belki ilginizi çeker
  1. · teşekkür
  2. · blagodarenie
  3. · ülkü tamer
  4. · seviştikten sonra yapılacaklar
  5. · depresif
  6. · jack
  7. · d n r
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · erkekte ses tonu
  5. · ahmet kaya
  6. · aklidengegorecelibikavramdir
  7. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  8. · fakiri daha fakir zengini daha zengin yapmak
  9. · devamlı saçlarını değiştiren kadınlar

teşekkür etmek  

1. kibarlık örneği
    (despinaa, 22.04.2004 17:46)
  2. karşılığında duruma göre "birşey değil", "estafurullah birader" gibi cevaplar almanız kuvvetle mümkün olan kelime grubu
    (güzel abi, 22.04.2004 18:16)
  3. son zamanlarda ota boka teşekkür edenler şeklinde sayıları azımsanmayacak derecede yükseliş gösteren insanoğulcuklarının yapmacık da olsa ve sırf karşısındakinin "ulen adama bak amma nezaket ve insanlık sahibi be" diyerek kendisine bir nebze itibar göstermesini sağlayan eylem.
    (selam kelamı, 06.11.2005 15:37)
  4. özür dilemenin zor geldiği bazı insanlara,teşekkür etmek de zor gelir.nedendir bilmem ama medeniyet denilen şeyle alakalı olsa gerek.oysaki ne kadar kolaydır söylemek ve ne kadar anlam doludur yürekten bir teşekkür.
    (yıldıztornavida, 05.02.2007 02:28)
  5. doğru yerde, doğru zamanda ve doğru kişi tarafından edilen bir teşekkürün değeri paha biçilmezdir bazen.
    (karamelize ekmek, 21.05.2007 23:21 ~ 23.08.2007 19:26)
  6. hayat pastasının kremasıdır..
    (profesore, 21.05.2007 23:38)
  7. bir davranış karşısında duyulan memnuniyeti ifade eden cümle.
    nezaket gereğidir.
    (budur, 18.10.2007 15:37)
  8. + rep.
    (kl7mu, 31.03.2008 16:49)
  9. ciddi anlamının dışında alay/dalga geçme ifadesi olarakta kullanılır şöyleki;
    -cehennemde yan!
    -teşekkür ederim...
    (felixpanthera, 31.03.2008 17:14)
  10. sıcak kanlı esnaftan alış-veriş yaptıktan sonra teşekkür etme faslı başlar. bu fasılda altta kalan kaybedecekmiş gibi bir oyun oynanır. işte abartısız bir örnek:

- afiyet olsun.
    - elinize sağlık.
    - teşekkür ederiz.
    - ben teşekkür ederim.
    - bereket versin.
    - hayırlı işler.
    - iyi günler.
    - eh, ama?!
    (ali kamber, 06.09.2008 15:16)
  11. bazısının ismimi baz alarak maksat sevencenlik olsun maksadıylan yaptığına inandığım "reşekkür ederim" sözünün kaynağı.
    (rnoktaunokta, 14.03.2009 17:29)
  12. insanın söylemekle ağzının aşınmayacağı nezaket göstergesi.
    (guybrush, 14.03.2009 17:55)
  13. teşekkür ettim, , teşekkür ederim, teşekkür ediyorum , teşekkürler versiyonlarıyla kullandığımız cümlelerle gerçekleştirilen eylem. insan biri için bir güzellik yaptıysa duymayı bekliyor gerçekten de. okuduğunuz için teşekkürler.
    (oceanx, 23.10.2009 16:29)
  14. hayatıma giren herkese, yaşanmış herşeye teşekkürler, büyüyorum sizinle.

(bkz: şebnem ferah)
    (birben, 09.11.2009 16:27 ~ 16:37)
  15. amerikan filmlerine naçizane bir eleştiri olarak alın bu girimi.

tanım: genelde başrol oyuncuya yardım eden, onu dinleyen, sorunlarına derman olan kişiyle karşılıklı konuşmalarında söylemeyi unuttuğu ve yardımsever kişinin tam mekandan ayrılacağı sırada başrolun, ona adıyla hitap ederek durması sonucunda kısa bir duraklamadan sonra çekinircesine yardımsevere söylediği teşekkürler lafıyla özetleyen eylem ( off yoruldum )

örnek:

başrol: bla bla bla..işte şöyleydi, böyleydi, zarttı ve anlıyor musun bu bir zurt...
    yardımsever: seni anlıyorum ve her zaman arkandayım..
    başrol: beni dinlediğin için saol..

bu sırada yardımsever odadan çıkar...

başrol: heyyy, yardımsever!
    yardımsever: efendim başrol? ( ya da sadece başını döndürür başrole )
    başrol: teşekkürler...

neden? neden? neden? izlenilen 100 amerikan filminin 95’inde yaşanır bu an. idiot başrol söylemeyi mi unutmaktadır, zaten artistken daha da bir artistlik mi yapmak istemektedir? yoksa yardımsevere daha sonradan teşekkür ederek, “bak ben senden alacağımı aldım şimdi siktir git, ama dur lan sen benim için önemliymişsin şimdi anladım bunu gel bir teşekkürümü sana çok görmeyeyim” mi demek istemektedir?

daha nice örneklerini göreceğimi bilerek, teşekkürü geç eden balık hafızalı senaryoları burada kendi çapımda itin götüne sokarak kendimi tatmin etmeyi kendime bir borç bilir, saygılarınıza sunarım.

teşekkür ederim.
    (khanin, 21.11.2009 15:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil