telefonunda mesaj saklayan zihniyet   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. genellikle eski sevgilisini unutamayan dallamalara has bir özelliktir bu. aşırı duygusal olanlar yakın arkadaş yahut da kofitiden birinin mesajlarını da aynı muameleyi çekebilir. bilhassa geceleri uyumadan yatakta okurlar bunları. bir türlü kıyamazlar silmeye. tarihlerine bakarlar tek tek. ah ya şu günü hatırlıyorum da ne hınzır bi cevap yazmıştım ona.

girer yorganın altına sokar kafayı sonra, acaba o da beni düşünüyor mu şimdi, yaptıklarından pişman mı diyerek dalar sancılı hayallerine, halbuki hopluyor, hoplatıyor ya da yiyişişiyordur o eski mesajların sahibi bir yerde, bizimkisi de elini taşaklarına yahut kukusuna sürüp kokusunu duyumsamaya çalışıyordur küçücük beyniyle. olmuş bitmiş güzelim işte yemişsin zamanında tekmeyi götüne, ne diye kasıyorsun ki hala... dahası o özenli sakladığı mesajları da alakasız bir zamanda, muhtemelen tuvalette ya da otobüste ayakta kaldığı bir anda siler bu manyaklar, biter her şey öylece.
    (kayser sozer, 10.01.2007 21:19 ~ 21:20)
  2. dallamalık olmayan kişi için önemli olan birşeyi unutmamak yada bir süreliğine saklama isteğinden kaynaklıdır. zaten telefonlarda bu sebeble böyle bir özelliğe sahiptir. kaybetmemek unutmamak için.
    (dream endless, 10.01.2007 21:24)
  3. aslında saklamayan, sadece telefondaki mesajları çöpe atmaya erinen, pasaklı birey.
    (glacier, 10.01.2007 21:28)
  4. silmek uzun süreceği için boş ver hafıza dolunca toptan silerim diye düşünen üşengeç zihniyet
    (tashicardi, 10.01.2007 21:30)
  5. mesajlarını saklayabileceği arkadaşlara ya da eski sevgiliye / sevgiliye sahip olabilecek kapasitedeki zihniyettir. kimi zaman bir doğum günü mesajı bile önemlidir kişi için, saklama ihtiyacı hissedilir. tabi bir de; saklamayı bırak, "naber lan" kıvamında mesajlar bile alamayanlar vardır, ki onlar için mesaj saklama eyleminin m'si alice harikalar diyarı'nda yaşamakla eşdeğerdir.
    (chicaloca, 10.01.2007 21:31)
  6. düzensiz ve tembel bir kişilik yapısını da gösterebilir. 2003 senesinde cüzdanımı karıştırırken, 1998'den kalma bir fişe rastlamış bir insan olarak pekala yıllar öncesinden bir mesajla da karşılaşma olasılığım vardır cep telefonumda. sevgiliden veya arkadaşımdan bile gelmesi gerekmeyebilir. mustafa sarıgül'ün icraatlarını anlatan bir bilgi mesajı dahi olabilir. oluyor mu, oluyor kardeşim. cep telefonunu mesajlaşmak yerine, konuşmak için kullananlardansanız; gece yatarken kapatacak veya dışarı çıkarken evde unutacak kadar bağımsızsanız cep telefonundan; silmeyi unuttuğunuz gereksiz bir mesaj saklanabilir yıllarca. insanlık hali işte.
    (jellicle, 10.01.2007 21:45)
  7. mailboxunda maillerini saklayan zihniyetle aynı zihniyettir. anılara ve yaşanan anların güzelliğine saygı duyan, unutmaya direnç gösteren zihniyetten de olabilir. hatta kendisine yönelik güzel sözleri içeren mesajları saklayan biriyse megaloman zihniyetten olma ihtimali de vardır.
    (tanrim ben nerdeyim, 10.01.2007 22:51 ~ 29.06.2007 14:37)
  8. s60 telefonu ve yeterinden fazla kapasitesi olan telefonlarda gönül rahatlığıyla yapılabilecek eylemdir.
    sakıncası yoktur okunmasını istemediğiniz mesajları gizleyebilir yada şifreleyebilirsiniz.
    sanırım bu zihniyetler aklını yerinde kullanabilen zihniyetlerdir.
    (zebani, 10.01.2007 22:53)
  9. işsizliğin bir başka türevi eninde sonunda silinecek oysaki bugünün işini yarına bırakmamak gerek
    (beni de alın, 10.01.2007 22:59)
  10. kendi hafızasına güvenmeyen, başkaları karşısında g.t olmamak için zaman zaman bakıp önemli isim, tarih, vs. zorla beynine sokan zihniyet
    (game insane, 11.01.2007 02:12)
  11. (bkz: hay zihniyet kadar...)
    (radula, 15.01.2007 22:15 ~ 04.05.2007 21:21)
  12. bütün smsleri günlük tutar gibi bir deftere yazanların bir düşük modelidir.evet vardır böyleleri ben şahit olmuşumdur. ama burada eleştirecek bir durum yoktur bence. çoğu insan günlük tutmuyormu. bu da bir tür günlük tutmadır.öylemidir. *
    (ne kadınlar sevdim, 15.01.2007 22:23)
  13. eninde sonunda bir zihniyettir,fazla büyütmemek gerekir.
    (bkz: gereksiz başlıklar açan zihniyet)
    (dreamlike, 15.01.2007 22:23)
  14. mesajlar sevilen birinden gelmişse (illa sevgili değil) komikse, güzelse, özelse gayet saklanabilir, insan canı sıkıldıkça okuyabilir ve bunun gibi şeyler. abartmaya gerek yok.

(bkz: sözlük forum olsa kilitlenecek başlıklar)
    (nejoe, 15.01.2007 23:08)
  15. kontörü olmayıp, gelen mesajı görünce düşünmeden 'no'ya basan bir zavallı.
    (bkz: buyrun benim)
    (misty, 15.01.2007 23:25)
  16. (bkz: ne yapsaydık paşam)
    (rise of legend, 27.03.2007 09:50)
  17. (bkz: bu mesaj 10 saniye içinde kendisini yok edecektir)
    (rasputin, 19.06.2007 15:52)
  18. yastığın altında para ve paspasın altında anahtar da saklar bu türler.
    (şimdi ben ne desem, 19.06.2007 16:33)
  19. (bkz: mesaj silmeye üşenen zihniyet)
    (witchontheroof, 19.06.2007 17:30)
  20. (bkz: dallama sensin kafam sana girsin)
    (atlantis, 28.06.2007 18:58 ~ 19:00)
  21. (bkz: söz uçar yazı kalır)
    (kaleydoskop, 28.06.2007 19:01)
  22. telefonumun 125hafızasını doldurup en en en eski mesajlarını silmeye kıyamayan bendenizin yaptığı eylemdir.hep yeni gelen gereksiz mesaajlar silinir.bunun böyle gideceği zannedilir ama gün gelir sizin o külüstür düdük telefon yapar yapacağını kendini bilgisayar sanıp kilitlenir;sonra da o gerizekalı format atar kendine adi pislik sürümsürümsürünesice.bi de bunun üstüne sadaka gibi shuffle yaparaktan 30mesj bırakır geriye,"kendi seçtiği 30mesaj" bir de en lazımsızları.
    allah belnı versin telefon bana çektirdiğin bir değil iki değil.en önemli zamanlarda şarjın biter,tam cevap atıcam tutulur,hele hele kritik bi anda gelen mesajı gelmemiş göstermen bi de üstüne üstlük onları günler sonra göstermen yok mu bana!tiksiniyorum senden,sensin sebebi haletiruhiyemin.öl.
    (berryberry, 28.06.2007 19:17)
  23. pek alışkın olmadıkları için sevgi sözcükleri barındıran mesajları ne olur ne olmaz bir daha bulamayız belki diye saklayan tipler vardır. bu tipler o mesajları özgüvenlerini yitirdiklerini her fark ettikleri an açıp okurlar. bir de özellikle sevgiliden gelen mesajlar vardır ki artık duyarsızlaşıp bir şey hissetmeyecek hale gelene kadar saklanır bu mesajlar.. yalnız gecelerde açıp okunur, aldatıldığında bunları yazmıştı bana nereden nereye diye açıp okunur gözyaşları eşliğinde. telefonda mesaj saklamak pek akla hizmet bir şey olmasa gerek.. mesaj hafızanız dolu
    (cesetizleri, 28.06.2007 19:25)
  24. (bkz: dallama sensin , zihniyette götüne girsin)
    (hani karlarda açan çiçektim, 22.10.2007 00:15)
  25. örnek olarak, yurtdışında telefonu kullanabilmek için gerekli bilgileri içinde bulunduran mesajı saklayan zihniyettir. gayet olası bir harekettir. ayrıca ne zihniyeti ulan ideoloji deseydin bari bide.
    (zaht, 22.10.2007 00:36)
 sayfa  / 2