kimi zaman sayı olarak yetmediği için öğrenci ile öğretmen arasında acaip diyologlara neden olan belgelerden biridir.
ögrnc:hocam ali ile benim notlarım aynı ona teşekkür belgesi vermişsiniz.benim niye yok?
ögrtmn:teşekkürler belgesi yetmedi,sana bir dahaki sefere veririz
ögrnc:(anlayamamış gözlerle hocaya bakarak kalan dumur öğrenci)
lise yıllarında almanın müfredat yüzünden zor olduğu belgedir.örnek olarak lise 1'de herkes aynı dersleri aldığı için sevmediğiniz illa bir ders olur. o derse çalışmazsanız kalırsınız, zayıfınız oluncada belge vermezler.
öğrenciler arasında kendi çaplarında bir statü simgesi,belgesidir.
argoda babayı alan öğrencilerin yaptığı diyaloglarda önemli bir yer işgal eder
karnenin yanında ne aldın
bubeyi aldım.(evladımız demek istemektedir ki evde babadan alınacak şiddetli darbeler var)
çalışkan olduğunu sanan sünepe beyinlerde ise şu replikler dduyulur
mahmut taktir mi aldın teşekkür mü?
yok ya teşekkürü 2 puanla kaçırdım:s(hiç bir si.m alamamısın niye alamadıklarını söylüyorsun
inleyen namelerden bir parçadır (bkz: o ne lan iyi sallamış)
şöyle ki hemen teorimi ispata geçiyorum
çalışkan öğrenci taktirname
orta çalışkan öğrenci teşekkürname
zıpçıktı öğrenci tastikname yani kendi lügatında siktirname almaya hak kazanmıştır
teşekkür etmekte şiveye göre değişiklik gösterebiir.çok taşşakur ederem(insan uzuvlarından parçayı akla getirir)
ortaöğrenim yıllarında ders notları ortalamasına göre verilen bir belgedir.her zaman takdir belgesinin gölgesinde kalmıştır.eğitim hayatı boynca takdir almaya alışmış öğrenciler için asla bir başarı sayılmazdı.kendimden biliyorum.fakat gelin görün ki bir çok dönemi karnesinde kırıkla bitirmiş ya da teşekkür belgesini yarım puanla kaçırmış bünyeler için çok önemli bir yere sahiptir.
bu minvalde umut sarıkaya üstadın bir karikatüründe vurguladığı üzere şöyle bir diyaloğun yaşanması kaçınılmaz olmuştur:
-bak matematik 3 gelse, coğrafyacı beni seviyor 4 verir... beden zaten 5, fenciyle konuşurum geçirir. teşekkürü kapızlıyorum bu dönem... bu durumda.. ama fenciye kalıyo iş...
+tam ikimiz de çok güzel gitar çalıyoruz, gel pink floydu kuralım diyecekken yapılacak muhabbet miydi bu? vi dont niid no ecukeyşın lan...