belki ilginizi çeker
  1. · yayın akışı
  2. · tek kanallı televizyon
  3. · monodark
  4. · eski diziler
  5. · itü sözlük 2
  6. · sözlük yazarlarının en sevdiği stiller
  7. · itü sözlük için ne dediler
  8. · cnbc e
  9. · siyah beyaz televizyon
  10. · galatasaray tv
gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · google wave
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · çiçek abbas
  9. · dil ve tarih coğrafya fakültesi

tek kanallı dönem  

sayfa  / 2
  1. televizyonlarda sadece trt'nin yayın yaptığı döneme verilen isim.
    (wondrous, 03.02.2005 15:02)
  2. bu isimle bir sözlük stili yoktur.
    gidin bakın ayarlara.
    yok di mi.
    (azureel, 03.02.2005 15:07)
  3. her şeyin sade, basit,samimi ve bir o kadar da tuhaf olduğu dönem. arabesk şarkılar bile tv'de yayınlanabilmeleri için yumuşatılıyordu. o derece tuhaf yani..
    (bkz: hakkı bulut)
    (bkz: seven kıskanır)
    (bkz: acısız arabesk)
    (karakancalos, 03.02.2005 15:47)
  4. (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 03.02.2005 18:36)
  5. (viola, 03.02.2005 21:38)
  6. *fonturus efendinin konsept danışmanlığını* yapıp, ismini verdiği bununla da yetinmeyip rötuşlarla şekillendirdiği fevkalâde bir stil.
    oluşturma fikri burda doğdu: http://www.itusozluk.com/...
    (spyder, 04.03.2005 00:30 ~ 23.03.2005 10:13)
  7. (theking, 04.03.2005 12:34)
  8. spyder'dan başarılı bir theme çalışması. pek güzel yapmış çocuk.
    (radiance, 04.03.2005 13:08)
  9. rengi harici kısımları tarafıma ait olup cebren, hile ve dırdır ile bir kısım çevrenin ismi yazdırılmıştır zorla.
    (wondrous, 23.03.2005 01:26)
  10. televizyonun çerçeve işlevi gördüğü dönem. ve hatta necefli maşrapa dönemi.

zira necefli maşrapa ekranda dururdu bir süre vitrindeki tabak/çanak arasında. evimizin bir duvarı müzeye dönerdi.
    (right lane must exist, 23.03.2005 10:26)
  11. (dawsan, 23.03.2005 10:28)
  12. kimilerine dansözün umutla beklendiği yılbaşı gecelerini hatırlatan dönem.
    (lapsus, 23.03.2005 15:43 ~ 15:44)
  13. (bkz: domates)
    (azwepsa, 23.03.2005 16:33)
  14. izleyicinin çok daha şanslı olduğu, abuk subuk eşhasın evlenme-boşanma nev'inden magazinel haberlerini izlemek zorunda kalmadığı, trt'nin kalifiye ekibi sayesinde hemen tüm klasikleri izleme imkanı bulduğu dönem.
    (organometallic complex, 24.04.2005 22:04)
  15. televizyon kumandasının gereksiz olduğu dönemler; açma kapama için evin küçük çocukları görevlendirilirdi. (evet o benim)
    (mek, 28.02.2006 23:18)
  16. daha yeni fark ettiğim için pişmanlık duyduğum en şahane bi stil. nostaljik ve dinlendirici.
    yazarken de 'susun lan mikrofon bende' izlenimi uyandırmıyo değil hani.
    (ya moor, 20.08.2006 22:11 ~ 22:11)
  17. giri yazılan boşluk bkz butonlarının altından değil de sağ alt çaprazından başlasa pek bi şahane olucak. diğer türlü yıllanmış mikrofon yazdığımızı görmemizi engelliyor.

tanım: sol üstünde trt yazan stil.
    (callandor, 16.02.2007 22:30)
  18. xhtml terakkisi yüzünden domalmıştır. sıçan yerlerinin düzeltilmesi sözlüğün kodlarındaki kısıtlamalardan dolayı mümkün değildir şu an.

wondrous'a mesaj atarak şikayetinizi iletebilirsiniz. nitekim 10000 mesaj atılırsa düzelteceğini söyledi. ilkini ben attım bile.
    (spyder, 16.02.2007 22:57)
  19. çok zor günlerdi. tek kanal yeterli değildi. kenarlardan sızdırıyordu. pişik oluyordu.
    (bkz: dünyanın en yüzeysel insanı)
    (alkolik2000, 16.02.2007 23:28 ~ 23:32)
  20. dedelerimizin babalarımızın zaman dilimi niteliğinde kullandığı 'trt' kanalının egemenliğindeki dönem.
    (larv, 16.02.2007 23:40)
  21. televizyonun istiklal marşıyla saat 20:00 da yayına başladığı ve 24:00 da yine istiklal marşıyla kapandığı dönemdi. açılışı ayakta karşılar ayakta kapatırdık böylece. devlet televizyonu olan trt yayın yapardı. şuandaki gibi trt1,trt2,trt3,gap ve trt4 kanalları yoktu sadece trt vardı. ilerleyen yıllarda açılış saati 17:00 a alındı . çocuklar için adile naşitin sunduğu uykudan önce ve 2 adet çizgi film yayınlanmaya başladı. elektriğin bile olmadığı evlerin mevcut olduğu bölgelerde elektriği ve televizyonu bulunan eve tüm komşular toplanılır komiser kolombo,bonanza ve küçük ev mahalle boyu izlenirdi. yerli diziler yoktu o dönemde. televizyonun yayını bittiğinde istiklal marşının ardından ekranda'' televizyonunuzu kapatmayı unutmayınız'' yazısı belirirdi. biz yinede inanmaz beklerdik belki yayın yeniden başlar diye . ne zaman ki yazıda ortalıktan kaybolur arkasından çember içinde trt yazısı olan amblem saati gösterirdi işte ozaman inanır kapatırdık.uzun yıllar siyah beyaz olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım.
    (jassmine, 16.02.2007 23:46)
  22. o dönemi bilmeyenlere "canınız sıkılmıyor muydu?" sorusunu sorduran dönem. canımız sıkılmıyordu çünkü başka kanalların olabileceğini tasavvur edemiyorduk. televizyon üzerinde birkaç ayrı kanal düğmesi daha vardı. ama niye oraya konulduğunu bile düşünmezdik. belki düşünenler olmuştur ama böyle bir bilgi bana ulaşmadı. sanıyorduk ki, bu düğmelerden biri bozulursa ötekileri kullanacağız. bilmiyorduk. aklımıza da gelmiyordu başka kanalların olabileceği. belki düşünen olmuştur. benim hayıflandığım da bu zaten. benim neden aklıma hiç gelmedi. ben ki, bahçedeki derme çatma tahta masanın altına girer, boş aspirin kapsüllerini masanın alt tarafının içine yapıştırarak uzay gemimde saygonlularla amansız mücadele yapmış biriyim. ağabeyim gelir "siktir lan böyle uzay gemisi miolur?" diyerek devirirdi gemimi ama olsun. ben gemi inşa, uzay teknolojisi, askeri savaş stratejileri konularını daha o zamandan çözmüştüm. ama televizyon üzerindeki diğer kanal düğmelerine başka kanallar olabileceği ihtimalini düşünememiştim.

yine de bir televizyonumuz vardı ve biz bununla çok mutluyduk. *

(bkz: nispi refah)
    (compasino, 22.05.2007 12:07)
  23. ilk renkli yayına geçen kanalın devridir. ilk renkli yayınlanan şey haberler ve pamuk ipliği adlı teleferikte geçen bir diziydi. ilk renkli tv aldığımızda henüz renkli yayın yoktu, sonradan bahsettiğim 2 yayın renklendi. ve bütün komşuların evde renkli haberleri izlemeye doluştuğu devirdir. yeni dönem gençlik bu dönemleri bilmez, renkli ilk yayını gördüğümüzde yaşadığımız heyecanı ve sanki uzaya uydu fırlatmış kadar kendimizi teknolojik hissetmemizi anlamaları zordur.
    (age of aquarius, 04.07.2007 02:58)
  24. tartışmasız en güzel sözlük stilidir. sol üstte trt yazması ve yazı kısmında da eski model bir mikrofon olması rakiplerinden ayıran belli başlı hoş özellikleridir.
    (pharfiylebaşlayanlahana, 25.07.2007 03:10)
  25. kanalın her açılışında ve kapanışında istiklal marşı okunur. arada bi yayın kesilir, ve çeşitli çiçek böcek izlemek zorunda kalırdık. yine de güzel günlerdi.
    (magarsus, 08.10.2007 10:52)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil