belki ilginizi çeker
  1. · ak partiye a ka pe demek
  2. · akepe
  3. · biz ak partiyiz akp demeyin üzülüyoruz
  4. · ak partiyi akp olarak kısaltanlar edepsizdir
  5. · ak parti ye akepe demek edepsizliktir
  6. · aklamıyoruz haklıyoruz
gündem
  1. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · dünyanın en seksi şarkısı
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · hayat
  9. · alessandro del piero

tayyip erdoğan a inat a ke pe demek  

1. bilindiği üzere ülkenin başbakanı olan tayyip erdoğan'ın son bombası, ak parti yerine "a ke pe" diyenlerin siyasi etiği hiçe saymalarıymış.

onun kısaltılmışı "ak parti"dir, "a ke pe" diyen siyasi etiği hiçe sayar, bıdı bıdı bıdı bıdı.

baktık ki etrafta siyasi etik konusunda gırla muhabbet, e neden a ke pe demeyelim? siyasi etikten bahsetmesi gereken son kişi başbakan recep tayyip erdoğan değil midir?

bu ülkede hangi başbakan vatandaşına "ananı da al git ulan" demiştir, hangi başbakan halkına "halka hizmet ücretsiz olamaz" demiştir, hangi başbakan seçim yatırımı hususunda beyaz eşya olayına girmiştir....

yani say say say say bitmez başbakan recep tayyip erdoğan'ın siyasi etik'le uyumsuzluğu... sonra da herkesten veya karşıtlarından güya, aklınca; "siyasi etik" olup olmadığı bile tartışılır bir olay ortaya atıyor. (neyin siyasi etiği?)
    siyasal etik diye bir kurallar silsilesi var da, biz ona uymamış mı oluyoruz..?

öyleyse, durmadan, durmak yok; aaaaaa keeeee peeeee!
    (elpinoras, 03.06.2009 14:43)
  2. (zikandal, 03.06.2009 14:43)
  3. başbakandır müsebibi. ne var yani ben de "ak parti" diyorum ama "akepe" demek isteyenler de diyebilir. örneğin ben "cehepe" ve "mehepe" diyorum, başbakan "cehape" ve "mehape" diyor. yani bir ülke'nin başbakanı bu kadar işin içinde buna mı kafa yoruyor?
    (eser, 03.06.2009 14:47)
  4. (bkz: akepe)
    (agaton, 03.06.2009 14:59)
  5. bu partinin açılımı adelet ve kalkınma partisi olduğuna göre kısaltması da doğal olarak akp olacaktır. isteyen ak parti desin tabi ama bu şekilde kısaltıldığında da düzgün hali; ak partisi şeklinde olur.
    (göğem, 03.06.2009 15:06 ~ 15:10)
  6. bir de üstüne rte demek. re te ee.
    (ağustos, 03.06.2009 15:14)
  7. "akp'ye ak parti demeyen anasını da alsın gitsin" diye devam etmesi muhtemel tayyip erdoğan'ın son mottosu.
    (kızistemeyepowerpointsunumuilegitmek, 03.06.2009 15:15)
  8. adaleti ve kalkınmayı çuvala sokan zihniyete bir göndermedir.

(bkz: adalet ve kalkınma partisi)
    (budur, 03.06.2009 15:16)
  9. (eğreti damat, 03.06.2009 15:17 ~ 15:18)
  10. (bkz: nanik)
    (azwepsa, 03.06.2009 15:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil