belki ilginizi çeker
  1. · hubble uzay teleskobu
  2. · hans lippershey
  3. · ateist
  4. · yaran asker komutan diyalogları
  5. · mikroskop
  6. · sarhoş diyalogları
  7. · dürbün
  8. · uzayda yaşam
  9. · gök dürbünü
  10. · soyunurken yurt penceresini açık unutmak
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · fictitious sports
  9. · leonard cohen

teleskop  

1. gökyüzü gözlemlerinde kullanılan optik aygıtlar
    (hyperion, 10.03.2004 16:58)
  2. yurdum insanı düşük çaplı modellerini "dikiz" amaçlı kullanmakta
    (hyperion, 10.03.2004 16:59)
  3. skop ailesinin üyelerinden biri. çook uzakları, hatta yıldızları bile görmeye yarar.
    diğer aile üyeleri için
    (bkz. mikroskop)
    (bkz. periskop)
    (aqua, 23.06.2004 02:37)
  4. teleskop almadan önce,
    http://www.kalfaoglu.com/...

teleskop türleri hakkında bilgi edinmek için ise,
    http://www.astrofotograf.com/...

linklerini tavsiye ederim.

ayrıca en geniş online store, http://www.opticsplanet.com benim bulabildiğim kadarıyla. 29 doların üzerindeki siparişler için shipping almıyorlar, hem zaten teleskop alacaksanız o parayı hayli hayli veriyorsunuz.

türkiye'de orion bayilikleri bulmanız mümkün (ankara ve istanbul'da). fekat fiyatları internet siparişine göre hayli kazık. konus bulunabiliyor, ama ben ismine bir antipati duyduğum için araştırmadım bu markayı. türkiye'de en rahat bulunan marka konus bildiğim kadarıyla.

ankara ve istanbul'da güzel özellikli teleskoplar bulmanıza rağmen, fiyat açısından tercihinizin internet siparişi olacağı kanaatindeyim. bu nedenle bushnell ve celestronlara göz atmanızı öneririm. güzel fiyatlara çok taş aletleri var. meadeler de çok kaliteli, ama biraz daha pahalı.

ayrıca bir başka tecrübe, opticsplanet'e attığınız bir mail, en geç iki gün içinde özenle cevaplanıyor. kendilerine kişisel ürün danışmanı diyen bir takım adamlar var, sorduğun en salak soruya bile ("ben bu teleskopla ne görebilirim tam olarak?") oturup güzel güzel bir açıklama yapıyor. bu siteden sipariş ettiğiniz ürün ise 4-5 gün içinde ups kargo ile elinize ulaştırılıyor.
    (guenever, 14.03.2006 13:10)
  5. akvaryumcularda japon balıklarıyla fanusta yaşayan pörtlek gözlü siyah balığa* verilen ad.
    (etipuf, 14.03.2006 13:46 ~ 19:33)
  6. tdk "ırakgörür" deyin diyor buna. ben demiyorum, o diyor.
    (ali kamber, 04.09.2007 21:29)
  7. küçükken birden hevese kapılıp biriktirdiğim paraları harcamama neden olan alet. o şevkle istanbul düzce yolu bitmek bilmemişti . eve gelir gelmez açıp hayal kırıklığına uğramıştım . ayı bile gösteremiyordu. hala içimde yara olarak kalacaktır yeni bi tane alana kadar.
    (cyclops1988, 08.09.2007 00:01)
  8. geniş çaplı gökyüzü gözlemi için kullanılan en büyük ve değerlileri şili'de bulunmaktadır.
    (thor, 08.09.2007 00:10)
  9. eğer türkiye'de yaşıyorsanız teleskop sahibi olmak zordur.avrupa'daki astronomi tutkunlarına göre %50,amerika'dakilere göreyse %90 oranında daha fazla para ödemek zorunda kalırsınız.şayet "ben fazla para ödemek istemiyorum" diyorsanız, yönünüzü avrupa ya da amerika'ya çevirmeniz ve buralardan teleskop temin etmeniz gerekir; ancak bu da sanıldığı kadar kolay değildir.teleskop,askeri teçhizat kategorisinde değerlendirildiğinden %99.9 gümrükte kalacaktır.bizzat kendiniz gidip almak isteseniz de bu sorunu ortada kaldırmak mümkün değildir.havayollarından geçirmek imkansız gibidir.kara yolculuğunda teleskoplara özel bavul almak gerekir.bavulu alıp fazladan para ödeseniz de teleskobun sağlam gelme olasılığı düşüktür.tüm gerekli prosedürleri uygulayarak getirmek istediğinizde baş edilmez işlemler silsilesi ile karşı karşıya kalırsınız.bu durumda en iyi yol gemi vasıtasıyla getirmektir.bir tanıdığınız varsa zorlanmadan sizin için temin edebilecektir;nitekim gümrükte sadece fatura göstermesi yeterli olacaktır. bu şekilde temin ederek yaklaşık 900 $ değerindeki bir teleskobu 375 $'a alabilirsiniz.evet,yurtdışından alın; amerika'dan almanya aktarmalı gelen teleskoplara değerinden fazla para vermeyin.
    (konticinbuzlusineksurubu, 06.08.2009 23:48 ~ 23:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil