gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · 2012
  6. · kar yagarken hissedilen duygular
  7. · domuz gribi
  8. · paper plane
  9. · savrulmalar

terörist affetmek  

1. (bkz: itirafçı)
    (dünyayı kurtaran adam, 30.05.2007 15:30)
  2. kantırda * birkaç kere yapıldığını gördüğüm eylem. bir keresinde ben de yaptım.
    teröristler rehine kaçırmıştı. ben rehineleri kurtarırken orda bir terörist oturmuş ağlıyordu. ne oldu lan dedim. abi cephanem bitti dedi. silahımı attım. birbirimize sarıldık. hoşbeş derken aynı köylü çıktık. silahlarımızı bırakıp balık tutmaya gittik. rakı içtik. arkamı bir döndüm rehineler de gelmiş peşimizden. yavşaklar. kovaladım onları. şimdi the sims'de iki ev aldık. komşu olduk. rehineler tek sorun. hala peşimdeler.
    (compasino, 30.05.2007 16:05)
  3. şehit ailelerinin yüreğini sızlatmaktır..amaç bu olmasa da ,bu istenmese de sızlamıştır..
    (ornitorenk, 30.05.2007 16:12)
  4. bir devlet büyüğü devlete karşı suç işleyen birini affedebilir belki ama halka karşı işlenmiş terör gibi bir suçu affetmeye hakkı hiçbir zaman olmaz.
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 30.05.2007 16:34)
  5. akp hükümetinin "topluma kazandırma yasası" ile halk tarafından bilinen adıyla "eve dönüş yasası" ile en geniş kapsamlısını yaptığı eylemdir.

halkı unutkan zannedip, hatta enayi yerine koyup terörist affetme işini cumhurbaşkanının tekelinde gibi göstermeye çalışanlara arz edelim, hatırlatalım. bu tasarı yani eve dönüş yasası tasarısı 7 temmuz 2003'de tbmm'ye sunuldu. tasarı, 29 temmuz 2003 tarihinde tbmm genel kurulu'nda kabul edildi. ve teröristleri affeden bu yasa, 6 ağustos 2003 tarihli resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

bu tasarıdan sonra affedilen yüzlerce terörist dağlara geri döndü ve dağlarda kelle almaya devam etti.*

(bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...)

(bkz: dağa dönüş yasası)
    (selenge, 30.05.2007 16:57 ~ 14.02.2008 07:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil