belki ilginizi çeker
  1. · bazen hiç tanımadığı birisini döllemek ister insan
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aylin aslım
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  5. · aşk ı memnu
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  8. · tatlıses solaryum
  9. · chop cucu

teoman tarzı şarkı yazma rehberi  

1. öncelikle; ukteyi veren: hypnotica girl

bilindiği üzre, teoman ülkemizin alternatif, samimi ve nev-i şahsına münhasır denilebilecek az sayıda söz yazarlarından biridir ("ha seversiniz, sevmezsiniz o ayrı konu.." geyiğine girmek istemiyorum). hal böyle olunca da, keskin hatlarla belirlenmiş bir "teoman tarzı şarkı sözü" kavramı ortaya çıkıyor. (tıpkı yılmaz özdil tarzı köşe yazısı, şebnem kısaparmak tarzı şiir okuma ve ismail türüt tarzı terleme gibi).

bu konuda sakınmanız gereken en önemli şey "kasmak"tır. eğer eşyaya anlam yükleyeyim, aslında ilgisiz gibi görünen kelimeleri yan yana kullanıp derin anlamlara işaret edeyim, günlük olağan cümleleri de şarkının içine homojen olarak serpiştirmeye özen göstereyim diye kasarsanız, emre aydın tarzı halk edebiyatına girizgah yapmış olursunuz, benden söylemesi.
    (egzozcu, 09.07.2009 03:26)
  2. zordur efendim teoman gibi şarkı sözü yazmak, onun hissettiği gibi hissetmek gerekir, onun yaşadıklarını yaşamak gerekir...

iki yaşınızda babanızı kaybetmelisiniz, kadınlarla dolu bir evde büyümelisiniz, onun kadar cesur olup boğaziçi işletmeyi kazanıp, hayallerim var deyip ingiltereye gidip tuvalet temizlemelisiniz, geri döndüğünüzde şımarıklık ettim yahu diyebilecek kadar dürüst olabilmelisiniz, otuz yaşına kadar parasızlıktan yarı aç yarı tok yaşayabilmelisiniz, kadınlarla tanışabilmek, konuşabilmek için alkol aldığınızı itiraf edebilmelisiniz, ne bok olduğunuzu bilip o kadar baskıya rağmen değişmemelisiniz, herkes sizinle yatmak için çabalarken ve herkes sizi seksomanyak bilirken, yinede aşık olmak için çabalıyabilmelisiniz...

velhasıl zordur teoman gibi şarkı yazmak hatta idda ediyorum imkansızdır.
    (chicqo, 09.07.2009 03:48)
  3. farkın ne ? derler adama. olmaz yani.

(bkz: ideal şarkı yazarı)

birincisi bitti, şimdi bu moda.
    (hubede, 09.07.2009 03:56)
  4. her olaya şeyimden aşağı kasımpaşa mantalitesiyle yaklaşacaksın, sabahtan akşama kadar yat, akşam çık dışarı ve sabaha kadar o bar senin bu pavyon benim dolaş, 2-3 hatun at eve. bunları tekrar ettikçe gerisi gelir zaten, sözler dilinden dökülmeye başlar bir süre sonra.
    (hacktor, 09.07.2009 04:02)
  5. bildiğiniz sperm için, milyonlarca doğmayacak çocuklarım şeklinde bir giriş yapılabilir.
    (dunkelheit, 09.07.2009 04:07)
  6. her türk şair doğar mottosuyla büyümüş ülkem insanının pek zorlanmayacağı hadisedir. fakat önemli olan teoman gibi söyleyebilmektir o şarkıları.
    (lenore, 05.08.2009 01:12)
  7. tantuninin kekremsi tadı vardı
    gidişinde
    akıyordu bacak arandan
    dönerin yağı sanki
    o papatya seni kim yiyor şimdi

aa dünyanın en boktan sözlerini yazdım sanki... teoman görse sker belamı..
    (emir cool u, 05.08.2009 01:14 ~ 01:14)
  8. yağmur yağıyordu falan
    çok güzel sevişiyorduk
    sonra tekrar yağmur yağdı falan
    vücudun ıslaktı
    masanın rengi teninle birdi
    sonra tekrar tekrar yağmur yağdı falan
    sonbahar gibi gülüyordun
    sonra tekrar yağmur yağdı falan

not:fena yarıldım gece gece
    (oradaydım, 05.08.2009 01:20 ~ 01:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil