belki ilginizi çeker
  1. · tek başına maça gitmek
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · insanın hayatına sıçan şeyler
  3. · tunceli alevileri dinsizdir
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · zongul ducks
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · dvd kalitesinde rüya görmek
  9. · house of wax

tek başına konsere gitmek  

1. ukteci: keyif pezevengi *

milyonlarca yıl önce gençler arasında yapılan antlaşmayla yasaklanmış bi' durumdur.

antlaşmaya göre; gençlerden biri bi' konsere gitmeyi aklına koyduysa, arkadaş çevresindeki gençlerden en az biri ona eşlik etmek zorundadır.

eğer arkadaş çevresindeki gençlerin durumdan haberi yoksa, tanıdık gençler devreye girip konsere bilet almalı, gencimizle tesadüfmüş gibi yaparak karşılaşmalı ve konserin sonuna kadar yanından ayrılmamalıdır.

eğer hiçbiri başarılamıyorsa, gencin eski sevgilisine haber verilmeli, konserde gencin görebileceği uzaklıkta, çılgınca eğlenebilecek bi' şekilde konuşlandırılmalıdır. böylece genç konser alanını terk edecek ve yakın dostlarını çağırarak içecek, böylece yalnız kalması engellenecektir.

lakin bu iyi niyetli gibi gözüken antlaşma yalnızca kıskançlıktan yapılmıştır. genç eğer konsere tek başına giderse bi' kaç kafa elemanla tanışma olasılığı olacaktır. ama bu kişilerle arkadaşlarından gizli olarak görüşüp eğlenebilir (!) hatta birlikte başka konserlere de gidebilirler (!) hiç hoş olmaz.

aslında bi' bilseler ne keyifli hadisedir. kalabalık içinde yok olmak, kimseyi duymaya çalışmamak, birini kaybetmemek için devamlı trencilik oynar gibi tutmamak... mesela ben metallica konserinde bunu uygulayacağım. ohh adam gibi izlicem, gelicem... çişim gelince "abi tuvalete gidiyorum" diye 30 kişiye söylemek zorunda kalmıcam. süper olucak süper...

hasiktir! öhöm... ulan metallica'ya gidilir mi? bi' sürü liseli doluşacak şimdi oraya. kafam kaldırmaz. tövbe...

tahmin edilebileceği gibi; *
    (zoser, 24.05.2008 04:30 ~ 04:31)
  2. kelimenin tam anlamıyla yalnızlık.
    (seemann, 24.05.2008 13:33)
  3. "ölsem daha iyi olurdu" dersiniz kendi kendinize.
    (geber marla singer, 24.05.2008 13:39)
  4. dinlenilen müzikten başka bir aktivitenin yapılmasını kısıtlayan durum
    (screwyouguysimgoinghome, 24.05.2008 13:50)
  5. (bkz: tek başına maça gitmek)
    (paradoks, 24.05.2008 18:20)
  6. kalabalıkların içinde yalnız olma durumudur. şairane değil lan.
    (keyif pezevengi, 01.06.2008 17:09)
  7. öncesinde sıkılmaktan tırsılan bir durumdur ama hiç de öyle sıkıcı değildir. aksine... babalar gibi gidersiniz, bilet sırasında etrafınızdakilerden "anaa karizmaya baak, yalnız gelmiş lan konsere" bakışları yersiniz, içeri girersiniz, içersiniz, kimseye "bira ister misin, ben alıcam da" demezsiniz, "aga işemeye geliyon mu, yerimi tut öyleyse" gibi komplike geyiklerden de uzak birkaç saat yaşarsınız. tek başınıza headbang yapar, ortalığı dağıtırsınız. asıl sorun çıkışta başlar, gecedir, saat almış başını gitmiştir... tek başınaysanız, hele de bir bayansanız, vay halinize... işte bütün karizma burada biter. mümkün mertebe birilerine yapışma isteği doğabilir içinizde. olayın tek iğrenç kısmı burasıdır, evet.
    (yok, 01.06.2008 17:32)
  8. konserine gidilen kişi yıllardır beklenen ise ( örneğin enrique iglesias), yalnızlık hissedilmeyen, konserin büyüsüne kapılıp çevreyi umursamaz bir hal aldıran eylemdir. sadece sahnedeki kişiyi gören ve duyan biri olunur etrafta kim varmış kim yokmuş düşüncesine girilmez bile.
    (yirmiiki22, 01.06.2008 18:07 ~ 18:08)
  9. yerine göre konserine göre değişecek durum. misal gittiğiniz konser sezen aksu konseri ise zevksiz olur nitekim birine sarılıp öyle dinlenmesi gerekir o şarkıların. ancak gidilen konser kesmeşeker konseri ise ve çevrenizde onları seven hatta tanıyan sizden başka kimse yoksa tek gidilmelidir orada birileri ile tanışırsınız tek kalmazsınız zaten.
    (kaç yazar, 01.06.2008 18:15)
  10. delicesine gitmek istenilen bir konsere beraber gidecek kimseyi bulamama sonrasında yaşanan durumdur. bütün arkadaşlara sorarsınız; yaa hedenin konseri var gidelim mi lan, hadi be hacı hem cumartesi işte, ulan bari sen gel çok eğleniriz gibisinden teker teker bütün arkadaşlara bilimum gaza getirme cümleleriyle teklifler yaparsınız ama o delicesine gidilmek istenen konsere beraber gidecek kimseyi bulamazsınız. geberin lan size ihtiyacım yok benim tek gidiyorum dersiniz. konser yerine gidene kadar her şey iyi güzel. ama o da ne? konser alanına bir girersiniz ki sanki 10.000 kişinin hepsi de birbirini tanıyor da, bir siz kimseyi tanımıyorsunuz gibisinden bir hava... önce bir an cesaret kırılır bırakıp gitsem mi acaba, off milletteki geyiğe bak bir sap benim hay allah gibisinden çelişkiler yaşarsınız ama o ibnetor arkadaşlara da hava atmak lazım tabi bırakıp gitmek olmaz. aylardır bu konseri bekliyorsanız hele, hiç olmaz. konserle beraber millet başlar tepinmeye, durdukları yerde zıplamaya, yanındaki arkadaşıyla hem konuşup hem şarkıyı bağıra bağıra söylemeye. 10.000 kişinin içerisinde zıplamayan bir ben varım lan deyip ufaktan kıpırdarsınız ama normalde o adi arkadaşlarınız gelseydi deliler gibi dağıtacakken, şimdi yalnız başına ancak olduğunuz yerde, parmak uçları yerden kesilmeyecek şekilde, sanki ayrobik hareketi yapıyormuşcasına ufaktan zıplarmış gibi kendinizi kandırırsınız. içinizden en baba küfürleri sarfederken, o gürültüde yanınızdaki o kalabalık grubun konuşmalarına da kulak misafiri olursunuz. çok komik bir şey söylenmiştir. ah nasıl da gülmek istersiniz o an... yanınızda o şerrefsiz arkadaşlarınız olsaydı hayvanlar gibi kahkaha atardınız sanki arkadaşınız bir şey söylemiş de ona gülüyormuş gibi. ama şimdi o da yok. yanınızdaki grup yıkılır gülmekten. komik de bir şeydir ama siz surat asarsınız. bir kaç şarkı böyle idare edersiniz. arada önünüzdekiler kendi aralarında konuşurken ufaktan lafa girmeye çalışırsınız. hani sanki aynı konsere geldik ortak noktamız çok, arkadaşlar bira almaya gittiler gelecekler şimdi havaları yaratmaya çalışırsınız. onlar da yarım ağız cevap verip önlerine dönerler, siz de mal gibi kalırsınız lan lan ben daha konuşacağıdım gibisinden. en sonunda bu iç hesaplaşmalardan yorgun düşersiniz. istemeye istemeye konser alanından ayrılırsınız. içinizden değil artık dışınızdan küfredersiniz. tuhaf tuhaf bakanlara da, o kadar yalnızlık ve asosyallik yaşadıktan sonra sırf sosyalleşmek adına ne bakıyosun huleenn diye bağırırsınız, üstüne bir temiz dayakla geceyi sonlandırırsınız.
    (delicaponcadı, 01.06.2008 18:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil