görseller
tek yumurta ikizi 

belki ilginizi çeker
  1. · tek yumurta dördüzü
  2. · fraternal twins
  3. · amniyon
  4. · plasenta
  5. · görüyorum ve arttırıyorum
  6. · sperm
  7. · tek yumurta üçüzü
  8. · spermler arasındaki diyaloglar
  9. · çift sarılı yumurta
  10. · identical twins
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · galatasaray
  3. · ahmet kaya
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · author gibi erkekler
  6. · yaran diyaloglar
  7. · erkekte ses tonu
  8. · felaket senaryosu kurmak
  9. · sevgilinin bokunu yemek

tek yumurta ikizi  

1. tek bir sperm ve tek bir yumurta hücresinin döllendikten sonra iki farklı embriyoya bölünmesi ile oluşurlar. eğer bölünme döllenmeden sonraki ilk 72 saat içinde gerçekleşirse iki bebek, iki amniyonve iki plasenta oluşur. eğer bölünme 4.- 8. günler arasında gerçekleşirse iki amniyon ve tek plasenta oluşur. bu tip en sık görülen tek yumurta ikizi çeşididir. 8. günden sonra gerçekleşen bölünmelerde tek bir amniyon ve tek bir plesanta oluşur. bu günden sonra gerçekleşen bölünmelerde siyam ikizleri ortaya çıkar. tek yumurta ikizleri genetik açıdan birbirlerine çok benzerdirler ama bire bir kopya değillerdir. hatta ender olarak tek yumurta ikizi oldukları halde farklı cinsiyetlere sahip ikizlere de rastlanır. yapılan araştırmalara göre tek yumurta ikizlerinin arasındaki farklar yaşla beraber artmaktadır.
    (chrystal, 28.06.2006 12:23)
  2. (bkz: fraternal twins)
    (classy humanoid, 22.03.2009 03:07 ~ 03:16)
  3. (bkz: görüyorum ve arttırıyorum)
    (bkz: tek yumurta dördüzü)
    (aloe vera, 20.05.2009 16:23)
  4. 3.5 yaşına gelince pek yaramaz olur bunlar. bi de erkeklerse sorma gitsin.
    birbirleriyle "aşk-ı memnu yapmaca" oynarlar, arka sokaklarcılık oynarlar.
    saksıları ters çevirip silkelerler, buzdolabının içine girip otururlar, damacana suyu devirip içinde "yüzmeye" kalkarlar.
    çok kavga ederler, mutlaka kıskançlık olur.
    ya da bizimkiler eşkıya, bilemedim.
    (masalambası, 04.09.2009 02:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil