|
|
- adalet ve kalkınma partisi hükümeti'nin 2002 seçim vaatleri arasında bulunan ve göreve başladıktan birkaç ay sonra ortaya sürdüğü "kişi başına düşen milli gelirin 1500$'ın altında olduğu illerde" uygulanmak üzere yürütmeye koyduğu yasa..
yasa uyarınca tarımsal, endüstriyel açıdan kalkınma amaçlı yatırım önceliği gibi, vergilendirmenin, elektrik birim fiyatının ayarlanması gibi kimi kolaylıklar sağlandı bu illere..
evvela 36 ille başlayan bu teşvik zamanla 49 ile yayılmış.. [2005 sonrası durumu bilmiyorum]
ilgili linkleri bi inceleyelim lütfen; teşvik neyi doğuruyormuş
http://arsiv.sabah.com.tr/...
http://arsiv.sabah.com.tr/...
teşvikin boyutlarını biliyor muyuz?
kimin kâr marjı maksimum biliyor muyuz?
hayır.. ben de şeffaf devletimiz hakkında öyle düşünmüştüm..
- 27 nisan 2007'den başlamak üzere memlekette bir "erken seçim" söylentileri kuvvetlendi ve izleyen günlerde hükümetin de yeşil ışık yakmasıyla beraber temmuz ayı seçim için belirlendi..
derken aniden anketler girdi hayatımıza.. sürekli olarak
"akp yüzde 40 civarında."
"meclise 2 parti girecek ve akp yine tek başına iktidar olacak"
"akp tek başına iktidar sunabilecek tek parti, diğerleri en iyi ihtimal koalisyon sunabilir"
"istikrar da istikrar"
"istikrarın bekası için akp şart"
gibi cümleler duyduk.. anladık ki "akp tek başına iktidar olacak!"
asla ve asla "lan aç yatıyoruz" demedi karadenizli..
iç anadolulu vatandaş "mahsulüm tarlada kaldı" demedi, haşa..
sadece "anketler %40 diyor" dediler ve "halinize şükredin; ya teşvik kapsamından çıkarılsaydınız?" dediler onlara.. "zaten akp iktidar olacak, aman ha yanlış yapmayın" dendi.. "şu kurban olduğum duble yollara da bakın hele" dendi..
sonuç; yolu seyredecek kitlemizi yarattık.. egesi-akdenizi-marmarası zaten doğan holding'in kanallarını izliyor; okumuyor, tartışmıyor.. güneydoğu'da "din" eksenli korku salımı hep vardı, hep var olacak..
cahil miyiz? ne münasebet.. iyi niyetliyiz lan biz! ağzımızın koktuğuna bakmayın, amel önemli..
(bkz: karadeniz sahil yolu/!hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim)
|