. · quantum

terörle mücadele kahramanları yardım kampanyası  

1. tüyleri diken diken etmiş kampanyadır..

reklammış!! ulan koyim reklamına be!! iç'i kuruyup, duyguların körelmiş olması bu olsa gerek. an itibari ile 119.000 kişi yardım etmiştir. holding'ler farzedelim ki milyon dolarlık yardımlarına karşın kat kat para kazanıcak.yani farzedelim ki reklam! banane? böyle bir kampanya olmasaydı. o herif o parayı bir ay'da değil'de üç ay'da cebine koymuyo mu olucaktı? gene bok gibi para kazanıyor, gene para basıyor olucaklardı.

bırakalım boş konuşmayı..
    ediceksek yardım edelim, etmiyceksek izleyelim..diyebileceğim kampanyadır..

birliktir, beraberliktir..
    türk olduğunu hatırlamaktır..
    (obsession, 15.10.2007 00:38 ~ 00:40)
  2. (manha de carnival, 15.10.2007 00:39)
  3. yine terazinin bir tarafının ağır basacağı anlaşılan kampanya. kapsayıcı olmaktan ziyade dışlayıcı olan bu tür kampanyalar, kamuoyunda imajlarını düzeltmek için sırada bekleyen iş adamlarının ve sanatçıların işine yarıyor, toplum mühendisliğine hizmet ediyor. şehit çocuğuna yardım etmek istiyorsan, bunu gerçekten çok istiyorsan, git mehmetçik vakfı'na, al bir ailenin adresini, yap yardımını. kime satıyorsun iyi yürekliliğini? ha uyarına geliyorsa git şırnak'a, mardin'e, diyarbakır'a da, oradan da bir çocuk seç, ona da kanat ol. uçmaksa aynı uçmak, yaşamaksa aynı hayat. neden duyuruyorsun bunu davullu zurnalı? oturmuş hakkâri'de bu programı izleyen insan nasıl hissececek kendini hiç düşünüyor musun? işte artık, her kimsen...

hamiş: gerekenlere vurgu yapıldı.
    (mademli bagnum, 15.10.2007 00:47 ~ 00:59)
  4. bağışlar işe yaradıktan sonra isterse sabaha kadar ekranın / hatta monitörün yanında ajdar'ı izlemeye katlanabilinecek kampanyadır.
    sanki çatır çatır tabak kırıyorlar da rahatsız oluyoruz
    (venom, 15.10.2007 01:03)
  5. bende, terörü sadece bir günde 15 şehit verince hatırlıyormuşuz gibi bir his yaratan kampanyadır. mehmetçik ve şehit yakınları bu ülkede en iyi şekilde yaşamayı hakedenler elbette, lakin sms atmanın yanı sıra birer ikişer şehit haberi gelirken dikkatleri çekmeyen terör üzerine biraz düşünmek gerekiyor.

biliyoruz ki ölenler geri gelmiyor.bu yüzden terörü var eden faktörleri, terörün yıllardır neden bitirilemediğini sorgulayıp, uygun platformlarda bunların üzerine gitmemiz sms atmamızdan daha faydalı olacaktır. çünkü biliyorum ki şehitler vermeye devam edeceğiz terörü var eden faktörler engellenmezse.

zaten mevcut sistemin işleyişinden faydalanıp senin, benim, mehmetciğin, paralarıyla milyar dolarlar kazanan, doğuya yüzünü dönmeyen, hatta illegal işler çevirmiş kişiler, şirketler, milyon dolarları götüren sanatçılar, futbolcular büyük paralar bağışlayacaklardır 'kameraların önünde'.
    (fingon, 15.10.2007 01:20)
  6. şahısların hakkında atıp tutmaktansa daha iyisini yapıp bize göstermeleri gerektiği, aksi halde reklam meklam deyip boşa kürek çekmemesi gerektiği programdır.... (bkz: böyle reklama can kurban, adamlar kıçlarını açmıyo ya)
    (kırmızı kalem, 15.10.2007 23:44)
  7. şahısların hakkında atıp tutmaktansa daha iyisini yapıp bize göstermeleri gerektiği, aksi halde reklam meklam deyip boşa kürek çekmemesi gerektiği programdır.... böyle reklama can kurban, adamlar kıçlarını açmıyo ya
    (kırmızı kalem, 15.10.2007 23:46)
  8. (fantastik karakter, 16.10.2007 09:55)
  9. ne yapılıyor? neden yapılıyor? diye düşünüldüğün de bir sonuca varılamayan hareket. gerçekten yapılması gereken para toplamak mı?
    (tubs, 16.10.2007 11:03 ~ 11:04)
  10. nerde bu devlet, bu millet hep burada diye haykırılası bağışların olduğu program. ödenen vergiler vs yanında bir de devletin yapması gerekenler için artı para toplanması yaklaşık 90 yıllık bir devlete yaraşıyor mu acaba.
    (gone with the sin, 16.10.2007 11:39 ~ 11:44)
  11. gaza gelen topluluğuz...bir sosyal bilimci uygun bir kavram yaratsa da farkına varabilsek.
    şimdi size bir kaç kurumdan bahsedeyim. dinleyin :

sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu
    her nevi huzur evi
    mor çatı
    bedensel engelliler ve dayanışma derneği
    güçsüzler ve kimsesizler vakfı
    zihinsel yetersiz çocukları yetiştirme ve koruma vakfı...
    (uzar gider)

bu kurumlardan kaçı için harekete geçtiniz? kaçı için eliniz cebinize gitti? hangisinin telefonunu arayıp "nasıl yardım edebileceğinizi" sordunuz? yahut hangi özü "türk", kendi "türk" kanal böyle kapsamlı bir kampanya başlattı bu adı sanı belli olmayan vakıflar, kuruluşlar veya dernekler için?

yani sevgili, uygun gazı aldı mı dağ bayır aşan yüce gönüllü vatansever dostum ! medya boyamadığı müddetçe hiçbir şey için kılın kıpırdamaz. ülkeni ancak asker ve medya üzerinden sevmeye alışmışsın. işin içine vatan millet girmedikçe, türklüğünü sana fark ettiren bir televizyon kanalında bunlar yaygara usulü duyurulmadıkça umurunda olmaz. gözlerin mi doldu mehmetçiğe yapılan yardımlarla? ağlama! bi bayhan 'la iki ajdar'a fit olur şu gönlün.
    (altlejant, 16.10.2007 12:54 ~ 19.10.2007 08:52)
  12. kim ne düşünürse düşündün ne derse desin yinede yerinde bir kampanyadır keşke milyarlarım olsada gözümü kırpmadan verseydim ne gaza geldim nede sözüm ona reklam yapıyorum ulan yardım bu ya bundada bok atıldı ta helal olsun ne diyeyim
    (yeşileriğim, 16.10.2007 16:01)
  13. bütçesinin en büyük dilimini milli savunmaya ayıran bir ülkede gereksiz gördüğüm eylem.
    (sugibiazizol, 16.10.2007 23:00)
  14. "şehitler için habetürk televizyonu büyük bir kampanya başlattı.
    herkes para veriyor.
    bu yazının kaleme alındığı saatlerde 33 milyon ytl toplanmıştı.
    fatih terim ve milli takım futbolcuları aralarında 1 milyon ytl toplayarak kampanyaya önemli bir destek verdiler.
    anadolunu saf ve temiz çocuklarının 'çok yoksul' hallerini ancak onlar 'şehit' olduklarında öğreniyoruz. şehit olmasalardı ne cam çerçevesiz evlerde yaşadıklarını ne çocuklarının ayaklarında çorap bile ublunmadığını bilecektik.
    gençler şehit oldular, türkiye onların fakir olduğunu fark etti.
    hemen herkes elini cebine attı.
    alın size para!
    korkmayın siz ölün, biz parasını veririz!"

(bkz: nazım alpman)

(bkz: birgün)
    (aglaures, 17.10.2007 15:05)
  15. dibine kadar borca batmış olmasına rağmen katılmasıyla takımımla bir kez daha gurur duyduran kampanyadır.
    http://www.ntvspor.net/...
    (mitican, 17.10.2007 15:19)
  16. genelkurmay başkanımızın* televizyonda elinde hazırlamış olduğu konuşma metinlerini bir kenara bırakıp içinden geldiği şekilde konuşarak, paranın tamanın vakıf'a aktarılacağını, 5 kuruşunun dahi tsk'ya gitmeyeceğini gözleri dolmuş bir şekilde söylemesiyle-ister gaz deyin ister reklam- turkcell hattımdan bağışta bulunduğum kampanyadır.

he, büyük firmaların reklam yaptığı falan filan...doğrudur, reklam yapıyordur, fakat bu para ödeniyor mudur, bu işe yarıyor mudur, önemli olan o. bağışını yaptıktan sonra geri kalan teferruat sikimde bile değil...
    (caps lock, 17.10.2007 15:38)
  17. dünyanın silahlanmaya en çok para harcayan, bütçesinin en önemli bölümünü buna ayıran, abd, israil, almanya gibi ülkelerin elde kalan teknolojilerine yatırm yapan bir ülkenin vatandaşı olarak insanın aklına bazı sorular gelmiyor değil.
    kampanya ile toplanan para 30 milyon ytl civarındaymış, aldığımız dandik uçaklar bile kaç katı pahallı, madem böyle bir sıkıntı var acaba daha mantıklı harcanamaz mı bu paralar, daha düzgün bütçeler çıkarılıp, silah kartellerinin oyuncağı olmaktan vazgeçilemez mi...
    gerçi soruyu sorarken bile cevabını biliyoruz ya neyse...
    (kasaba insanı, 18.10.2007 11:42 ~ 11:44)
  18. -- alıntıdır --

katılan kişi sayısı şu an 626.401

bağışlanan miktar 69.817.638...eski hali ile 69 trilyon tl

hep beraber şehitlerimiz için kampanyadayız.

kampanyanın sahibi habertürk ve fatih terim liderliğindeki milli takım...

günlerdir izliyorum bağışları...

aklıma; en son gabar'da bıraktığımız 13 evladımızdan birinin anasının günde 3 ytl için pencere taktıramadıkları tek odalı evinde fıstık soyması geliyor.

şu kadehi 10 ytl'ye içkimize meze yaptığımız fıstığı günde 3 milyona soyarken parmakları parçalanan ananın evladı da gabar'da parçalıyor kendini.

milliyet başlığı atıyor : "bir tek canı vardı, onu verdi"

yürek parçalayıcı değil mi?

suçluluğumuzun kanıtı sarılıyoruz cüzdanlara; suçluluklarının kanıtı sarılıyorlar banka hesaplarına.

güya müslümanız ya...

güya "sağ elin verdiğinden sol elin haberi olmayacak ya"....

sağ elin verdiğini bırakın sol el , bütün dünya duyuyor.

bilmemne halı 250 bin ytl bağışlıyor...

ertesi gün genel müdürü habertürk stüdyosunda emlak programında bir kaç cümle şehit edebiyatından sonra kaç tür halı ürettiklerini anlatmaya başlıyor...

halısız evde beklerken evladını şehit veren ana dinliyor mu bilmiyorum...

tüsiad bırakın bin ytl'yi....5 milyon ytl bağışlıyor...

habertürk anlı şanlı sözcüklerle süslüyor arzuhan doğan'ın yürüyüşünü...

şehit anasını günde 3 milyona çalıştıran ülkenin insanlarının esaret ücretlerine mahkum olmasını bir kere raporlarına konu etmeyen ama şehidimize kıyan güçlerin demokrasisini diline dolayan tüsiad 5 milyon ytl ile kaydını yaptırıyor şehit reklamlarına...

sonra bir bakıyorsunuz cem hakko bağlanıyor....

hani şu geçenlerde eğlence mekanına şarhoş girerken kameralara , "bu milletin efendisi biziz" diye bağıran zat....

o da "vatan için şehit olan evlatlarımız" için atıyor ortaya bir kaç milyar...

sürekli mossad'a "güvenlik primi" yatırılacak değil ya; biraz da halkla ilişkilere para yatırmak gerekiyor.

kimler yok ki...

barzani ile havalimanı kuranlar, ırak'ın kuzeyinde çimentoları ile ihanetin temelini atanlar tek tek yazdırıyorlar isimlerini ekrana.

1 milyon ytl...250 bin ytl....1 milyon $

habertürk çoşuyor...

"türkiye tek yürek" sloganı tekrar tekrar geliyor ekrana; ülkenin komprador burjuvazisi ellerindeki kanı dolarla temizliyor.

bugüne kadar "güneydoğuda genç kız eğitiyoruz" görüntüsü altında nice şaibeli faaliyete imza atan (bkz: dtp'nin alt ve üst kadrolarındaki kadın sayısı) ve bir kere olsun şehit-gazi çocuğu okutmak aklına gelmeyen türkan saylan bağlanıyor canlı yayına...

sonunda aklına geliyor anlaşılan ve gururla açıklıyor...

"biz de 100 erkek, 100 kız şehit/gazi çocuğuna burs vereceğiz"

diyor...

saynur tezel buğulu gözlerle bakıyor; hepimiz duygulanıyoruz, elimizde değil.

hani şu hürriyet'e manşet olan , "güvercin kanadına mektup" var ya...

şehitlerimizle teröristleri aynı kefeye koyup, kuru barış, kardeşlik edebiyatı yaptığı mektup...

işte onun yazarı yılmaz erdoğan bile 100 bin ytl ile katılıyor kampanyaya...

durun daha bitmedi....

kocası pkk'nın yayın organı özgür gündem'in temsilciliğini yapmış olan gülben ergen (yılmaz erdoğan'ın yengesi olur kendileri) de 100 bin ytl ve bir şehit çocuğunun ömür boyu tedavi masrafları ile sahnede yerini almıyor...

şaşkınlıkla izliyorum...

gladio'nun i.t.'inin imralı'dan canlı yayına bağlanıp,

"tonlarcasının ticaretini yapıp gramından yargılanmadığım kanlı uyuşturucu parasından ben de bir 100 bin ytl helal olsun"

demesini bekliyorum.

her cins var...

mesela büyük kulüp başkanı....

türkiye'yi yöneten kodamanların kulubü. 6000 küsur üyeleri var. yıllık aidatları milyarlarla ölçülüyor.

beyefendi kulüp adına kaç lira bağışlıyor biliyor musunuz...

50 bin ytl...

eski para ile topu topu 50 milyar...

50 bin ytl bağışladıklarını açıklamak için canlı yayına bağlanmaya utanmıyor;

şehidimin anası günde 3 ytl'ye ; büyük kulüp'te kadehi en az 10 ytl'ye sattıkları içkilere meze yaptıkları fıstığı soymaya devam ediyor.

şehitlerin uğruna canlarını verdikleri toprakların neredeyse tamamının kayıtsız şartsız yabancı maden tekellerine açan yasayı bir kere olsun haberleştirmemiş habertürk şehit edebiyatında tam gaz devam ediyor...

taki doğan bağlanıyor canlı yayına...

ankara'da bir küçük kızın nasıl kendisini bulup ona bağışlanması için 3 ytl 70 kuruş verdiğini anlatıyor...

sayarken tedirgin...

"tabi bozuk taşımaya alışkın olmadığımız için zorlanıyorum"

diyor.

günde 3 ytl'ye fıstık soyan şehit anasının evladının edebiyatını; cebinde 3 ytl bozuk olmayacak kadar halkından kopuk taki doğan 3 ytl üzerinden yapıyor...

şehit kanı 3 kuruşa ; bugüne kadar şehidin kursağından inmeyenlerin elinde reklam malzemesi oluyor.

sizi bilmem ama benim fena halde midem bulanıyor.

edebini taşımadan şehit edebiyatını yapanlar üzerinden türkiye gümbür gümbür bir tuzağa çekiliyor.

b.g.

-- alıntıdır --

kaynak: http://www.acikistihbarat.com/...
    (strateji, 18.10.2007 22:37 ~ 22:38)
  19. (tubs, 19.10.2007 13:10)
  20. gabar dağı'nda 13 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından milli takım öncülüğünde başlatılan şehit ailelerine yardım kampanyasında toplanan 86 milyon ytl'nin akıbeti konusundaki belirsizlik sürüyor.

kampanyanın üzerinden iki ay geçmesine rağmen, kimse paranın ne kadarının nerede olduğunu, şehit ailelerine hangi kurum aracılığıyla ne zaman dağıtılacağını, milletin bağışladığı paralardan şehit düşen polislerin yakınlarının ne kadar alacağını bilmiyor. şehit yakınları, paranın emekli sandığı aracılığıyla bir an evvel kendilerine eşit miktarlarda dağıtılmasını istiyor.

terör örgütünün 7 ekim 2007'de şırnak'taki kanlı saldırısı sonucu 13 askerin şehit düşmesinin ardından habertürk televizyonu ve milli takım öncülüğünde düzenlenen terörle mücadele kahramanlarına destek kampanyası'nda toplanan paralar aradan iki aydan fazla süre geçmesine rağmen hak sahiplerine ulaştırılmadı.

14 ekim'de başlatılan kampanyayla ilgili kendilerine tek kelime açıklama yapılmayan şehit yakınlarının öfkesi her geçen gün artıyor.

zira ziraat başta olmak üzere toplam 5 bankada tutulan bağışların ne zaman ve nasıl şehit yakınlarına dağıtılacağı konusunda şu ana kadar tatminkâr bir açıklama yapılmadı.

şehit dernekleri, paraların şehit yakınlarına eşit olarak dağıtılması konusunda hemfikir.

dernekler, paranın mehmetçik vakfı'na teslim edileceği yönünde yapılan açıklamalara da söz konusu kurumun tüzüğünün eşit dağıtıma müsait olmadığı için karşı çıkmıştı.

bunun üzerine açıklama yapan habertürk yetkilileri, bağışların mehmetçiklere dağıtılacak bölümünün mehmetçik vakfı'na, kalanının da sosyal güvenlik kurumu vasıtasıyla diğer şehit yakınları ile gazilere dağıtılacak şekilde teslim edileceğini açıklamıştı. ancak aradan yaklaşık iki ay geçti. yardımlar şu anda ne şehit ailelerine, ne de mehmetçik vakfı'na ulaştırıldı.

yasal faizi aylık 1 milyon ytl

kampanyanın üzerinden iki ayı aşkın bir süre geçti.

toplanan 86 milyon ytl'nin aylık net yasal faizi bugünkü oranlar (yüzde 13) dikkate alındığında ortalama 950 bin ytl'yi buluyor. üç aylık faiz miktarı ise 3 milyon ytl'ye yakın bir rakama denk geliyor. meblağın büyük olması, bankalarla özel birtakım anlaşmalar yapılmasını da mümkün kılıyor.

yardımlar, emekli sandığı'na teslim edilmeli

izmir şehit aileleri insan hakları ve yardımlaşma derneği başkanı yavuz alphan, belirsizlik sebebiyle tedirgin olduklarını söyledi. alphan,

"bu kadar süre geçti, hâlâ bir yardım veya açıklama yok. paralar nerede? neden dağıtılmıyor? bu millet bu bağışları şehit yakınları için yaptı."

dedi.

alphan, bağışların bütün şehit yakınlarına ve eşit olarak dağıtılabilmesi için emekli sandığı'na teslim edilmesi gerektiğini aktardı.

edirne'den kars'a bütün şehit yakınlarının yardım konusunda kendisine telefon ettiğini belirten şehit aileleri federasyonu başkanı hamit köse ise mehmetçik vakfı yöneticilerinin de yardımın kendilerine ulaşmadığını ifade ettiğini belirtiyor.

habertürk televizyonu yetkilileri ise telefonlara çıkmıyor.

kaynak: http://www.acikistihbarat.com/...
    (strateji, 03.01.2008 17:05 ~ 17:06)
  21. (chixculub, 03.01.2008 17:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil