belki ilginizi çeker
  1. · televizyon başında uyuyakalmak
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · boylumlama
  5. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · jay jay johanson
  9. · cemil şeboy

televizyon izleyerek uyumak  

1. yatağa girip bir sağa iki sola dönen uyku problemli insanların uyumaya çalışırken sıkılmamak için başvurdukları xanax etkisi yaratması beklenen eylem.kişi kendinden bilir ki bazı bazı bu uyumaya çalışma maratonlarında zaman zaman sigara molasıda verilebilir televizyonda eski sevgiliyi hatırlatan bir şarkı rastgeldiğinde.
    (shade, 22.03.2007 15:16)
  2. gecenin herhangi bir saatinde insanı en mutlu edicek eylemdir. göz kapakları yavaşça kapanmaya başlar insanın, bir süre sonra izlediğini anlamamaya başlar, arada gözleri açılır ama hemen tekrar kapanır. daha sonra da mutlu sona ulaşılır. ama bu güzel şeyi bozacak en kötü şey ise tam uykuya dalmadan televizyonun kapanması* yada kapatılmasıdır. uyku hemen kaçar, bu durumda yapılacak en iyi şey eğer televizyonu kapatan biri varsa üstünde tepinerek kaçan uykuyu geri getirmektir. tabi istisnalar da olabilir.*
    (bkz: kalk yerine yat)
    (universalmind, 22.03.2007 15:31 ~ 15:33)
  3. televizyon karşısında uyumak iyidir, dışarıdan gelen ve sizin yarım yamalak anladığınız sesler sessizliğin beyninize verdiği hasara son verir. sessiz bir ortamda uyuduğumda ne zamandan beri sincity'deki mickey rourke gibi kafamın içinde kendime tekrarlıyorum..the night was as hot as hell..sonra uyu uyuyabilirsen. düşünce bombardımanı; hesaplaşmalar, affetmeler, affedememeler, işi oluruna bırak siktir etler, keşke kırsaydım kafasını ya da en azından bir osmanlı tokadı..olmaz kadına vurulmaz. ya yanındaki yavşak süvari ? bir akşam bekliyeyim onu, yumruk kafa sopa allah ne verdiyse. dövüşmeyi biliyorsa dayak yerim biraz. ama güçlü sayılırım, boynuna kadar yaklaşsam yeter, tek lokmada aslanın altındaki ceylan gibi melül melül bakar sağa sola. ağzımda gürül gürül kan. ondan sonra hastanede diksinler boynunu dikebiliyorlarsa. ( ensesinden sırtına bir ateş bastırır, kalkar öfkesinden sigara yakar.. bu arada kamera binanın dışına çıkar pencereden hapishaneyi dışarıdan görürüz )

televizyon varsa bunlar yoktur..tv olduğu zaman en fazla gece kuşağında 3 sn içinde 25 çeşit makarna sosu yapan sikindirik robot vardır. olmadı bilmediğiniz bir dille yayın yapan bir kanal varsa onu açın..maksat ses olsun biraz..
    (hell isnt good, 22.03.2007 16:02 ~ 16:03)
  4. uyumak için yatakta dönüp durmanın anlamsızlığına inananların * uykunun kendiliğinden bünyeye dahil olması için güzel bir davranıştır.bir de izlenen programın rüyalarda ortaya çıkma hadisesi gerçekleşir ki ; gecenin bir yarısında göz uçuyla beyaz şovu seyrederken akabinde rüyanızda beyazıt ile karşılıklı kadeh kaldırmalara kadar çıkabilir bu durum. uykunuzu bölmemek için belirli bir saatte otomatik kapanma seçeneği tavsiye edilir.
    (sarmalak, 22.03.2007 19:25)
  5. tv izlerken ağırlaşan göz kapaklarına daha fazla direnemeyip rüyalar alemine dalmaktır.o andan itibaren televizyondan gelen her ses size ninni söyler, mışıl mışıl uyursunuz fakat bu türden uyuma şekli fazla uzun sürmez zira pusuda bekleyen hain anne oğlum/kızım kalk yerine yat hazırda bekleyen repliğni zaman kaybetmeden söyleyiverir.her ne kadar uyumuyorum gözlerimi dinlendiriyorum karşı repliğiyle savunmaya geçseniz de anne siz yerinize yatana kadar susmaz.bir hışımla kalkıp yatağınıza gidersiniz ve fakat uykunuz çoktan kaçmıştır bile...
    herşeye rağmen bu türden uyumanın verdiği keyif bir başkadır...
    (okuryazar, 11.09.2007 02:03)
  6. (myth, 25.09.2009 14:10)
  7. rüyaları etkileyen olay. tv'de ne varsa rüyamda da o oluyor zira..
    (ceronimo, 25.09.2009 14:14)
  8. eğer atv açık kalmışsa sakıncalıdır. insan uykuya dalacağı sırada çok savunmasız olduğundan korkutucu durumlara sebebiyet verebilir. şöyle ki; tv sleep tuşu ile 15 dk ya ayarlanmıştır ve gözler yavaş yavaş kapanmaktadır tam uykuya dalanacağınız anda atv reklama çok büyük bir talihsizlikle parmaklıklar ardında adlı dizisinin müziklerinden olan ve kibariyenin seslendirdiği aldırma gönül ile girmiştir. ve mağdurumuz kibariyenin "başın öne eğilmesin" diye böğürmesiyle yatağından sıçrayarak uyanmıştır. yazıktır günahtır! televizyon izleyerek uyumak çok keyiflidir lakin dediğim gibi atv ile yapılmamalıdır.

p.s: ben değil "bir arkadaşım" anlattı.*
    (leblebi, 25.09.2009 14:26)
  9. annenin hiç bir zaman izin vermediği, hep özenilen eylem.
    - kime diyorum ben pijamalarını da giy bak huu.
    (ne olsun bu ya, 25.09.2009 14:56)
  10. evde tek başnasındır,acaip sesler tıkırtılar duymaya başlarsın,ışığı söndürürsün karanlıkta birşeyler ararsın en sonunda hiç biri kar etmez ve televizyonu açarsın koltuğa uzanırsın,bir süre sonra bir bakmışsın uykuya dalmışsın
    (lka, 25.09.2009 20:43)
  11. televizyon izleyerek uyunmaz, televizyon izlerken göz dinlendirilir.
    (zildjian, 25.09.2009 20:48)
  12. popüleritesini, bilgisayar başında uyuklamaya çoktan bırakmış olaydır.
    (tükenmezkalemsilgisi, 25.09.2009 21:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil