|
|
- nil karaibrahimgil'in 4 mayıs 2006 çıkışlı üçüncü albümü.
1- pırlanta
2- kamikaze
3- siz
4- bu mudur
5- sarhoş
6- neyin var bugün
7- peri
8- bambaşka
9- parçalı bulutlu
10 - organize işler bunlar
- bu kadın nasıl bu kadar şirin şarkılar yapıyor nasıl içimizden geçenleri bu kadar şirin anlatabiliyor dedirten nil karaibrahimgilin albümünün adıdır ama albüme ismini veren asıl şarkı pırlantadır
sözleri:
paran cebinde kalsın, bırak artık rahatsın
bu kız mal mülkü naapsın? çalışır yapar
tek taşını almış, tam turucu atmış
yüregin kaç karatmış? bu kız onu sorar
sag eller havaya, pırlantalar buraya
tek taşımı kendim aldım, teş başıma kendim taktım
girmesinler havaya
olur bir gün şan şöhret ün para, ama aşk her gün karaborsada
bir sevgilim yoksa kollarımda, ne yapayım pırlantayı parmağımda
iyi kötü kazanırım para, ama kalptir asıl kumbara
bir sevgilim yoksa kollarımda, napiym pırlantayı parmagımda?
cebindeki kalsın sana, sol üst köşeden harca bana
pırlantamı aldım ama, pırlanta gibi kalp lazım bana
- nil karaibrahimgil'in 2006 mayıs çıkışı albümü.
öncelikle pırlanta şarkısı ''sağ eller havaya pırlantalar buraya'' vb sözleriyle ve ritmiyle nil'in alışık olduğumuz sloganvari parçalarına sıradan bir örnek. şarkının henüz albüm piyasaya çıkmadan gazetelerde ekonomik özgürlüğünü kazanmış modern kadının marşı ilan edildiğini de söylemek gerek. ayşe arman, tuba akyol gibi yazarlar şarkıdan yeni bir çocuk da yaparım kariyer de fırtınası olarak bahsettiler. bana şarkı nil'in kendini tekrari geldi ama yine de nil bu işi iyi yapıyor ve muhtemelen bu şarkıyı yaz boyunca heryerde duyacağız, barlarda clublarda sahillerde bu şarkıyla coşacağız.
pırlanta dışında ilk dikkat çeken parça peri. bu parçada nil rapin ünlü isimlerinden ayben'le düet yapıyor. ''o beni prenses peri sanıyor, ne hata yapsam geri sarıyor, mitolojiden biri sanıyor, bendeki de saç o taç görüyor'' sözleriyle bu parça hit olmazsa ben de hayatımda ilk defa türkçe albüm dinliyorum. şarkı ayrıca albümdeki favorim.
siz parçası da sözleriyle ve sakin ritmiyle, bambaşka nil'in kişisel itirafları havasıyla dikkat çekiyor. bu mudur? şarkısına da muhtemelen video çekilecek, ama şarkı beni sarmadı.
sonuç olarak çok kez dinlememiş olmama rağmen genel kanım albümün klasik bir nil albümü olduğu, eğer önceki iki albümünü sevenlerdenseniz bunu da dinleyin derim.
1. pırlanta
2. kamikaze
3. siz
4. bu mudur?
5. sarhoş
6. neyin var bugün?
7. peri
8. bambaşka
9. parçalı bulutlu
10. organize işler bunlar
11. bu mudur? akustik
12. pırlanta ozinga mix
- nil hanımın 'ekonomik özgürlük kazanmak için kesinlikle erkek arkadaşım olmamalı'
gibi bi fikirden yola çıkarak yazdığı yeni milli marşımızdır.
yakında atasay, goldaş, bokdaş vs.vs'den birine satılır şarkı;
gelen paralarla bi sürü tek taş,beş taş,çok taş alınır..(kaykay, 04.06.2006 21:32 ~ 05.01.2007 02:40)
- "ya iyi söylüyon güzel söylüyon da sen bekarken o tek taşı afedersin götüne mi sokcan? araba al, ev al ne bileyim." tarzı eleştirilere kurban gidecek bir şarkıdır.
- (bkz: tek kaşımı kendim aldım)
- (bkz: tek taşımı kendim aldım çiçek pazarından)
- yalnızlığın dibe vurmasıdır. tek taş alacak bir sevgilinin olmadığını belirtir. kişinin "tek taş alacak bir sevgilimiz yoktu napalım biz de kendimiz aldık" diye düşünmüş olması muhtemeldir.
|