|
|
- büyük günah! artık onulmaz yüreğinizin yangını. beden! ey kutsal kabuk, yalnızca ruhumu sarmalaman kimin umurunda. bir cinsin acziyeti yırtmış seni ve ruhum arasından sızıvermiş boşluğun kollarına, öyle mi? bu kadar mı? peki ya aşk?
acı çekmek hiç bu kadar aptalca olmamıştı!
- yaşam tecrübelerimde yeri olan durum. hayatta acı dojazının en üst seviyede olabileceği çok az durumdan birisi. inanın, duyarsızlaşabilirse eğer bir insan, dokunduğunda bir şeyi hissetmez olursa gerçekten böyle birşey varsa bilinci açıkken, öyle bir hal.
kız arkadaşımın defalarca tecavüze uğramış olması ve bunu benim öğrenmem, bir kaçışı değil, bir bağlanışı bir sarılışı tetikledi benim için. herşeyden daha çok bağlandım, herşeyden daha çok onun oldum. ve herşeyi düzeltmek herşeyi güzele çevirmek için çabaladım.
başaramadım belki, intihar etti, terketti beni.
sevmekten, sevgimden hiç utanmadım. kimsenin beni anlamasını beklemedim. sevdim, sadece sevdim.
küfür etmeyi sevmem, ama dayanamıyor insan, o.ospu çocukları var böyle işte, hayatı karartan, gencecik vücutları körerten. allah belanızı versin, belanızı..(biloperat, 18.07.2008 21:38 ~ 05.08.2008 12:08)
- ne kadar asil bir duygu. ne yüce insanlık mertebesi. tecavüze uğrayasım geldi okuyunca. o derece. tecavüze uğramış birinin üzerinden duygu sömürüsü yapmak mı daha kötü, bir insana tecavüz etmek mi bilemedim bi an. sanki tecavüzcü en azından dürüst gibi.
- (bkz: bir martı kanadına yansımış o soyut imge)
- (bkz: bir kıza tecavüz edip aşık olmak)
- (bkz: o kadar çok mala vurdum ki anlatamam)
- aşık olan için de aşık olunan için de zor olan durum.aşık olan dokunsam mı acabaları yaşar,aşık olunan güvenebilirmiyimleri.arada herzaman acaba sorusu olacak ve sonunda kopacak cinsten bir ilişki.
- (bkz: aşka uğramış birisine tecavüz etmek)
- en asil duygudur. bunu yaşayan da en asil duygunun insanı.
kendimden geçiyorum resmen böyle okudukça duygu seli yazıları valla bak. her seferinde sövüyorum kendime, kızıyorum sonra. neden , neden sende şu duygusallığın onda biri yok ya da neden su katılmamış bir danasın söyle? şu örselenmiş onca ruhla benzer hayatları yaşamadın mı neden senin ruhun örselenmedi lan? niye hissetmiyorsun hiçbişey bu en derin, en gizli , en acıtan itirafları okudukça?
yumurtaya can veren rabbim neden bana az buçuk duygu zerketmedin de yüreğim bir damla bile sızlamıyor? dana geldim dana gideceğim öyle görünüyor.
kendime bunca sövgüden sonra gelelim bu konudaki fikirlere kendimce. şimdi bir hanımkızımız "meleğimiz" tecavüze uğramış.kirlenmiş artık , kirli melek olmuş ama bir tane prens gelmiş şans ya aşık olmuş kızımıza sonra da öğrenivermiş daha önceden birilerinin o meleğe dokunduğunu , düşmüş bir melek olmuş kızımız. ama delikanlı aşık nolacak? nasıl kabullenecek meleğin kanatları olmadığını?
yahu ne diyorsunuz kuzum siz? o zavallı kızın kaybettiği o zardan ziyade ruhudur. geceleri huzurla uyuma eylemi yoktur artık. günü geçtim , gece olup da başını yastığa koyduğunda her gece rüyasında tecavüze uğruyordur o şimdi. bölük pörçük hıçkırıklarla biten bir uyku hali. bu bile fazlayken ona. siz gelmiş tecavüze uğramış bir kız sevdim , ne kadar üstünüm ki buna rağmen sevdim diye anlatıyor musunuz? alkış mı tutalım . aferin bak uzattı elini kıza kahraman canım bu çocuk. yoksa kim elini uzatır ki tecavüze uğramış , artık bir şekilde kızlık zarını kaybetmiş bir kıza mı diyelim ?
sonra yaşanacakları da tahmin edelim hadi. olur da evlenirse artık en ufak tartışmada "kahraman" başa kakar durur seni aldım da namusunu temizledim , ortalık malı olurdun ben olmasam bu mu?(eleanor, 18.07.2008 22:38 ~ 22:41)
- bir kıza aşık olmaktır.
- (bkz: itü sözlük ü itiraf com a çevirme güdüsü)*
(gvz, 18.07.2008 23:04 ~ 23:04)
- (bkz: acık açıktan al tretuvara çıkacan)
(bkz: acık hız kes atmosfere geldik)
- (bkz: afedersin ama açtığın başlığı sikeyim)
- öncelikle iki şeyi karıştırmamak lazım bu konuda;
onun bir insan müsfettesiyle yaşadığı olaydan ötürü içinde bulunduğunuz acıma halinden kayaklı anaç duygularla aşk karıştırılmamalı.
aşk dediğimiz hadise öyle anlık görüş yahut bir anlık kesişimin ürünü değil.tanırsın seversin.bana uygunsun der uygun muyum? diye sorarsın.hayır derse tek evet derse karşılıklı olur.
ama kalkıp yeni tecavüze uğramış birine sırf olaydan sonraki acizliği, yardıma muhtaçlığından dolayı beslediğiniz yardım duygusunu aşk sanırsanız biraz yamulabilirsiniz zaten tecavüze uğrayanların çoğu bayan oluyor.bayanlarında çoğu erkeklere güçlü görünmek istiyor.sebebini bilmiyorum.yani sen ona aşığım diyerek hafif acımayla yaklaşırsan hatun kızar ,kırar atar kirişi. yamulma dediğimiz olayda burada gerçekleşiyor.(jimmy, 18.07.2008 23:17 ~ 23:18)
- aşkın dokunmaktan öte olduğunun kanıtıdır elini tutmak bile evlilik gibi kutsal gelir adama!!!
- hayata aşık olmak gibidir hayatınıza herkes bir yerlerinden saldırır tecavüz eder ama siz yaşamaya devam edersiniz. ve seversiniz hayatınızı.
gerçek anlamda tecavüze uğrayan bir insana aşık olmak zor değil, yaşanmaması gereken bir şy değildir. o kişiye dokunmak zordur ya da ona yaşadıklarını unutturmak. uzun süre tenseş bir şey yaşamanın mümkün olmadığı aşikardır. bu durumda aşkın belki en yüce hali yaşanacaktır bir süre. dokunmadan sevişebilmek varsa onu yaşamak mümkün olacaktır.
tecavüze uğrayan kadınların hepsinde kendini kapatma, güven sorunu, yabancılaşma, kaygı, majör depresyon vs vs. görülür bunların hepsini çözebilmesine yeniden birilerine güvenmesine yardımcı olabileceğine inanıyorsa kişi. ve bunları yaparken sıkılmayacağına, korkup kaçmayacağına, yanındaki insanı yeniden yüzüstü bırakmayacağına eminse yaşanabilir. burada önemli olan tecavüze uğramış birisine aşık olan kişi değil, tecavüze uğrayan kişi.
- asil bir kalbin yapabileceği bir şeydir. ilk entryde yazılan her ne olursa olsun ister yalan ister doğru. sömürü yapsın yapmasın. dünyada böyle şeyler yaşanıyor. hele ki bizim halkımız böyle şeylere hala kötü gözle bakıyor. namus işlerini şevkat ve hoşgörülülük ile karıştırıyorlar. böyle bir ortamda sevgisini gösteren kanımca azizdir. ve belki rahatsız edecek ama tecavüze uğrayıp da ileride sevdiğine tutunmayı başarabilen insan kesinlikle hep sadık olacaktır. değerini bilecektir.
- bunu vurgulayan kişiye "kafan mı güzel kuzum?" diye sorulması gereken durumdur.
bireyin tecavüze uğramasının kötü bir şey olduğu su götürmez bir gerçektir. ancak bu tecavüze uğrayan kişiye aşık olunamaz anlamına gelmiyor.
üstelik böyle bir bunalım döneminden geçmiş kişiye ıslatıp ıslatıp "tecavüze uğradın ama ben gene de sana aşık oldum" gibisinden imalarda bulunmak da öküzlüğün daniskasıdır.
|