|
|
- avrupa birliği görüşmelerinde türkiye'nin birliğe girmesine sıcak gözle bakılması sonucu oluşan durum. nitekim bülent ecevit "avrupa birliği ile sıcak ilişkilerin kurulmasında 1960'lardan bu yanaki bütün başbakan ve diğer görevlilerin de emeği vardır." şeklide açıklama yapmıştır.
yıllaar sonra gelen düzeltme: yalanmış yalan. göz boyamaymış sadece.
- türk lirasından altı sıfırın atılmasıyla** pekişmiş olan durumdur.
- halkımızın iyice apolitik olmasının sonuçları.
- (bkz: halkın gözünde tayyip in değerinin yükselmesi)
(bkz: moderatör yok mu burda)?
bu giri görevini tamamladığında 5 saniye içinde yetkili şahıs tarafından silinmelidir. silinmezse patlayabilir.
- halkın son zamanlarda iyice düşen beğeni çıtasının etkisi.ilk sonuçlarını medyada göstermişti.şimdi siyaset.
- çok normal durumdur. zira halkımız iyi niyetinden midir çok gazdır,ajitasyona hemen gelir.
siyasal,politik olaylara bile gelin kaynana draması tadında yaklaşma durmuna gelmiş kitlenin fazlalığını gözler önüne seren durumdur.
ezelden beri değerli görenler değerlendirme konusu bile değildir.
- ancak sosyal hafıza özürlü bir toplumun sebep olacağı durum.
salyalar saçarak "tayyip bu işi beceremedi" diye tepinmek, sonra meydanlarda atılan seçim nutuklarının gazına gelmek suretiyle akp'ye oy vermek.
buna sebep olan halk buna da sebep oldu;
(bkz: süleyman hep başbakan)
- en çok katkıyı deniz baykalın yaptığı durum.
(bkz: bir sus da motorun soğusun)
- (bkz: necdet'in halkın gözünde değerinin yükselmesi)
- "hangi halk?" diye cevap verilmesi gereken,önerme.
- (bkz: @1505394)
- (bkz: hulk)
- sadece bir dönemlik olaydır.ilk gelişinde sempatik tavırlar ve olumlu gelişmeler içinde bulununca halk "aslında adam fenada değilmiş" görüşü içersine girdi.ama rte çok geçmeden gerçek yüzünü gösterdi ve şu anki halkın gözündeki durumu içler acısı.
(muvo, 02.06.2007 14:49 ~ 14:49)
- gözde değil sözde olmasını temenni ettiğim yükselmedir.
- zaten halkın bir bölmünün gözünde yeterince değeri yüksek olan bu şahsın, diğer kitlelere de ulaşmasından bir sonraki aşamanın kıyametin gelişi olduğunu sanmaktayım efendim. ya da taş yağmalı başımıza, gök kubbe yarılıp içinden canavarlar çıkmalı. yok öyle olmazsa pek de iyi sonuçlar doğurmayacağını düşünmekteyim. halkın bu kadarının gözünde değeri yüksekken başımıza bunlar geldiyse geride kalan sağların kendisine değer vermesiyle kira öder gibi hak sahibi olamaya çalışmak zorunda kalabiliriz.
- deveye diken insanı siken yaranır olgusuna iyice inanmamıza vesile olan gelişmedir. ne aciz bir milletmişiz ki bu herifleri başımıza başbakan yaptık, vatandaşımıza hakaret edince tahtından indiremedik, kellesini kesemedik...
- her kesimden insana maddi ve pofuduk yönlerle yaklaşmasını bilen akp politikalarının bir sonucudur. varoştakine, zengin işadamına, köylüye, kobi'ye vs vs her alana hitap etmeye çalışıyorlar. hatta kültür farklılıklarına da dalıyorlar. ben örneğin, geçen hafta kadıköy'den karaköy vapuruna binerken akp seçim noktasından (hemen iskelenin önünde) alevi kültürüne ait bir nefesin güldür güldür çaldığını duydum. hatta daha sonraki geçişlerimde de ülkemizin değişik bölgelerinden türküler çaldılar. bu derece geniş oynuyorlar. işte mevzunun berbat noktası budur.
not: toplum görgüsü ve saygı kuralları düşünüldüğünde imralı'daki hayvan ve işte onun gibiler harcindeki insanlara aşağılayıcı bir biçimde davranılmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. ne demek tayyip??? ben günlük konuşmalarımda bile tam adını söylerim. isterse bunu haketsin ama yine de insanın insanlığını kaybetmemesi gerekir.
- paramızın değerinin yükselmesiyle aynı şeydir.
- hiç mantıksal bir yaklaşımda bulunamayacağım.bu adamınki şanstır.politikadan anlamayıp sürekli hatalar yaparak bugüne bu şekilde gelebilmesini başka türlü açıklayamam ben.açıklamak istersek de bu iş çok uzar.şanslı olduğunun bir göstergesi de o attan düşüp bi de at tarafından tepilip sapasağlam ayağa kalkmasıdır.halbuki christopher reeve* attan düşerek felç olmuştur.
(piedra, 09.07.2007 03:10 ~ 03:11)
- devam ederse bir sonraki seçimde doğrudan imparatorluk ilan edebilir. yüzde 76 filan alır ve ben sizin sahibinizim moduna geçer. bu oranı alırsa hiç şaşırmam zira ülkede yükselen tek şey onun değeri değil, halkın akıl tutulmasının boyutudur.
- (bkz: tayyip'in halkın gözü önünde cennete yükselmesi)
- (bkz: @2173117)
edit: o çok aradığımız, oy veren yüzde elliyi (aslında 47) burda bulacağımızı hiç tahmin etmezdiniz değil mi ?(bkz: sen vermedin ben vermedim kim verdi bu oyları)
(bkz: itüsözlük halkı)
- taksitli satışla alakalıdır o. şahsen peşin veren bulursam üçe-beşe bakmam.
- öncelikle elimizdeki malzemelere bakıyoruz neler var.
bir adet deniz baykal
bir adet devlet bahçeli
ve bir adet olmazsa olmazımız tayyip erdoğan
şimdi biraz geriye dönelim. fazla geriye gitmeye gerek yok. mhp-dsp hükümeti sırasında ortaokulda okuyan bir çok kişi ne olduğunu hatırlar. hatırlamayanlar için biraz irdeliyelim ve neler gördüğümüze bakalım.
evvela sağlam bir ekonomik kriz. ama öyle böyle değil doların bir gece içinde fırlaması piyasalarda para kalmaması hortumlanan banka(lar) apdullah öcalanın yakalanıp türkiye'ye getirilmesi vs. peki bu halk ne gördü ?
imam hatipler bizim arka bahçemizdir diyen siyasetçileri *
siyasi hayatım bitse bile ben kuran kurslarını kapatıcam diyen siyasetçileri *
çok geri sardık biraz ileri gelelim. hatta 22 temmuz öncesine gelelim.
ne dedi devlet bahçeli ? iktidara gelirsem pkk yı 1 saat içinde bitiririm
peki halk demedimi kendisine sen de ordaydın niye yapmadın ?
ne yaptı devlet bahçeli ? ip fırlattı. as onu dedi.
peki halk demedimi kendisine sen de ordaydın niye yapmadın ?
ne dedi deniz baykal ? mazot 1 ytl olacak, öss kalkacak
peki halkımızı artık bu kuru vaatlere kanacak seviyedemiydi ? düşünmedi. hep muhalefetti o. neden çıkıp diyemedi iktidarla işbirliği yapıp şunu başardık bunu yaptık. çünki sunduğu tek bir çözüm önerisi bile yoktu. hep karşıydı.
peki ne dedi tayyip erdoğan ? o hiç bir şey demedi. zaten 5 sene paşa paşa o koltukta oturdu bir şey demeyede ihtiyacı yoktu zaten. biz hala ülkemizde okuma-yazma oranı tutuyoruz bizim ülkemizde hala türkçe bilmeyen insanlar var. hala sokaklar ilkokul ortaokul mezunu vasıfsız elemanlara dolu. peki bu insanların hükümetten tek umdukları nedir ? ceplerine giren gelirin artması. siz bu insanlardan nasıl beklersiniz petkimin satışını takip etmelerini. türk telekomdaki grevi. amcam cebine giren 500 bilmem kaç ytl asgari ücretle 3 çocuğunun karnını doyurmaya çalışırken siz nasıl bu adama anlatmaya çalışırsınız sosyalizmi emperyalizmi ?
kusura bakmayın ama gerçeklere bakmanın zamanı geldi. türkiye istanbulun gece yanan ışıklarından ibaret değil biz gecenin köründe klavyeyle memleket kurtarırken bu saatte evine ekmek götürmek için çalışan taksiciler, bekciler gibi bir sürü insan var. bizim aydın diye tabi etttiğimiz insanlar çıkıpta bunlar bidon kafalı derse o insanlar daha dinlermi o aydın denen kişiyi ? sanatçı dediğimiz kişi çıkıp başı kapalı insanlar yüzünden ben ülkeyi terediyorum derse anasının ak başörtüsünün altında bin bir çileyle büyümüş ben/biz o insana hangi akla hizmet benim ülkemin sanatçısı deriz ?
çekinmeden aşağılamaya devam edin bu emekçi insanları. ama durun bir düşünün. yanlış olan ne? onlar mı yoksa biz mi ?
|