gündem
  1. · boylumlama
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · google wave
  4. · disko kralı
  5. · öğretmenler günü
  6. · okan bayülgen
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · serçe parmak
  9. · plaj replikleri

tayyip in baykal a mektup yazması  

1. baykal'dan bayram tebriği atarak öne geçme çabası bekleten mektuptur. zira kendinin "bir bayram tebriği attım cevaben mektup geldi" demesini bekliyorum.
    (monolog, 19.09.2009 05:01)
  2. "sevgili deniz" şeklinde başlamayacak çok resmi bir mektup yazmasıdır.
    (luto, 19.09.2009 05:07 ~ 05:20)
  3. "canım kardeşim" diye başlayan cümlelerin devamında " planımız işe yaradı. sen kısmen kötü polis oldun ama daha dikkatli olmalıyız. gizli kameralara yakalanıp birlikte konuştugumuz pozları yakalatmamalıyız. ne de olsa ikimiz aynı bedende kan gibiyiz. evgilerimle. öptüm. allaha emanet ol" şeklinde bitebilir. hatta tayyip bey bu yazıyı copy-past yaparsa vallahi dava açacağım.
    (ptt, 19.09.2009 07:28)
  4. unutulmuş mektup yazma kültürünü tekrar hayatımıza soktuğu için bizi mutlu eden olaydır. şaka şaka, hayata pollyanna tadında bakarsak böyle bir sonuç çıkarabiliriz belki. o da zorlama olur.

yazılacak o mektup yakında deniz baykal'a açık mektup şeklinde sağda solda herkes tarafından okunacaktır ayrıca.
    (bağdagül, 19.09.2009 07:52)
  5. bazı şeylerin resmiyet kazanması için döküman gereklidir.
    "mektuplaşıyoruz ehe ehe ehe" gibi ergen bir ifade olmadığını, her gün aynı ofisteki iş arkadaşına mail atmak zorunda olanlar iyi bilir.

ha tayyip, baykal'a ne yazmış? işte orası sikimde bile değil. ne yaparlarsa yapsınlar, o kadar da magazine etmiyorum olayı; benim derdim değil. bana soktukları zaten içimde. bir dertte sen katma bülbül mü neydi o.
    (anladım bozukluğu, 19.09.2009 08:31)
  6. içeriği muhtemelen şöyle olan mektuptur:

"kardeşim deniz,

ilk 16'ya giremesen de, sen de türkiye'nin en önemli değerlerinden birisin. seni listede saymadığıma kızma; kalbimde olanı nasıl listeye ekleyeyim. kızma bana.

kardeşim deniz,

önümüzde uzun açılımlarla dolu günler var...beni yalnız koma...

kardeşim deniz

holivud açılımı yaptık. kevin costner'la badigard açılımı yaptık; angelina jolie'yle kadın kolları açılımı yapmaya niyetlendik. ermeni kökenli cher'e türkü sipariş verdik adını da kardeşlik koyduk. (edibe'nin fikriydi)...

denizciğim,

bestesini sen yap türkünün, sözlerini de ben yazayım...

kardeşlik türküsü
    "kardeşiz hepimiz
    kardeşiz deniz
    kardeşiz hepimiz
    kardeşiz kardeşim
    gel bu denizlerde beraber yürüyelim..."

ucunu yaktım mektubun deniz...

bekliyorum besteni.

en kalbi hislerimle...

recebin."
    (bambirella, 10.10.2009 22:22 ~ 31.10.2009 15:01)
  7. baykal'ın "yazılı kağıt göndermeden gelmem" şeklindeki ısrarı üzerine vuku bulan hadise.
    (agaton, 10.10.2009 22:37)
  8. (bkz: tayyip'in baykal'a açılması)

açılım açılım diye söylemek istediği meğerse baykal'a karşı duygularıymış. onları açmak istiyormuş.
    (hakkibulutun siyah noktalari, 10.10.2009 22:43)
  9. cindoruk'a göre fantezidir. çünkü tayyip akp genel merkezinden el sallasa deniz görürmüş. ben ankaralı değilim bilemem. ama cindoruk işi abartıp olayı bihter - behlül mevzusuna getirince şaşırdım. örnek güzel de(!) hangisi bihter hangisi behlül. daha da ilginci bahçeli bu hikayenin adnan'ı mı?

(bkz: bir acayip zor yarış)
    (bkz: bana ne aman ben anlamam)
    (metal up your ass, 10.10.2009 22:46 ~ 22:47)
  10. siyasetin türkiye de nasıl yapıldığının göstergesidir.

+sayın rte bayka la neden görüşmüyorsunuz?
    -mektup yazacam kardeşim
    +telefon etseniz.
    -olmaz dinliyo ibneler.
    +msn den deneseniz
    -ya hep el sallayan kurbağa yolluyo, kıl oluyorum.
    +yüzyüze konuşsanız.
    -yok artık lebron james

başbakan haklı; mektubun en azından postada kaybolma ihtimali var.
    (tekfender, 10.10.2009 22:58)
  11. siyaseti bıraktıkları zaman belki.
    (bkz: hoşçakal kardeşim deniz)
    (identity, 10.10.2009 22:59 ~ 23:01)
  12. sevgili deniz

seninle şu ana kadar hep kavga ettik ,tartıştık,kimi zaman oldu küfürleştik.sende de suç vardı bende de ,bunu kabullenmeliyiz artık ve geleceği kurgulamalıyız. açılımmış saçılımmış bunlar bahane ,seninle şöyle gavur izmirde sahil kenarında veya sevinç pastanesinde bir çay içemedik .bu mektubu yazarken öyle duyguluyum ki anlatamıyorum kendimi ,yani içimdekileri kağıtlara dökemiyorum aslında hitabetim iyidir ama ne bileyim sana olan duygularım o kadar derin ki...

seni her halinle muhalefetinle ,yüzerken giydiğin seksi mayonla,gözlüklerinle,hitabetinle , gülüşünle , seni faşizminle seviyorum akdeniz rüzgarım . gel, benim milli görüş gömleğimi çıkardığım gibi sende gömleğini çıkar dokunalım birbirimize , boşverelim dünyayı gidelim uzaklara ,sen partiyi mustafaya bırakırsın ben de bizim çiçeğe bırakırım. bırakırız yaparlar açılımı bırakırız geçerler muasır medeniyeti,nedir bu çektiğimiz.

ben hiç platonik aşık olmadım bil istedim eğer benimle gelirsen seni benim oğlanın gemiciğine bindiririm.

not: seni seviyorum (bu arada filmi de çok güzel denizciğim)
    (zivanamsi, 11.10.2009 19:18 ~ 19:20)
  13. deniz'im sen bu satırları okurken ben çok uzaklarda olacağım...
    (ağula, 11.10.2009 19:24)
  14. (zındık ezmesi, 11.10.2009 19:27)
  15. sevgili deniz,

sen olmasan ben buralara gelemezdim, gelsem bile bu kadar kalamazdım. allah seni chp'nin başından eksik etmesin.
    gözlerinden öper, ellerinden sıkarım.

tayyibin...
    (emir cool u, 11.10.2009 19:29)
  16. 11 ekim 2009,
    ona ulaşmanın bir yolunu bulmalıydım. o güzel saçları, haşin bakışlarıyla beni kestiğini biliyordum. doğru anı kollamalı ve etrafındekilere yakalanmamalıydım. çünkü kimse ilişkimizi hatta konuşmamızı bile hoş karşılamazdı.
    bakkalın çırağına bir mektup sıkıştırıp gönderdim denizime. cevabı gecikmedi. biliyordum onunda gönlü vardı bende ve cevabından anlaşılıyordu.
    kaçarmısın benimle dedim kaçarım dedi.
    12 ekim 2009,
    o gece denizimin evinin fertleri gezmeye gidiyormuş. ışte bize fırsat doğmuştu. camına taş attım o da ışığını iki kere açıp kapadı ve aşağıya halatı uzattı. tırmanmaya başladım, 3 katı kısa sürede geçip pervazdan içeri attım kendimi. eşyalarını yüklendik, abdullah gül arabada bekliyordu bizi. hemen kaçmalıydık o sırada kemal kılıçdaroğlu gördü bizi. güç bela bindik arabaya.. bas abdullah dedim bastık uzaklaştık oralardan kasımpaşaya annemin yanına götürdüm denizi. annem suratıma tükürdü. olum bu ne!! dedi.
    13 ekim 2009,
    bilemezdim denize mektup yazmanın böyle sonuçlar doğurcağını. pişman değilim ama başka dünyalara aitmişiz bunu anladım.
    aşkım platonik değil gerçek dedim ve ekliyorum karşılıklıymış aynı zamanda
    güle güle deniz.
    p.s: ı love you...

rte
    (giderkensağdadönerkensolda, 11.10.2009 22:40 ~ 22:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil