belki ilginizi çeker
  1. · early adopter
gündem
  1. · insanın içini bir anda acıtan sözler
  2. · ales
  3. · ezel
  4. · aşk
  5. · geniş aile
  6. · aşk ı memnu
  7. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  8. · esprili değilsin ama komiksin
  9. · carabinieri

teknoloji orospusu  

1. teknoloji orospusunun teknoloji manyağından farkı takip ettiği teknolojik ürünleri satın alabilme kabiliyetidir. artı bununla kalmayıp sahip olduklarını en kısa zamanda elden çıkartabilen ve bunun yerine piyasada olanın en yenisini koyabilendir. bu sebepten dolayı kendilerinde sürekli aşırı bir para harcama ve big babol sakız çiğneme görülür.

"abi bak yeni nesil ipod çıkmış. süper kolormatik ekran, mega hafıza var. benim eski ipodu hemen atayım di mi?"
    "abi benim mavi ışın kılıcının kırmızı, bluetoothlu olanı çıkmış. hemen değiştirdim tükkandan yenisini satın aldım."
    "abi geçen ay aldığım laptopın 8 gb ramlisi ve 21'' widescreen monitörlüsü çıkmış. bunu satıp onu alayım mı ne dersin?"

bunlarla en iyi iletişim şekli evlerine ara sıra uğrayıp otlakçılık yapmaktır, hatta elinden çıkaracağı eski ürünler de kulak arkası yapılabilir.
    (man on the moon, 18.11.2007 20:41)
  2. amerikan tarzı tüketim çılgını; piyasanın arz-talep dengesini ve sirkülasyonunu sağlayan, teknoloji sazanıdır. doğubank, yazıcıoğlu gibi avam yerlerde değil, genelde apple store nadiren de teknosa gibi tükanların önünde görülebilir.
    (azureel, 18.11.2007 20:50)
  3. bir heves psp alır, sonra gittigidiyordan satar.
    (wondrous, 18.11.2007 20:58)
  4. bunların iki tipi vardır esasen, birisi cidden orospuluk sıfatını hakeder, elinden bir "şeyler" gelir geçer, değerini bilmez, tam fonksiyonlarını bilmez, kullanır atar, bu tipleri lisede de karşımıza çıkan, telefoncu babası veya amcası, yeğeni olan serserilere benzetebiliriz, en afillisini "ödünç" alırlar dükkandan, modası geçince onu verip yenisini alırlar, bu böyle gider, ortamda tek amaçları hava atmaktır. diğer kısmı ise, orospu değildir(ancak bir terim de bulamadım, bulunca konulacak), bu ikinci tip insan, daha entel takılır, elindekinin kıymetini bilir, alıyorsa, işine yarayacaktır, yanında fino köpek gibi gezdirmeyecektir aleti belki ama tabi bu tip de biraz işin gösterişindedir fakat belli etmez, entelliğinden öyle takılır.
    (kl7mu, 18.11.2007 20:59 ~ 21:00)
  5. geek, elindeki pentium mmx tabanlı pc'sini bile hala sonuna kadar kullanırken, teknoloji orospusu, yenisi çıkınca evdeki dual core'unu çöpe atar.
    (thedewil, 18.11.2007 21:02 ~ 03.10.2009 17:38)
  6. zevksiz ve bilinçsiz gösteriş manyaklığının teknolojik boyutudur.
    (luto, 18.11.2007 21:04)
  7. sürekli download yapar. deliler gibi arşiv oluşturur, günde kaç gb indirdiğini ancak dünyaca ünlü matematikçiler hesaplayabilir. indirdiklerini dvd haline getirmek için sürekli dvd alır ve dvd üreten firmaların bütçelerine ciddi anlamda katkıda bulunur. filmler diziler yüzlerce dvd içinde izlenmemiş halde dururken, kişi başka bir film ya da dizi indirir. indirdikçe indirir, indirdikçe arşivler, arşivledikçe izlemez. manyak mıdır nedir? orrayt.
    (dzingis, 18.11.2007 21:08 ~ 21:14)
  8. (bkz: 8090 ı arayınca çıkan terbiyesiz telesekreter kız)
    (yaqui, 18.11.2007 21:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil