ingilizlere salak demeden önce iki rekat durup düşünmemize ve akabinde onlara acımamıza sebep olan tinki vinki, dipsi, lala, po adlı kahramanları olan çocuk programı. bu kahramanların yaşları ve haliyle boyları da isimlerinin uzunluğuyla aynı sıraya sahiptir, salak oldukları için akılda kalsın diye böyle yapmış olabilirler diye düşündürtmez de değildir.
eşcinsel semboller taşıdıkları gerekçesiyle bir dönem yasaklanması tartışılan çocuk eğlendiricileri...
3-5 yaş arası çocukların eşcinsel sembolleri tanıyıp etkilenmeleri nasıl oluyor bunun da tartışılması gerek...
ingilizlerin diğer ülkelerde yayınlanıp o ülkenin gençliğini daha veletken çürütmeyi amaçladığını düşündüğüm "sarılalım sıkı sıkı" gibi iğrenç bir repliği olan zavallımsı velet dizisi..
gördükçe midemi bulandıran karakterler. üstüne üstlük tokları, küpeleri falan da var bunların. bir çocuk ne kadar masum olursa olsun teletubby tokası takıyorsa kafasını kırasım geliyor nedense..
bir de bunların canlı öğütücü süpürgeleri vardı akıllara zarar bir şeydi. uyanışlarından yatışlarına kadar bir canlının tek düzgün bir hareketi olmaz mı? çiçek sula, etrafında üçgen ara, aaa lalanın topu yuvarlakmış, tinki vinki mavi değilmiş, evet eveeeeeeett kırmızıymış, sevgi topağı olalım pozisyonunda sarılalım sıkı sıkı. **
ilk yayın hayatına başladığı zaman, spastik çocuklar için eğitim amaçlı olan bu program sonralarında salak ingiliz bebelerin beğenmesi üzerine (burda bir parantez de açmak isterim, ne de olsa programı yapan hıyarların suçu bu, ondan dolayı programı popüler yapan bebelere laf etmemek gerek, ondan dolayıdır ki sözümü geri alaraktan devam edeyim) tüm dünya çocuklarına yayın yapmaya başlayan program..
salak salak ortalarda dolaşan 4 tane midir, 3 tane midir sayılarını da bilmiyorum tam embesil yaratığın sunduğu bu programda temel bilgiler olabilecek en kötü şekilde çocuklara öğretilmeye çalışılıyor.. *
mor olanının (adını bilmediğim sevgili tabi) hem başının üzerindeki işaret ile hem de rengi ile geylerin temsilcisi olduğuna dair zamanında bir söylenti çıkartılmış, amaçlı topluluktur teletabiler. amaçları hakkında fikir sahibi değilim. o ayrı.
tim burton'a yöneltilen 'kabus gibi filmler yapıyorsunuz' yorumunun ardından verdigi ' ben de teletubbies izlerken kabus görüyorum..' şeklindeki cevabında adı geçen yaratıklar
burdan da paranın artık neden çocuk oyuncağı olduğu görülebilir. sıradaki slaytımıza geçelim...*
* ek: bazı yazarlardan 100 ytl'nin mavi olabileceği duyumunu aldım, fakat kimse (100 ytl görmediği için) renk konusunda hemfikir olamıyor. bu konuda devletten yardım bekliyoruz, 100 ytl'nin rengi açıklansın.