evet diyerek telefonu açan cinsler vardır ki korku salarlar ortalığa. gayri ciddi telefonun dııııt sesini dinlerken - eveet! diye bir azarlama duymak en yavşak telefon görüşmesini bile bir anda askeri bir ciddiyete sokar. bir anlamda "söyle söyleyeceğini de uza buradan" cinsinden bir hitaptır. genelde yoğun çalıştığını belli etmeye çalışan bankacılar, işadamları(kadınları) ve sahip olduğu otoriteyi bir hitapla anlatabileceğini düşünen cinsler yapar bunu.
(anarsist, 21.12.2006 23:46 ~ 22.12.2006 10:17)
"evet" diye açılan telefonlara çılgınca "ne evet?", "neye evet?" şeklinde karşılık verme ihtiyacı duyduğum telefon cevaplama sözü.. duruma yüzeysel bakıldığında ve anlam açısından "evet"in onaylama, kabul etme anlamına geldiği göz önünde bulundurulduğunda anlamsız bir tablo oluşsa da kelimenin sonuna doğru ses tonunun yükseltilmesi halinde yani doğru bir vurguyla esas amaç olan "evet ne vardı?" anlamı çok rahat yakalanabilir.. ve gördüğümüz üzre bütün "evet" ler aslında kelimeden tasarruf edilen birer "evet ne vardı?"dır..
telefonu açar açmaz adını soyadını sölemekten daha kibar bulduğum söylem. zannımca efendim kelimesi kullanılarak telefona cevap verilse
çok süper olacak
+ alo?
- evet... evet... evet... evet....
+ kızım sabahtan beri nerdesin, annen meraktan öldü. öbür telefonunu da evde unutmuşsun zaten..
- ah...
+ nerdeysen, geç kalma eve, çabuk gel
- geldim bile.
(camel, 22.12.2006 02:34)
- evet?
+ hobaaareeeey!! kaybettiniz...
(bkz:
erkan yolaç evet hayır mantığı)
(misuf, 22.12.2006 11:06)
- evet
- hayır!
- evet lan!
- yok abi olmaz.
- hmm evet aslında
- yani ilk evet demene hayır dedim
- ben de hayır demene evet demiştim..
- o zaman aynı düşünceleri paylaşıyoruz
- evet
- evet
aranılan kişi telefonu bu şekilde açarsa
hayır diyerek telefonu kapatmak yerinde ve eğlenceli bir hareket oluyor. denedim, biliyorum.
eğer karşı taraftan hızlı davranırsanız izdivacınıza bir mani olmaz.
(bkz:
benimle evlenir misin)
*zrrrn zrrrn !!
- mahmut ?
+ e-eh?..*çtaak!...dııt dııt dııt dııt..
- olmadı lan böyle..
*
- hayır ...
- senin ağzına sıçarım ! kapa bi daha ara itoğlu it
...
- evet ..
- heh şöyle....
-kapat kapat. fazla yazmasın.
(bkz:
telefonu görüşürüz diye kapatmak)
muhtemelen arayan kişiyi bir daha aramamaya itecek cevaplama şekli
kimin aradığını bilen birinin arayan kişinin ne diyeceğini merak etmeyerek vereceği cevaptır.inciticiliği göz önüne alınırsa kardeşe veya en yakın arkadaşa karşı daha sık uygulanan yöntemdir.elin adamına dersen olmaz çünkü.
bi de konuş diye açanlar vardır ki sövesiniz gelir..
dıtt.. dıtt..
-konuş
+ne konuş ulan ibne, konuşmicak olsak aramayız zaten
-ne oldu olm ?
+nerdesin..
-batak oynuyorum, konuş!!
+olm buluşalım dicektim?!
-9 koz maça, ya abdül amk bi doğru aç ya..
+alooo sana diyorum sana göt herif!!.
-ya skm uza bi sonra ararım ben seni..
haber bekleyen bir kişinin, gelen habere karşılık verdiği cevaptır.
uzatma direk olaya gir tarzında...
'kızım sana söylüyorum, telefon sapığım sen anla' demektir işin aslı, baştan teslim.
hayır diyip yüzüne kapatılası!
telefonu
ne var diye açmakla aynıdır.
biraz
resmiyet ve
otorite kokan bir davranıştır.