sbs, öss, kpss, üds, yds, xys, zkss...v.s. türlü sınavlara üçer beşer yıl arayla giren biri olarak, birkaç defa da bankaydı hedeydi hödöydü kurumlara uğrayan biri daha olarak abesle iştigâldir, başka da bir şey değildir.
anadolu üniversitesi'nde okuyorsanız aynı zamanda okul numaranız olduğu ve yılda ortalama 20 sınava girip de yirmi sınav kağıdına yazdığınız için hala ezberlemiyorsanız yuhtur çüştür.
vurdumduymazlığın başlangıç noktasıdır.
bu zamanda anne kızlık soyadını bılmemekle aynı olan durumdur.
ülkede o kadar tc numarası olmayan nüfus cüzdanı varken bunu bilmemek de ayıp olmaz heralde. geçenlerde seçim sebebiyle millet bi zahmet edip de kimlik numarası almaya gittiğinde ona bile şükrettik. ben biliyorum, ondan bu kadar sallıyom lan.aslında bilmek o kadar bi bok değil de,işte,dangalak dangalak konuşuyom işte.
bu devirde hemen her yerde tc kimlik numarası sorulduğu düşünülürse insanı baya bir zorda bırakacak durumdur.
vurgulananın aksine hiç de ayıp bir şey değildir. en azından çantan bir kol hareketi uzağında olduğu sürece... kimliğini süreli annesine emanet eden tipler vardır ki, onlara zaten bir şey demiyorum ben.
(elira, 07.06.2009 22:41)
bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı için imkanı olmayan olay. biz ki 855 tane sınava girerken bütün okul seviyelerinde 789654654 kere, önce ilkokulda, okul-numara-isim üçlüsünü hep bir arada kullanmaya alıştırılmış, xxx ttt adalet ilköğretim okulu 1234, sonra lise numaramızı 430, sonra üniversite numaramızı, 200303089005 ezberlemiş, girdiği her sınavda bu numaraları sürekli yazmak zorunda kalmış, insanlar olarak tc kimlik numarası bir hiçtir...
bunlar olay diil bizim için.
çok devrik oldu bu cümleler. ama özünü anladınız.
doğaldır. normaldir.
zihin kirliliği denen bir şey var kardeşim, kafa yormanın alemi ne?
cep telefonları, ev telefonu, kart şifresi, vergi no, fatura tarihleri takibi, otobüs noları, okul nosu, tc kimlik no, hesap numaraları, pin kodları...
hayır yani insanız, zamanla tabi ki kullana kullana ezberlenir belki ama ne gerek var, derin bir nefes alıp ufuklara dalmak varken şehirde trafiğiydi, sınavıydı uğraşıyoruz zaten. bırak eksik kalsın bilmeyi ver, kaydet telefonuna, sıran gelince okursun.
insanların son 10 senedir tc. kimlik no suyla haşır neşir olduğu düşünülürse normaldir. soruyorum arkadaşlar size öss sbs bok püsür abidik gubidik sınavlar olmasa 40 yılda bir bankada fln karşımıza çıkan tc kimlik no muzu kaçınız bilirdi allah aşkına ?
türk milletindeki tembelliğin yalnızca bir örneği. ecnebi dizilerde, filmlerde takır takır "sosyal güvenlik numarası" okuyan adamlar görürken, türkiye'de 11 haneli bir numarayı ezberlemek angarya görülür.
tc kimlik numarası, sizin kimliğinizi ispat edebilmenizin en basit yoludur. cüzdanınız çalınabilir, dayak yiyip ölüme terk edilebilirsiniz. hastaneye gittiğinizde sağlık güvencenizle tedavi görmenizin tek anahtarı tc kimlik numaranızdır.
etiketi olmayan tişört gibi yaşamaktır.
* ben alnıma dövme yaptıracağım benimkini tam olacak. ne de olsa hepimiz birer
r2 birer
3cpo'yuz.
gece geç vakitte kimliğiniz yanınızda yokken polis çevirmesinde ayar olmanıza beklemenize, küfretmenize sebep olabilir.
kimliğinde yazmayanların ufak bir not kağıdına yazmış oldukları bu güzelim karakteristik numrayı ihtiyaçları olduğunda kağıdı çıkarıp okuyabilmeleriyle birlikte utancı ortadan kalkmış söz konusu durumdur..
mezun olduğunda ve devlet memurluğu için istenen belgeleri toplamaya başladığında 549 kere istendiği için ister istemez otomatikman beyne kazınmıştır.bu yüzden bilmemek ayıp değil kafana vura vura ezberletmek günahtır.
17495... ehe öhöm pardon. bilin bilin lazım tabi,
gbt neyim oluyor.
anadolu üniversitesi öğrencileri için neredeyse imkansız olan durumdur çünkü okul numaranız tc kimlik numarası olduğu için ve her sınavda da kodlamak zorunluluğu olduğundan seve seve ezberletirler adama
*
hakkında başlık açılması, üzerinde bu kadar durulması, bilmeyenin bu kadar eleştirilmesi dahi abestir. ezbere bilmiyorum. 24 yaşındayım. öss, kpss, ales kıl tüy bir ton sınava girdim. ehliyet aldım. üniversitede finaldi vizeydi hepsine girdim. belediyede, elektrik idaresinde, izsu da bir ton işim oldu, duş aldım, tuvalete gittim hatta yattım uyudum. bir kere bile ezbere bilmememden kaynaklanan bir dezavantajım olmadı. fakat bir bakıyorum ki ne göreyim tembel olmuşum, vurdumduymaz olmuşum olmuşumda olmuşum. şaştım kaldım a dostlar. ha bir gün lazım olabilir dövülüp sokak kenarına atılabilirim, kimliğim, ehliyetim çalınabilir falan filan. bu durumda milyorlarca şeyi ezberlememiz gerekebilir bir gün lazım olabilir diye değil mi? vergi numarası, kütük no, aile sıra no, elektrik abone numarası, su abone numarası, internet üyelik numarası daha gider böyle bu. bi sakin olun vurmayın daha fazla.
yeterince deneme sınavı okul kaydı vs. deneyiminin olmamasıdır. hele bir olsun nasıl ezberliyor insan.