rahat, miskin kişi. keyfine bile düşkün değildir, koltuğa uzanmış yatmakta ise, fazla açık olan ve kendisini rahatsız eden müziği kalkıp kapatmaya üşenir. sigara yakmak istese, küllük uzakta diye yakmaz. tüm paketi koltuğun yanına boşaltıp, boş paketi küllük yapar.**
sıfatı edinen kişi bir fotoğrafçı olduğunda çok ilginç şeyler olan sıfat. zira bu tembel fotoğrafçı dışarı çıkmaz, çıksa da fotoğraf çekeceğim diyip oraya buraya tırmanmaz, kasmaz, kasamaz. bu yüzden güzel fotoğrafları kaçıran fotoğrafçı bünye bunu yaratıcılığını kullanarak aşar, evde bile süper kurgular yapar, çoşar. yine de fotojurnalizm yandaşı biri olarak desteklemem.
nickinin ironik olduğunu düşündüğüm üçüncü nesil yazar. (bkz: @809650) (bkz: @812042) (bkz: @817315) gibi örneklerde görülür ki en azından yazmaya üşenmemektedir.
şu sözlükte ayıla bayıla okuduğum 2-3 kişiden birisi.
yer yer yazdıklarına anıra anıra gülüyor, yer yer yazdıklarını büyük bir ciddiyetle okuyor "oha süper" diyorum. açık konuşayım, yazdıklarının çoğuna "ben yazsaydım keşke." diye özenemiyorum bile. okuyup, "oha 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi" diyorum bazı bazı. bu konuda daha da yazabilirdim; ancak tevazu sahibi bir insan olduğunu tahmin ettiğimden burada duruyorum. durdum.
fuat'ın şarkısı.
nakarat bölümünde "mikroyu ver kasnağa gel,işte rapim korsanı yere ser,ateşin etrafında çember,dans etmeyen herkes tembel " der bu zat. bizimde dilimize dolandı ve dalga geçerek bu şarkıyı söyleriz.
3.nesil entel yazar.-ijans ı kestirip attım. işime böyle geldi çünkü.
her neyse; bir süredir takipteydim efendim geçen bir baktım o da beni takip ediyormuş meğer.yollar kesişti falan takke düştü kel göründü anlayacağınız.
çok iyi yazıyor bu adam . ironi nedir nasıl birşeydir okurken anlıyorsunuz. sözlüğü okunur kılanlardan.daha çok yazsın biz de okuyalım diyoruz ama, pek naza çekiyor kendini bu aralar.
sıradan yaşanmışlıkların fantastik yorumcusu gibi . "sabah uyandım tuvalete gittim, işedim" cümlesini alıp yüzüklerin efendisi üçlemesinin yarı kalınlığında kitap yazar mı yazar. eğlendirirken eğlendiren, düşündürten de tabii. sevgilerimle.
edit: ben bu yazıyı editledim. daha okunur hale getirdim.
merry christmas ını canı yürekten kutladığım yazar. umarım bu yılı da diğer yıllar gibi öyle tembel tembel yata yata geçirir. bir tek sözlük yazarlığı için geçerli olmasın bu dilek o yazsın okuyalım, gülelim, eğlenelim, öğrenelim..
yazmaya niyet ettiğim başlıklarda zaman zaman zaten yazılmışı varmış dememe neden olan girilerin sahibi. ayrıca iflah olmaz bir star wars manyağı olarak ilk kez bir statüye imrenmeme vesile olmuş yazardır.
son iki gündür ani fikir salvoları ile beni peşisıra bir sürüklüyor bi sürüklüyor anladamığım yazar. türkçem kötü biraz cümleyi kuramadım tam.
yani ak dediğine ak, kara dediğine kara demem gerektiği konusunda garip savlar, argümanlar....
ercan saatçi ile ilgili açıklamaları bunlardan biri. çığır açmadı çığır yaptı kendi elleriyle.
yani neticede şu sözlükte okumaya kıyamadığım yazıların sahıbıdır tembel. eksik olmasın. oldurtmayın be.
gerek mizaha gerekse gündeme getirdiği müthiş sağduyulu ve aynı zamanda tutarlı bakış açısı ile hakim görüşleri sarsabiliyor, elini taşın altına hiç çekinmeden munis bir eda ile sokabiliyor. sevdiklerimle bir sahil şeridinin sonundaki iskelede ayaklarımı suya sokarken hakkımda "bize dayanamadı, gücümüzle mücadele edemedi" ayarında fantastik senaryoların kulağıma iliştiği gelir hatırıma bazı bazı, işte o anlar muhtemelen sözlüğün başında olan tembel'i olası bir şafak ayini ambiyansına yaraşır bir biçimde anar, şişemi de ortak bir bilincin var olma ihtimaline kaldırırım. güzel şeylerdir bunlar.
son dönemlerde çok popüler oldu. ilk 4 ay süper yazıyordu da sonradan sıçıp sıvadı. mtv'den ödül de alır yakında. sonra da gidip nikiyle manidar olsun diye "i want to thank my family...but nevermind. i'm lazy, right? ehehe" şeklinde bir espiri yaparsa uçurulması için dilekçe vereceğim.
çok çok uzak bir galakside kendi x wing'inin içinde hyperspace internet bağlantısıyla her telden yazılarıyla beni top sakalını kaşıyıp, sonra da piposunundan bir fırt çekip "budur" diyen bir tipe dönüştüren dünya-cylon barış gönüllüsüdür.