tekirdağ'a gittiniz köfte yiyeceksiniz çok dikkatli olmanız gerekir zira tekirdağdaki her köfteci meşhurdur, ulan "nasıl olsa tekirdağdayız ne fark eder" derseniz ve ilk kez tekirdğ köftesi yiyecekseniz ömür boyu inegöl köfteye mahkum kalabilirsiniz. düşünmek bile korkunç
e o zaman ne yapalım?
kolay, eğer sahil havası eşliğinde yemek istiyorum derseniz yalandan fıskiyenin olduğu sahil bölümündeki köfteciler gayet idealdir yenilebilir
ama "kardeşim geç geç hakikisi nedir bunun?" derseniz
özcanlardır.
yılların köftecisidir en iyisidir bu tahtı köfteci ali'den almıştır (o da kaçak et sokarken yakalanmasaydı)
porsiyonu öyle metropollerdeki çakma köfteler gibi kuş kadar değildir. aslan gibi hazırlandıktan sonra pişirilmeden bir gece beklemiş 10 tane diri köfteden oluşur.
servis 5'er 5'er yapılır soğutmadan yensin diyerekten, yanına az salça konulur bu konuda talep edip biraz daha isteyeceksiniz. bir kerede tüm köfteyi yemek hoş değildir böl yarıya öyle ye.
e peki ne içilir?
gidip, totoş bi şekilde
coke içilmez, özcanların hazırladığı öksüz doyuran kıvamındaki şişe ayran istenir (bkz:
cam sağlıktır) o da takribi iki bardaktan biraz fazla olur kafi gelir.
peki ya tatlı?
valla biz
ayrabol tatlısı deriz siz kemal paşa tatlısı dersiniz. illaki ondan yenir ha varsa tencere sütlacı da yakışır.
sonra çıkarsınız
tekirdağın iki çıkışı da güzeldir yavaş yavaş gidersiniz
ha ya tekirdağlıysanız o zaman şöyle olur
eve gidersiniz anneniz bir sürü bi şey hazırlamış olur gurbetten gelen oğluna ama siz toksunuzdur
- e be olum (kızanım) em geliyosun burayı, em doyuruyosun karnını dışarda. ben de sen geliyosun diye tekirdağ köftesi yaptım sana