belki ilginizi çeker
  1. · osman nuri uçan
  2. · tepegöz
gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · yeşim salkım
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · uludağ sözlük
  8. · hayat dersleri veren msn iletileri
  9. · erkeklerin bitmek bilmeyen seks isteği

tepegöz ile ders anlatan hoca  

1. kısmen iyi, kısmen kötü bir olaydır..ikiye ayırmak lazım olayı..

öncelikle şunu belirtmek gerekir; eğer sen bir hoca olarak herhangi bir tepegöz sistem sınıflarına getirtmiş bir üniversitenin elektrik-elektronik fakültesinde ders veren biriysen; bu tepegözü kullanmadan ders anlatmalısın!..tahtayı kullanmalısın..öyle elinde laser pointer ile oturduğun yerden ahkam kesmemelisin..hadi onu geçtim; çok iyi bir sesin, çok iyi bir anlatıcı yönün vardır ya da ne bileyim teknik dersin içinde öyle sözel konuşulup geçilecek bir noktada kullanırsın tepegözü, o kabul edilebilir bir durumdur..ama unutmaki; öğrencilerin de o tepegözden anlatacağın problemleri adım adım tahtada çözmeni isteyecektir..

bu tarz hocalar tabiki de teknolojiye ayak uydurayım, ben de karizma yapayım elimde laser pointer'la ders anlatayım, havam yerine gelsin falan derler kendi kendine..

madalyonun diğer yüzü gösterirki;sözel bölümlerin sıkıcı uzun konulu, bol resimli dersleri için çok akılcı bir çözümdür..tepegöz ile ders anlatan hocamız, hem herşeyi yazmadığından dolayı eli, beli ağrımaz hem de öğrenci asetatlardan istediklerini yazar, herkes mutlu olur..
    (zeus, 18.02.2005 19:24)
  2. kendisinin ya çok cesur yada karamuratvari bir kimse olduğunu sandığım şahsiyet. yok yani kim koskocaman bi tepegözü sınıfa sokabilir,ayriyetten ders anlatır anlayamam..böyle 25 metre fln..cidden yaptım mı bu espriyi ben?
    (chladoceran, 18.02.2005 21:23)
  3. teknolojiye ayak uydurmakla alakası olmayan ama çok zor olan ders anlatma işini en kolay hale getirebilmek isteyen hoca tipi.bu tipler içinde cidden işini iyi yapan elbet vardır ama benim görebildiğim budur.özellikle ingilizce derslerde bu tiplerin eline düşmek kuvvetle muhtemeldir.allah düşürmesin.hele bir de bunların yoklama alan cinsleri vardır, uzak durmak en iyisidir
    (ezberbozan, 08.04.2005 16:20)
  4. göz açtırmayan sınav gözetmeni nin asistanlık sürecinden sonra ulaşacağı mertebe.
    (lapsus, 08.04.2005 16:31)
  5. kesinlikle projektörle ders anlatan yeni yetme artiz hocalara tercih edeceğim hoca tipidir. en azından benim tanıdıklarıma dayanarak söyleyebilirim ki; yaşı kemale ermiş öğrenci ile kasıntılıktan uzak diyoloğa girebilen tahtaya yansıttığı zımbırtılara bağımlılığı olmayan hertürlü soruya açık bilgili hocalardır bunlar.
    (ava adore, 08.04.2005 16:42)
  6. gözüne lazer tutulası hoca.
    (lapsus, 08.04.2005 16:51)
  7. ortamı da kararttıysa uyuyan öğrencilerle karşılaşması muhtemel hoca.
    (kokusmusdunyaninkokusmamayacalisanbiruyesi, 08.04.2005 17:26)
  8. birkaç türü vardır:

1.si tahtaya çizmesi zor olacak şekilleri önceden çizip gelen ve böylece derste çizime harcayacağı vakti dersi anlatmaya ayırmak isteyen hocadır. gayet mantıklı bir iş yapmıştır.

2.si tahtaya birşey yazmaya ne gerek var, anlatayım geçeyim diyen hocalardır. biraz tembel olduklarından bu şekilde davranırlar. bunların daha ilerlemiş versiyonları ise ders kitaplarının cdlerindeki slaytları kullanan hocalardır. bu tip hocalar derse devam oranını dibe vurdurur.

3.si tahtaya yazı yazmaya üşenip oturduğu yerden yazabilmek için tepegözün başına oturmuş, tertemiz asetatını tepegözün üstüne koymuş ve eline de keçeli kalemini almış hocadır. ders anlatma şekli direk tahtaya yazarak anlatmaktan farklı değildir. hatta daha önce yazdıklarını oldukça seri şekilde geri getirebildiğinden dolayı tahtayı kullanmaktan daha iyi bir iş yapmış sayılabilir. ancak bu tip hocalara az rastlanır.
    (sarnar, 08.03.2006 12:45)
  9. tepegözün bozulması durumunda madara olması an meselesi olanları da vardır, hiçbir şey olmamışçasına dersi anlatmaya tahtaya yazarak devam edenleri de. ikinci kapsama girenler her zaman takdir edilir.
    (talweg, 06.01.2007 21:52)
  10. istanbul üniversitesi elektrik elektronik bölümünde osman nuri uçan vardır böyle ders anlatan..

dersi hem türkçe, hem ingilizce anlatır ama ne zaman, hangi dile geçeceğini anlamak bir o kadar güçtür. saniyesinde türkçeden ingilizceye geçer ve o anda şok olursunuz. bir de tepegözden duvara yansıttığı kitap sayfalarını 5'er 5'er geçer, hiçbir şey anlatmaz ama geçtiği bütün sayfaları anlatmış sayar..

(bkz: osman nuri uçan)
    (gurugafa, 04.04.2007 20:49 ~ 15.02.2009 03:20)
  11. nasıl olurda koca ders boyunca o loş sınıfta göz kapaklarıma hakim olup da dersi takip etmemi beklediklerini anlamadığım hocalardır. insan doğasına aykırı bi kere. yoksa ben çok mu meraklıyım derste uyumaya..
    (şapşal lanu, 04.04.2007 21:27)
  12. (rollerpig, 04.04.2007 22:31)
  13. tepegözde gösterdiği slaytları internete koyuyorsa elinden öpülesi hocadır...
    (profesore, 04.04.2007 22:42)
  14. öğrencilerin hem görsel hem de duyarak öğrenmelerini kolaylaştırmaya çalışan hocadır.insanlar gördükleri şeyleri duyduklarıyla ilişkilendirerek daha kolay hatırlayabilirler.dolayısıyla güzel bir yöntemdir slaytlarla ders işlemek. ama tabi bunu kolaya kaçmak için yapan hocalar da vardır.konuyu iyi bilmediği için slyat hazırlayıp,slaytları okuyarak ders işler.artı olarak bir şeyler vermediği sürece ders çekilmez hale gelir.
    (blinkin, 04.04.2007 23:55)
  15. elinde slaytı asetatı olduktan sonra edebiyat fakültesinde açık kalp ameliyatı anlatabilecek hoca tipidir.
    (mayon, 05.04.2007 00:08)
  16. en gereksiz konuları tahtaya yazarak dersi geçiştiren, ama sayısal işlemler yapılacağında üşenip,burda yapılmışı var edasıyla tepegözü tercih eden aklından süphe ettiğim hoca tipidir...
    (cramerin nüüsü, 05.04.2007 12:55 ~ 12:56)
  17. (rodor, 03.07.2009 21:14)
  18. itü elektronik fakültesinde kimi zaman projektörlü sınıflarda bile anlamadığım bir ısrarla kullanılan antika, basit, pratik bir alet kendileri. fakat bu alet beni hayat karşısında şu sorgulamayı yapmaya itmiştir.

ben pek de çalışkan olmayan, normal düzeyde, okuldan habire şikayet eden yani öğrencilerin %95i gibi sıradan bir öğrenciyim. ey yıllarını bu mesleğe vermiş benim gibi belki binlerde öğrenci okutmuş bu uğurda saçlarını gözlerini feda etmiş sevgili hocam. sen bu işin pirisin uzmanısın aslanısın kaplanısın. seni her ne kadar eleştirsem yerden yere vursam da neticede bir bilgi birikimin var beni donunda sallarsın. belki üşengeçliğinden belki sevdiğinden belki de bilemediğim bir sebepten bu tepegöz denen meredi kullanıyorsun. peki hocam hepsine peki bana yalnızca şunu söyle yoksa kafayı sıyırmak üzereyim

neden kağıdın üzerine parmağını koyup ders anlatmaya çalışıyorsun
    (uncle, 29.09.2009 16:09)
  19. bu seneki akademik ingilizce hocamın writingimizin gelişmesi için uygulayacağı yöntemmiş..asetot kağıdına yazacağımız writingleri tüm sınıfa bu yolla gösterecek ve hatalarımıza hep birlikte bakacakmışız..hoşuma gitti..bence görsel olan herşey gibi akılda kalıcı olacaktır
    (nicksiz adama kız verilmez bizde, 29.09.2009 16:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil