|
|
- türk hukuku adına ilginç bi dava olacak. penguen'in yeni kapaklarını merakla bekliyoruz..
- giderek gerçek yüzünü göstermeye başlayan rte ve hükümetinin son icraatı. karikatürist musa kart'ın kedili karikatürüne dava açmasının ardından penguen de yazar arkadaşlarına destek amacıyla rte'yi çeşitli hayvanlara benzeterek tayyipler alemi başlığı altında çizmiştir. daha önce düşünce özgürlüğünden hapse girmiş rte ise nasıl bir özgürlükçü olduğunu göstererek hayvan başına 5000ytl'den 40000ytl'lik tazminat davası açmıştır. helal olsundur. ona da bu yakışırdır.
- (bkz: kurbağa ile devenin fiyatı bir mi)
(bkz: hükümet hayvan taban fiyatlarını açıklasın)
(bkz: bugün bir fil kaç para)
- hayvan başına 5000'den hesaplanırsa tarifenin şaşacağı olay...heralde yukarıdaki penguen tayyip'i gözden kaçırmışlar...
(bkz: bir penguen olarak rte)
(bkz: bir maymun olarak rte)
(bkz: bir kurbağa olarak rte)
(bkz: bir yılan olarak rte)
(bkz: bir deve olarak rte)
(bkz: bir yeşilbaş ördek olarak rte)
(bkz: bir inek olarak rte)
(bkz: bir fil olarak rte)
(bkz: bir zürafa olarak rte)(radula, 30.03.2005 23:49 ~ 23:50)
- avukatların, dergi kapağındaki karikatüründen ötürü selçuk erdem'e dava açmamasın sebebi; fazla göze batmayan kanatlanıp uçmaya çalışan penguen'in başbakana fazla benzememesi olsa gerek. benzetmenin sınırı nerede tabii, o ayrı bir merak konusu.
bir de çağrışım, tayyip şirin.
- recep tayyipin yaptığı işleri hiç desteklememe rağmen bu yaptığının bu kadar eleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum penguen hem bu ülkenin halkını temsil eden adamı 9 farklı hayvana benzetmiş hemde karikatüre tayyipler alemi(bkz: hayvanlar alemi) diyerek bu adama dolaylı yoldan hayvan demiştir. işi siyasal açıdan değerlendirmek bir yana zaten normalde bir insana hayvan demenin cezası var ki bunu haftalık bir derginin kapağından yapmak terbiyesizliktir ve bunun savunulacak yaygara kopartılacak tarafı yoktur. şunu yinelemek istiyorum ben tayyipi desteklemem hatta nefret ederim ama o farklı bu farklı.
(dreamy, 31.03.2005 00:23 ~ 00:24)
- karikatürlerde anlatılanların hakaret değil eleştiri olduğunu ve bunun yıllardır böyle süregeldiğini anlayamayan beyinlerin savunabildiği ve helal olsun rte'ye diyebilecek kadar demokrasiden ve demokrasinin unsurlarından nasibini almamış insanları ortaya çıkartan hadisedir.
hayvan haklarını koruma derneklerinin penguen yazarlarına "kedileri tayyibe benzetmişsiniz" diye dava açması ne kadar mantıksız ise tayyibin dava açması da o kadar mantıksızdır.
penguenin kapağındaki tayyip şeklindeki hayvanların, tayyibe hayvan demek için değil, musa kart'ın çizmiş olduğu kedi şekilli tayyip karikatürüne açılan davayı eleştirmek için çizildiğini göremeyecek kadar at gözlüklü insanların olduğunu görmek çok üzücüdür.
ayrıca tayyibin de olaydan günler sonra "ben kendim için değil, imam hatipler yün yumağı olarak gösterildiği için davayı açtım" diyerek kıvırtması da ilgi çekicidir.
(bkz: bir dansöz olarak rte)(whopper, 08.04.2005 14:09 ~ 14:14)
- eğer insan siyasete atılırken, acımasızca ve sert eleştiriyi kaldıramayacaksa o zaman siyasete girmesin dedirten hede.
- tayyip erdoğan'ın kendisine yapılan en ufak bir muhalefete bile dayanamadığının göstergesidir.
sadece karikatür ve mizah bazında ele almamak lazım.
kamu-sen. devlete karşı öyle ciddi bir karşıtlığı olmayan naif bir işçi sendikası. 11 ayrı şehirde aynı anda miting düzenliyor. binlerce işçi hakkını aramak için katılıyor bu mitinge..
düşünün ki böyle büyük bir sendika, böylesine büyük bir eylem düzenliyor, ama hiçbir medya kuruluşunda yayınlanmıyor.
adam her şeyi eline almış muhalefet yapacak kimse kalmamış ki. dikkat ediyorum, bazen de kendi söyledikleriyle çelişiyor. ee memlekette muhalefet yapan adam kalmayınca herifçioğlu kendi kendine muhalefet yapıyor.
- recep tayyip erdoğan'nın kendisine yapılan hakarete karşılık penguen çizerlerine açtığı davadır.
- recep tayyip erdoğan'ın hobisi.
(coban, 15.11.2005 02:16 ~ 14.12.2006 13:02)
- türk insanının tahammülsüzlüğünün basit bir örneğidir. bir siyasetçi eleştirilir. olaya mizah açısından bakan insanlar herzaman gerçekleri abartarak insanları güldürürler. gocunacak birşey yoktur bunda. penguen'in nasıl bir dergi olduğu tartışılır, bu ayrı bir konudur.
öte yandan, the guardian gibi ciddi bir gazetenin tony blair karikatürlerine bakılırsa, zihniyet farkı açıkça görülebilir. blair sadece ''ben abd'nin köpeği değilim'' demekle yetinmiştir.
- (bkz: penguen tacirleri)
- (bkz: penguen sikmek)
(bkz: penguen tarafından sikilmek)
- adaletin tecelli ettiği, cizerlerin beraat ettikleri davadır. kime geçmiş olsun denilirse artık.
- (bkz: ben ne yapsam da bu derginin satışları tavan yapsa)
|