gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · fotoğraf makinası olmayan japon
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · uludağ sözlük
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · adaş
  9. · richard cheese

tc parasına koyulacak alternatif resimler  

1. mademki atatürk resimlerinden sıkılmışız, az biraz çeşitlilik olsun, milli zenginliklerimizi filan yansıtalım istiyoruz, değişik şeyler koymayı denememiz elzemdir. zaten ben sayın başbakanın itü sözlük'ü açıp bu önerileri okuyacağından da adım gibi eminim. demokratik bir hareket başlatıyorum.

yoğurt: yoğurdu biz bulduk heey! 5 ytl'nin arkasına kase içinde yoğurt koyalım. güzel de bir paşabahçe seçelim, duble milli değer olsun.

sertab erener: ülkemizi avrupa'larda başarıyla temsil etmiş kişilik.

naim süleymanoğlu: yıldız türk sporcu. hem galiba din kardeşimiz.

mario jardel: ülkemize süper kupa'nın gelmesini sağlayan altın golü atan insan. önemli. türk değil o derseniz fatih terim olur, hakan şükür olur, emre belözoğlu olur.

azra akın: canımız ciğerimiz, dünya güzelimiz. olmazsa ayıp olur.

sedat kapanoğlu: dünya devi microsoft'ta ülkemizi ve türk insanın zekasını temsil eden teknolojik insan (hem modern bir çağrışım oluyor)

daha ciddilerine gelirsem:

artemis tapınağı resmi: bundan ala tarihsel zenginlik mi olur? 7 dünya harikasından biri üstelik.

sümela manastırı: harika bir yapı. tarihsel ve mimari zenginlik.

akdamar kilisesi: hem tarihsel, hem dini, hem de mitolojik zenginlik. gayet uygun bence.

antakya'daki st.pierre kilisesi: dünyanın ilk kilisesi diye bilinen, çok önemli bir tarihsel zenginlik, dünya kültür mirası.

yer mi? yemez di mi? hehehe. tüü sana artemis tapınağı, bir nene hatun kadar olamadın.
    (yenisekme, 22.08.2008 16:13 ~ 19:41)
  2. provokasyon işlevli resimler olabilir. sırf türkiye'nin tanınırlığını arttırmak için konabilecek onlarca resim düşünebiliriz. che guevara'nın fotoğrafını bin ytl'lik banknotta görmek fena mı olurdu mesela?
    (recai pengül, 22.08.2008 16:27 ~ 16:28)
  3. barış manço, orhan veli kanık, aşık veysel, zeki müren gibi büyük sanatçı veya şairlerimizin resimleri. cumhuriyet paralarının üstünde cumhuriyet döneminin sanatçı ve şairleri olsa daha iyi olur.
    (haarp131, 22.08.2008 16:33 ~ 16:39)
  4. (bkz: george washington)

madem şeffaf bir ülke olma yolunda adım adım ilerliyoruz, diy mi efendim, niyetimiz neyse belli olsun, evet.

edit: fekat 200 tl'ye iki adet koymak gerekecek bundan.
    (muzevir, 22.08.2008 16:36 ~ 16:40)
  5. necip fazıl kısakürek: sanırım bu zaten düşünülüyor. "ünlü şairler" demişler çünkü. gayet muhtemel.

nazım hikmet. koyarlar mı? asla. neden? sevip sevmemeyi geçeceksin, necip fazıl milli değer de bu değil mi?

değil. gavur o. yakışmaz paramıza.
    (yenisekme, 22.08.2008 16:41 ~ 16:43)
  6. şahin k

koyarsalar, oyum akp'ye
    (aksi istikamet, 22.08.2008 16:44)
  7. para resmi.

parayı lidyalılar buldu. dünyayı yöneten şey bizim topraklarımızda bulundu ulan!

ayrıca paranın arkasına para resmi basmak, bunu bir yaparlarsa dünyadaki bütün sanatçıların ilgisini çekerler bu minimal yaklaşımla. takdir edilesi.
    (yenisekme, 22.08.2008 16:47 ~ 16:54)
  8. benimkini basabiliriz mesela. boş zamanlarımda cumhuriyet kurmak, duygu yüklü şiirler yazmak gibi meziyetlerim yok hatta gayet ortalama bir insanım ama fotoğraflarda iyi çıkıyorum, şık durur.
    (rotasız pilot, 22.08.2008 16:47)
  9. resimden ziyade belki, dönem dönem kağıt paraların arka taraflarındaki resimler yerine reklam alınabilir. böylece devlet bütçesine de katkı da bulunulmuş olunur. mesela düşünün, cola turka veya coca cola sponsor alınabilir ve böylece paranın basım masrafından da kurtulunurdu. hatta kazı kazan tarzı boşluklarda gizli şifreyi bulanlara türk telekomdan ücretsiz dakikalar verilebilirdi.
    (bkz: buraya bakarlar)
    (memocan, 22.08.2008 16:48 ~ 16:54)
  10. benim küçük oğlanın kini koyabilirler mesela. hem cebinde yılanmı var deyimi gerçek olur. yoksa akrepmiydi ? neyse önemli değil deyimde zamanla değişir. hem bir çok saçma insanın resminden daha kral durur.

p.s : yanlış anlaşılmasın saçma insan derken kastım kesinle atatürk değildir.
    (gvz, 22.08.2008 16:50 ~ 16:51)
  11. (bkz: atatürk resmi)

alternatifi için;

(bkz: mustafa kemal atatürk resmi)

kim sıkıldıysa artık bu resimlerden..
    (yazdımgitti, 22.08.2008 16:50)
  12. her ne kadar anket olsa da öneride bulunmadan geçemeyeceğim resimlerdir. ilk önerim zaten anketördür, evet evet bildiğin anketör bunu 1 tl nin üstüne istiyorum. diğerleri sırasıyla ;
    müslüm gündüz, ali kalkancı, merve kavakçı, özel istek olarak gençlerin koruyucu meleği edibe sözen, bir de bulabilirlerse büyük deha harun yahya, bonus olaraktan hasan mezarcı ama bu sonuncuyu mümkünse mesih olduğu haliyle resmetsinler. hoşgörülüyüz ya. yaa kafa işte az daha unutuyordum büyük önder recep tayyip erdoğan var bir de, ama bunun resmini de mümkünse 5 kuruşun üstüne istiyorum, seri vetocu abdullah gül var bir de değil mi, maalesef ona yer kalmadı ama, onun yerini rte kaptı bile, ooff off olmayacak böyle 3 kuruşluk madeni para istiyorum kimsenin hatırı kalmasın bende. 200 tl resmi olarak artık hikmetyar ı mı seçerler el kadı yı mı kendileri bilir.

orta vadeli bir talep olacak ama bir milyon tl çıkacağı zaman onun üstünde şaban dişli nin resmini görmek isterim.
    (stewie griffin, 22.08.2008 16:58 ~ 17:00)
  13. (bkz: şule baş)
    (bir mendil niye kanar, 22.08.2008 17:00 ~ 17:01)
  14. sinan aygün'ün resimini koymak lazım. belki böylelikle euro biriktirmekten vazgeçer.
    (voiceofloneliness, 22.08.2008 17:02)
  15. fatih sultan mehmet, mimar sinan, mehmet akif ersoy, ismet inönü, mevlana,... eskiden bu toprağın başka evlatları vardı. onlar tarihten silinmediler ama paradan silindiler. alternatif olarak hala göz kırpan isimler. (inönü olmasa da olur, bence olmasa daha iyi olur.)
    (azwepsa, 22.08.2008 17:19)
  16. önde banu güven,arkada burcu esmersoy.böylece insanlar savrukluğu bırakır,para harcamaya kıyamazlar da,alım olmadığından fyatlar düşer,enflasyon geriler.ülke refaha kavuşur.

görüldüğü üzere bu bayan arkadaşlar yalnızca haber sunmuyor,ülkeyi kurtarmaya da aday oluyorlar.
    (seperated ways, 22.08.2008 18:31)
  17. (gebesh, 22.08.2008 18:42)
  18. (bkz: ajdar anık)

hele de şu pozuyla olursa süper olur:

http://img104.imageshack.us/...
    (hypnotica girl, 22.08.2008 19:06 ~ 19:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil