mademki atatürk resimlerinden sıkılmışız, az biraz çeşitlilik olsun, milli zenginliklerimizi filan yansıtalım istiyoruz, değişik şeyler koymayı denememiz elzemdir. zaten ben sayın başbakanın itü sözlük'ü açıp bu önerileri okuyacağından da adım gibi eminim. demokratik bir hareket başlatıyorum.
yoğurt: yoğurdu biz bulduk heey! 5 ytl'nin arkasına kase içinde yoğurt koyalım. güzel de bir paşabahçe seçelim, duble milli değer olsun.
sertab erener: ülkemizi avrupa'larda başarıyla temsil etmiş kişilik.
naim süleymanoğlu: yıldız türk sporcu. hem galiba din kardeşimiz.
mario jardel: ülkemize süper kupa'nın gelmesini sağlayan altın golü atan insan. önemli. türk değil o derseniz fatih terim olur, hakan şükür olur, emre belözoğlu olur.
azra akın: canımız ciğerimiz, dünya güzelimiz. olmazsa ayıp olur.
sedat kapanoğlu: dünya devi microsoft'ta ülkemizi ve türk insanın zekasını temsil eden teknolojik insan (hem modern bir çağrışım oluyor)
daha ciddilerine gelirsem:
artemis tapınağı resmi: bundan ala tarihsel zenginlik mi olur? 7 dünya harikasından biri üstelik.
sümela manastırı: harika bir yapı. tarihsel ve mimari zenginlik.
akdamar kilisesi: hem tarihsel, hem dini, hem de mitolojik zenginlik. gayet uygun bence.
antakya'daki
st.pierre kilisesi: dünyanın ilk kilisesi diye bilinen, çok önemli bir tarihsel zenginlik, dünya kültür mirası.
yer mi? yemez di mi? hehehe. tüü sana artemis tapınağı, bir nene hatun kadar olamadın.