görseller
teşekkür belgesi 

belki ilginizi çeker
  1. · takdir belgesi
  2. · teşekkür
  3. · takdir
  4. · karne
  5. · takdir belgesi
  6. · balkanlardan gelen sıcak hava
  7. · en iyi teşekkür etme yolu
gündem
  1. · geniş aile
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · dinde zorlama yoktur
  4. · okan bayülgen
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · 2012
  7. · yaran diyaloglar
  8. · alternatif bsg açılımları
  9. · batarya

teşekkür belgesi  

1. ortaokul ve lisede durumu "iyi" öğrencilere verilen belge.
    bir de takdir vardır, o kahverengiye kaçar biraz.
    (gxix, 27.12.2005 15:27)
  2. memleketimin pamuk elli, al yanaklı teyzeleri bu belgeyi takdir belgesinden daha üstün bir belge sanmaktadırlar.

-ee aldınız karneleri. nasıl bakalım iyi mi?
    -iyi işte çok şükür.
    -teşekkür belgesi de verdiler mi? (almıyoruz tabi veriyorlar.)
    -yok takdir verdiler.
    -ha teşekkür vermediler?
    -vermediler.
    -olsun.
    -olsun.
    (hristov ciklipaf, 01.07.2008 21:08 ~ 21:09)
  3. takdir belgesi >teşekkür belgesi >onur belgesi
    hepsi de birbirinden anlamsız belgeler.
    (natalya casta, 01.07.2008 22:15)
  4. kimi zaman sayı olarak yetmediği için öğrenci ile öğretmen arasında acaip diyologlara neden olan belgelerden biridir.

ögrnc:hocam ali ile benim notlarım aynı ona teşekkür belgesi vermişsiniz.benim niye yok?
    ögrtmn:teşekkürler belgesi yetmedi,sana bir dahaki sefere veririz
    ögrnc:(anlayamamış gözlerle hocaya bakarak kalan dumur öğrenci)
    (süzek, 01.07.2008 22:26)
  5. lise yıllarında alması çok zor olan bir belgedir 3 yıldır hasret kaldım yüzüne valla
    (moraje, 01.07.2008 23:29)
  6. lise yıllarında almanın müfredat yüzünden zor olduğu belgedir.örnek olarak lise 1'de herkes aynı dersleri aldığı için sevmediğiniz illa bir ders olur. o derse çalışmazsanız kalırsınız, zayıfınız oluncada belge vermezler.
    (dark elven, 01.07.2008 23:38)
  7. "mansiyon" niteliğinde belgedir. orta hallinin avuntusudur. ebeveynlerden hediye kopartmayı kolaylaştırır.
    (ebaser, 02.01.2009 11:09)
  8. lise yıllarında aldığım ve altına "bende teşekkür ederim" yazıp sakladığım belge.. yıllar sonra bulunca mazide hoş bi seda oluyor..
    (robi ve cuma, 02.01.2009 12:37)
  9. alınması için dönem sonu not ortalamasının 100 üzerinden 70- 84,5 arası olması gereken belge. 84,5 ve yukarısı için;
    (bkz: takdir belgesi)
    (ayşen gruda, 02.01.2009 12:41 ~ 12:43)
  10. öğrenciler arasında kendi çaplarında bir statü simgesi,belgesidir.
    argoda babayı alan öğrencilerin yaptığı diyaloglarda önemli bir yer işgal eder
    karnenin yanında ne aldın
    bubeyi aldım.(evladımız demek istemektedir ki evde babadan alınacak şiddetli darbeler var)

çalışkan olduğunu sanan sünepe beyinlerde ise şu replikler dduyulur
    mahmut taktir mi aldın teşekkür mü?
    yok ya teşekkürü 2 puanla kaçırdım:s(hiç bir si.m alamamısın niye alamadıklarını söylüyorsun

inleyen namelerden bir parçadır (bkz: o ne lan iyi sallamış)
    şöyle ki hemen teorimi ispata geçiyorum

çalışkan öğrenci taktirname
    orta çalışkan öğrenci teşekkürname
    zıpçıktı öğrenci tastikname yani kendi lügatında siktirname almaya hak kazanmıştır

teşekkür etmekte şiveye göre değişiklik gösterebiir.çok taşşakur ederem(insan uzuvlarından parçayı akla getirir)
    (ordinaryüs, 02.01.2009 12:44)
  11. ortaöğrenim yıllarında ders notları ortalamasına göre verilen bir belgedir.her zaman takdir belgesinin gölgesinde kalmıştır.eğitim hayatı boynca takdir almaya alışmış öğrenciler için asla bir başarı sayılmazdı.kendimden biliyorum.fakat gelin görün ki bir çok dönemi karnesinde kırıkla bitirmiş ya da teşekkür belgesini yarım puanla kaçırmış bünyeler için çok önemli bir yere sahiptir.

bu minvalde umut sarıkaya üstadın bir karikatüründe vurguladığı üzere şöyle bir diyaloğun yaşanması kaçınılmaz olmuştur:

-bak matematik 3 gelse, coğrafyacı beni seviyor 4 verir... beden zaten 5, fenciyle konuşurum geçirir. teşekkürü kapızlıyorum bu dönem... bu durumda.. ama fenciye kalıyo iş...

+tam ikimiz de çok güzel gitar çalıyoruz, gel pink floydu kuralım diyecekken yapılacak muhabbet miydi bu? vi dont niid no ecukeyşın lan...
    (dgntkn, 10.02.2009 11:47 ~ 15:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil