görseller
tedirgin 

belki ilginizi çeker
  1. · kalandır terkeden aslında
  2. · endişe
  3. · elektro şok
  4. · ahmet kaya
  5. · kadın şoförler
  6. · zamansız erkek dürüstlüğü
  7. · itü sözlük yazarlarının ortak özellikleri
  8. · sevemezsin
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · 2012
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · colin kazım richards
  7. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  8. · bıngıl bıngıl
  9. · çağla kubat la basketbol oynamak

tedirgin  

1. belli ki çok beklemişiz birbirimizi. belli ki, acıların süzgecinden geçirip öyle damlatmışız sevda damlalarını birbirimizin üzerine. şimdi bundandır tedirginliğimiz.
    ama bilirsin, aşk sevmez tedirginliği. ya tam açacaksın yüreğini, ya hiç yeltenmeyeceksin. grisi yoktur aşkın, ya siyahı, ya beyazı seçeceksin.
    bambaşka diyarların sakini, başka başka yolların yolcusuyken nedir bizi karşılaştıran şey? nedir bir anda hayatımızı değiştiren şey? aşk elbette...
    aşkı bulmak zordur yar... öyleyse kıymetini bileceğiz aşkın. bir kez buldun mu yapışacaksın yakasına. ellerini bir saniye bile ayırmayacaksın aşkın üstünden. bir çiçek gibi sulayacaksın. büyüteceksin.
    öyle uzaktan bakmayla yaşanmaz aşk. ruhunu adayacaksın. beni düşündüğün de bedenin titreyecek, ellerin terleyecek, yutkunamayacaksın.özlem tutuşturacak seni, alev alev yanacaksın.
    ayrıklık fikri deli edecek seni. yokluğum aklına geldiğinde bir taş gibi yüreğine oturacak, ağırlığının altında ezileceksin. yerinden kalkamaz hale geleceksin. düşünemeyecek, konuşamayacak hatta ağlayamayacaksın.
    “ seni seviyorum ” dediğinde bunu sadece dilinle değil, yüreğinle, gözlerinle de söyleyeceksin. ben beni sevdiğini senin söylemenle değil gözlerine baktığım zaman anlayacağım. ancak o zaman inanacağım.
    birlikteyken unutacaksın dünyayı. sadece bana ait olacaksın, ben de sana... birbirimizden başka hiçbir şeyin önemi olmayacak. sana dokunduğum da kanın hızlı hızlı akacak. yüreğin deli gibi çarpacak. nefes nefese kalacaksın.
    ve sanma ki senden farklı olacağım bende... bin kilometre ötede olsan “gel” koşacağım sana, merak etme. bir tek gün bile bırakmayacağım elini. yanımda olmasan aklımda olacaksın, baktığım her yerde seni göreceğim.
    ben aşktan bunu anlıyorum işte. sıradan olmadım hiç. bir kaç sevgi sözcüğüyle geçiştirilecek aşklar bana göre değil. yaşayacaksam, doya doya yaşamalıyım aşkı. her hücreme girmelisin. bende hüküm sürmelisin. aşk kaçağı değil, aşk mahkumu olmalısın.
    şimdi bırakalım tedirginliği bir kenara. kenetlensin ellerimiz ve aşk alsın bizi kollarına... h adi ne duruyorsun?
    (bkz: mehmet coşkundeniz)
    (traşköpüğü, 21.03.2005 19:37 ~ 23:25)
  2. bu kelimeyi her duyduğumda direk mırıldanmaya başladığım bir ahmet kaya şarkısı.aynı zamanda çok iyi bir balıkçı teknesi ismi olabileceğini düşündüğüm kelime.

sarı sıcak yazılar uzak
    dost uzanan eller uzak
    karanlıklar kurmuş tuzak
    benim sonum dünden belli
    haramiler sarmış yolumu
    güvercinler muhbir ucar
    telden tele fermanım gider
    benim sonum dünden belli
    gözlerim dolar kan sanırım
    betonlar boğar nefessiz kalırım
    şahidim yoktur
    perdeler örtük
    inanamassın ağlarsın

geceler mi sen, benmi yorgunum
    mermiler mi sen, benmi yangınım
    düşlerim tutsak
    yüreğim sürgün
    içimde bir çocuk tedirgin

suskunum vurgunum
    tedirginim benim
    haylanmaz uslanmaz
    tedirgin...

dağlarda kar yollar uzar
    yar belinden kollar uzar
    hasımlarım kurmuş tuzak
    benim sonum dünden belli
    müfrezeler sarmış yolumu
    menekşeler solgun açar
    dilden dile fermanım gider
    benim sonum dünden belli
    gözlerim dolar kan sanırım
    betonlar boğar nefessiz kalırım
    şahidim yoktur
    perdeler örtük
    inanamazsın ağlarsın
    (suspect, 29.10.2005 05:00)
  3. gerilimli, hüzünlü, umutsuz, gerçekçi ahmet kaya şarkısı, sözlerini ali çınar yazmıştır,,
    aynı zamanda 1993 yılında çıkan bir ahmet kaya albümüdür,,
    1- munzurlu
    2- tedirgin
    3- mahur
    4- layla
    5- grev
    6- derin bir ah çektim
    7- yazamadım
    8- yalancı ayrılık
    9- sevemezsin
    10- ah
    11- elektro şok

ayrıca (bkz: temporary peace)
    (temporary peace, 09.02.2007 11:29)
  4. ahmet kaya nın şarkıları içinde benim için birinci sırada gelen şarkıdır..yeri ayrıdır..
    (eleanor, 09.02.2007 19:18)
  5. hakkını sonuna kadar veren şarkıdır. sadece melodisi tedirginlik halini sonuna kadar yansıtır.
    (uykulu, 21.01.2009 18:37)
  6. bazen tedirgin olmak iyidir. durumu hemen olduğu gibi kabullenmek yanlışlığına daha önceden düşülmüşse eğer ister istemez tedirgin olunur. olunmalıdır da. bir bakıma, tedbirli olmak da denilebilir aslında.
    (oehh, 12.03.2009 14:46)
  7. endikasyonları:
    aşk, ayrılık, yalnızlık acısı çekenlerin tedavisinde kullanılır.

kontrendikasyonları:
    alkol alımında amı götü dağıtma patolojisi gelişen hastalarda kontrendikedir.

yan etkileri:
    kafayı duvara vurma anksiyetesi gelişebilir; ancak bu durum tedaviyi kesmenize bir engel değildir.

kullanım şekli ve dozu:
    gece saat 12:00'den sonra bir kaç duble alkolle birlikte sadece mahur, derin bir ah çektim, yalancı ayrılık ve sevemezsin şarkılarını 4 doz olarak alınız.
    (van den budenmayer, 16.05.2009 12:11 ~ 17.05.2009 12:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil