diğer illerin bütün faydaları altalta toplanılıp çıkan sonuca x dersek..
x küçüktür
tekirdağ rakısı + tükrük köfte
abuk subuk görüş kavgaları içinde büyümemektir zira tekirdağ insanı birbirinin görüşüne saygılı, hiç olmadı kayıtsızdır.
palmiyeler ve sarışın kişilerin arasında büyümektir...
peynir tatlısıdır, tekirdağ rakısıdır, anason kokusudur...
limanıdır, köftesidir, hatta köftesinin yanındaki kırmızı acı sosudur...
gerçi tekirdağlı değilim ama, yine de güzel memleket vesselam
rakı sofralarının aranılan adamı olmaktır.
şahsıma da birazcık genlerden bulaşmış olan harika bir aksanla konuşabilmek.
(bkz:
tikirdaası)
(bkz:
malkara)
kendisine bağlı olan ilçelerden daha küçük bi yerde yaşamaktır
(bkz:
çorlu)
tekir dağından olanlar, rakının hasını, mezenin bin türlüsünü köftenin tüprüklüsünü yer, alem kurar terennüm ederler hasılı faideleri saymakla bitmez olmak demektir bu dağın yamacından olmak.
peynir helvalı dondurma,kalamarı denizin ortasında yenilebilen tek ildir.
ayrıca özcanlar köfte ve rakısı ile meşhurdur.bu ilin insanı kapı gıcırtısında bile oynama yeteneğine sahiptir.
tekirdağ şehir merkezinin çok yakın olması.
burdan nerden baksan 1,5 saat amına koyiim.
hemencik sevilmek, sempati kazanmaktır. şöyleki askerliği tekirdağda yapmış bir insan olarak onların o şivesi çok hoşuma gitmişti. çarşı izninde yenilen bir yemek esnasında;
- daha getirme usta şiştik vallaha.
- tebe pilav koyayım, nohut koyayım be yaa...
bir edirneli kadar olmasa da bulgar sınırına gidip ucuz içki stoğu yapabilmekti 2007'den önce. sonra akp, ab derken mafiş oldu sanırsam.
tek faydası istediğiniz zaman köfte yiyebilmektir herhalde.rakıyı sevmediğim için o kısıma hiç girmedim,başkada bi faydasını görmedim vallahi.
eğer çocukken
tekirdağ'da iseniz ya da
çorlu diyelim ona. herhangi bir çimenliğin oraya gidip boş içki şişeleri bulabilirsiniz. bakkala satip bir güzel de o paraları yersiniz. bi buçuk sene yaşadım bi bu faydasını görmüştüm. he bi de dut ağaçları tabi...