lükstür aslında.
dünyayı televizyon dışında başka hiçbir pencereden izlemeye fırsatı ya da imkanı olmayanları düşündükçe, aklıma bundan başka bir tanım da gelmiyor açıkçası. insanın televizyon izlememesi veya televizyon izlememeyi başarabilmesi için önünde daha iyi seçenekleri olması gerekir. mesela insanın evinde internet bağlantısı, kendisini arayıp bir yerlere çağıran arkadaşları, sinemaya, kitaba verecek parası falan varsa neden televizyona ihtiyaç duysun ki?
genelleme değil aslında bu. bunların tamamına ya da enazından birkaçına sahip olup da gününün enaz dört - beş saatini televizyon başında geçiren bana göre angut başkalarına göre ise canının istediğini özgürce yapan insanlar tanıyorum. ve bu tür insanlara kalkıp da ''yahu bıkmıyor musun bu birbirinin aynı dizilerden?'' diye sorduğunuzda da adamların cevapları aşağı yukarı hep şöyle ''sanan ne lan yarraaaaam!''. gerçi, aptallık -ya da özgürlük- parayla değil ki.
ve dünyayı/ülkesini televizyondan takip eden andavallara şöyle birkaç lafım var:
inanın bana televizyonda gördüğünüz hiç kimse siz gerçekleri öğrenin, dünyayı çözün, ülkeyi kurtarın diye gerçekleri gözünüze sokmak için binbir takla atmıyor.
ayrıca, bilmem kimin, bilmem hangi ülkede, bilmem kaç kişi arasında yaptığı, bilmemne anketine göre
* dünyada televizyon başında en fazla vakit öldüren milletmişiz. gerçi konumuz ''televizyon izlemek'' değil, ''televizyon izlememek''ti ama neyse...