belki ilginizi çeker
  1. · teflon tencere
  2. · dupont
  3. · deterjan kutusundan çıkan hediyeler
  4. · omlet
  5. · yapışmaz tava
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · sözlük yazarlarının hayalleri
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · yeşim salkım
  6. · tanrıya sorulacak tek soru
  7. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  8. · street fighter
  9. · dt1

teflon tava  

1. iç yüzeyi teflon ile kaplanmış tavadır.

en bilineni cem marka olanıdır.

(bkz: peki bu bilgi gerçek hayatta ne işime yarıyacak)
    (bkz: bizi uzaylı sanan giriler)
    (sycrone one, 29.05.2006 18:53)
  2. (bkz: tefal) metal spatula, çatal vb. değdirilmemesi gereken, çok çabuk çizilen tava. ahşap veya plastik spatula vs. kullanılmalıdır.
    (chrystal, 29.05.2006 18:56)
  3. içinde börek yapılır. çok da güzel olur. şimdi bi yufkayı içine serin.yağlayın hafiften. bi yufka daha serin. sonra bi yufkayı ya da iki yufkayı içine parçalayarak atın.(çok kalın olmasın yoksa hamur olur içi.) yarım bardak sütle ıslatın. peyniri de atın içine. serdiğiniz yufkaların sarkan kısımlarıyla da üstünü kapatın. hafif ateşte alt kısım kızarıncaya kadar pişirin. sonra yağlayın üst kısmını. döndürün üst kısmı da kızarsın. oh misler gibi yiyin. afiyet olsun!
    (viola, 29.05.2006 19:08)
  4. insanların çoğunun bilmediği teflonun bir plastik çeşidi olduğudur.
    (bkz: ben demiyorum ticona diyor)
    (bkz: dupont)
    (bkz: vedat temiz-plastik malzemelerle konstrüksiyon)
    (dbk21, 29.05.2006 19:12 ~ 20:28)
  5. yemeklerin yapışmadığı tava türü. bugüne kadar böyle biliyordum ben fakat onun da bi sabrı varmış. ona da yapışabilirmiş yemekler, onun da dibi tutabilirmiş. sana da alttan alttan o kadar ısı verilirse sana da yapışırlar dedi bana. evet, tava dedi.
    (chicaloca, 27.08.2008 19:16)
  6. söylendiğine göre üzerine hiçbirşey yapışmazmış. şöyle bir soru sorulmaktadır yıllardır ama cevapsızdır.

"teflon tavaya hiçbirşey yapışmıyorsa o teflon o tavaya nasıl yapışıyor ?"
    (knuckle, 27.08.2008 19:20)
  7. çoğunlukla yanlış bilinen bilgilerin kurbanı olan tavadır. teflon dediğimiz malzeme şu ana kadar karşılaşılan en az sürtünme katsayısına sahip olan maddedir ve pratikte hiçbir zaman 0 sürtünme katsayısına ulaşılamayacağı için teflona da birşeyler yapışabilir, teflon da birşeyle yapıştırılabilir.

gel gelelim o teflon kaplama da ancak ve ancak süper yapışkan bir maddeyle tavaya yapışabilmektedir. teflon tavların kanserojen olduğu, sağlığa zararlı olması söylencesi ise o süper yapışkan maddenin çok zehirli ve kanserojen kimyasallar ihtiva ediyor olmasıdır. o yüzden çizilmiş, aşınmış yahut korozyona uğramış teflon tavaların kullanılmaması önerilir.
    (maglor, 27.08.2008 19:48)
  8. sağlığa zararlı olduğu bilinen ,bu nedenle satın alınırken en iyisini almak için bir dolu para ödenen, kullanımı sırasında ise hep "ya çizildiyse" stresi yaşatan tavadır. bu strese daha fazla dayanamayarak çelik tava alınması ve bir daha eve teflon tava sokmama kararı verilmesi tavsiye edilir. ben öyle yaptım.
    (arapbebek, 11.09.2008 10:18)
  9. migrostan 15-20 lira verip almak varken (2 günde elimde kalırdı o ayrı) tefalden 55 liraya annemin zoruyla aldığımız mutfak gereci. kaliteleri tabanının kaç katlı olduğuna göre değişiyormus, kullanım süresi de doğal olarak. süpermarketlerde satılanlar tek katlı tabana sahip olanlarmış. başta verilen paraya acısam da sonra bu fikirden vazgeçtim ama tavayı alalı 3 ay oldu henüz kullandım mı? hayır. sanırım çeyizime koyucam, sanki çeyiz var da.
    (digitalis purpurea, 20.12.2008 11:11)
  10. bizim evin kutsal tavası. ona asla metal değmez, makinada yıkanmaz, elde yıkanırken skoç bıraytın yumuşak kısmı kullanılır. çizilirse yapılan yemekten zehirlenip ölebileceğim inanışıyla büyütüldüm.
    başka evlerin mutfaklarında insanların teflon tavayı umarsızca kullandıklarını gördüm. ölmemişler, hala hayattalar ama artık istesem de teflona metal değdiremiyorum.
    (aduket, 24.10.2009 14:55)
  11. çizilmemesine dikkat edilir onun nedeni de teflonu oluşuran kimyasal bileşiğin (flor atomlarıyla uzun ve doymuş bir karbon zinciri) çizildiğinde içinde bulunan serbest radikallerin açığa çıkarak tavada ve tencerede yapılan yemeğin içine girerek yenilmesi sonucu kanser hastalığına neden olmasıdır.
    (en kötü ihtimalle, 24.10.2009 15:10 ~ 15:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil