belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · zongul ducks
  5. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · kişinin kendi dilini ısırması
  9. · fair enough

telefonu elden düşürmemek  

1. bir telefon ya da mesaj beklersiniz, uzaktakilerden ya da yakın ama uzak olanlardan. hemen okumak ya da cevaplamak için. ama insanın birçok özel isteği gibi bu da karşılıksız kalır, kolunuzun ve kalbinizin ağrıdığıyla kalırsınız.
    (myrmidon, 10.01.2005 22:59)
  2. yalnızlığından arınıp birileriyle konuşmak dertleşmek için yapılan eylem.
    (delilah, 10.01.2005 23:55)
  3. telefona sahip çıkmak, düşüp de kırılmasını engellemek. malın canın yongası olması.
    (joeykeys, 10.01.2005 23:59)
  4. özellikle cep partner abonelerinin yaşadığı durum, yakında beyinleriyle sim kartlarının entegre hale geleceği düşünülmektedir böylece aracı bir telefona ihtiyaç kalmayacak bu değimde sim kartı beyninden çıkarmamak olarak değişecektir.
    (epakman, 11.01.2005 00:01)
  5. avea personelden sonra benim de yaptığım şey..
    (fırtık, 02.02.2005 23:02)
  6. etraftakilerin "işte bizim fadıl fıdıllıoğlu" diye dalga geçmelerine neden olacak durum
    (nesseja, 10.01.2006 00:10)
  7. cep partner kullananlara söylebilir.
    (warbringer, 10.01.2006 00:46)
  8. "alo aasssskııımmmmm" cümlesini 3 dakikada bir kuran biri yakınlarınızdaysa ve bu konularda sinirleriniz bozuksa cinayetle sonuçlanabilecek eylem.
    (psychick, 10.01.2006 01:03)
  9. kaçmak istenilen bir ortamdan kaçıracak bir neden aramak için atılan onca mesajın sonucu. şans yaver gidiyorsa bi neden çıkaracak birileri bulunur, yoksa işkence saatleri su gibi geçer, havuzdan buharlaşan su gibi...
    (luccy in the sky with the diamonds, 10.01.2006 01:09)
  10. birkaç alt katagoride incelemek gerekirse;

telefonu elinde tutup sürekli kurcalayan tip: canı sıkılmıştır, hafif asosyaldir belki..tek başına masada otururken en yakın arkadaşı olmuştur o telefon..belki de en yakın arkadaşın o telefonun diğer ucundadır..belki de yan masadaki kızın bacaklarını keserken fena halde yakalanmıştır, şimdi durumu kurtarmak için tuş takımı sesi bile açık bip bip diye ses çıkaran son model cep telefonu ile oynaşmaktadır..gözlerini mekandan kaçırmıştır..ya da ya da son model telefon dedim de ordan aklıma geldi..şov yapıyordur, ahanda kıydım paraya aldım aleti, artizim diye..öyle renkli bir karakterdir işte..

telefonu elinde sürekli döndüren tip: masada viski de vardır bu dallamanın..kısık gözler ile bir önceki tipi dikizlerken yakalayan güzel bacaklı hatunu kesmektedir..işte birinci kalite bir kırodur..teknik olarak elden düşürmeme olayını inceleyecek olursak baş parmak nokyanın (döndürülen telefon adım gibi eminim nokia'dır) ekranı üzerindedir, yüzük ve serçe parmaklar dönüş hareketi için yeterli ivmeyi telefona kazandırmakta, işaret parmağı ise olayın hakemi gibi eldeki tüm bu döndürme hareketinin düzenini kontrol etmekte..eğer bu dallama becerebilirse bir de öbür ele sigara alır..daha da şuh olur herşey..

meşgul insan: işte olayın gerçek boyutu ile ilgili bir alt katagori..her an iş bağlama edası ile 2 hatta bazen yetmeyip 3'e çıkan telefon sayısı ile ortamlarda büyük adam imajı çizen adamdır bu..telefonu elden düşürmez, sürekli bir görüşme altındadır..kulaklık kullanır bazen, yani telefonu fiziksel olarak elden düşürür, boynuna asılıdır bunun..bu da hafif biraz artizdir, ama önemli adamdır..baz istasyonu gibi zararlı bir manyetik alan kaynağıdır..

öğrenci: hepimizin bildiği cep partner (ya da diğer firmalarda yaptı bişiler işte) üyesidir..ee telefonu elden düşürmediği ve cak cak annesi ile konuşmayacağı için diğer çifti sevgilisindedir..tuvalete giderken bile telefonu yanındadır (eline almıştır)..hayatım dur sıçtım, hayatım dur osurdum diye talimat verir..kılıbıktır, saçmadır, yakında ölecektir (bkz: kanser)

fiziksel olarak düşürmeyin telefonları, nitekim en çok zarar o zaman alıyor bu narin aletler..ama işin mecazi boyutunu da abartmayın..yazık lan..
    (zeus, 10.01.2006 01:23)
  11. radyasyondan beyni öldürmek.
    (sedank, 24.03.2008 13:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil