|
|
- kıs. temel eğitim dershanesi
- ks. türk eğitim derneği
- ankara'nın en köklü okullarından biri olmasının yanısıra bir ara kalitesini yitiren fakat geçtiğimiz senelerde çıkardığı öss şampiyonlarıyla eski geleneklerine döndüğünü kanıtlayan,öğrencilerinin üzerlerinde "k" yazan hırkalar giydiği,adını bulunduğu semte de veren*,istanbul'da şubesi bulunan güzide eğitim yuvası..
(doaaa, 02.06.2004 00:25)
- bilkent üniversitesine öğrenci yetiştiren tikky yuvası.
- bir ecnebi ismi.
(bkz. ted bundy)
- anonimde türkiye eşşoğlueşşekler derneği diye de bilinir.
(skuba, 11.07.2004 20:57)
- (bkz. ted ankara koleji)
- tenis, eskrim, dağcılık spor kulübünün kısaltılması.
- birçok şehirde şubeleri olan özel okul.
(bkz. istanbul), (bkz. ankara), (bkz. bursa ), (bkz. zonguldak)(grynn, 26.08.2004 11:00)
- istanbuldaki şubesi beykozda bulunan,ilkokul çocuklarının bile ellerinde cep telefonuyla dolaştığı, tiki cenneti okul
- kurucusu ismet inönü olan, şu an üniversite açma çalışmalarını sürdüren, bir zamanki okulum.* * *
- istanbulda olanının kampüsü acarkent içinde iki dağ arasındadır. bok böcekleri ve arılar çok olur. köprüden önce son çıkışa girdikten sonra ya viyadükten ya da orman yolundan varılır ki orman yolunda gece kurtların olduğu bizzat görülmüşür. yüzme iki adım uzaklıkta olan colosseum da yapılır buraya kaçmak da kolaydır. ayrıca hemen yandaki yamaçta bulunan villanın üstüne uçacağından şüpe ettiğimiz okul.
- kolejdeki uyuşturucu partisi ile ilgili skandalın koleji olduğu anlaşılmış lise.
- yıllardır oluşturmak için büyük uğraşlar verdiği karizması, son bir kaç gün içinde yerle bir edilmiş özel okul.
- insanı iş yaşamında veya işe alınırken "açılın ben tedliyim" gibi triplere sokan okullar zinciri ve türk eğitim derneği'nin para ile eğitim veren kurumlarıdır.türkiye'nin en ucuz ted koleji'nin karabük ted koleji olduğu da rivayet edilir.
- (bkz: ted mosby)
- ideas worth spreading başlığı ile düzenlenen konferanslar serisi ve bu konuşmacıların videolarını da veren web sitesi. gayet ilginç konuşmacıları olabiliyor. hararetle tavsiye ederim:
http://www.ted.com
konuşmaların altında düştüğü başlıkların bazıları:
how the mind works
the evolution's genius
what makes us happy
the rise of collaboration
- 1984'te kurulmuş, açılımı "technology, entertainment, design" olan, herkesin haberdar olması gereken oluşum. düzenlediği konferanslardaki konuşmaları (yukarıdaki giride verilmiş) internet sitesinden takip edebilirsiniz, hatta ediniz.
- geçen hafta videolarının izlenme sayısı 50 milyonu aşmış site. youtube'un kapalı olduğu bu günlerde, ilginç video izlemek isteyenlere önereceğim site. videolar creative commons lisansı altında dağıtılmaktadır, bilgisayarınıza rahatlıkla indirebilirsiniz. yalnız tek sorun, konuşmaların ingilizce olması. umarım yakın zamanda videolara altyazı desteği de gelir.
(temha, 06.07.2008 22:11)
- ks. transferred electron device
|