belki ilginizi çeker
  1. · ilahilerle hakka çağrı
  2. · tanrı olsaydı akp ye oy verirdi
  3. · tayyip i üzmek allah ı üzmektir
  4. · kukla
  5. · denize tayyip mi düşse kurtarırsın hz muhammed mi
  6. · dinci zırvaları
  7. · akp mitingindeki atatürk cengiz han rte pankartı
  8. · ilahilerle hakka çağrı
  9. · yeni akp için alternatif parti isimleri
  10. · şirk
gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · boylumlama
  3. · ezel
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · mutluluk veren küçük şeyler
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · yirmilik diş
  9. · 1 2 3 tıp

tayyib i üzmek allah ı üzmektir  

sayfa  / 3
  1. ilahilerle hakka çağrı adlı kitapta bulunana tayyibim başlıklı şiirde bulunan bir ifade. bu nasıl bir duygu yoğunluğudur dedirtir adama. üzmeyelim madem tayyib'i, yeter ki allah üzülmesin. kıyamam.
    (chixculub, 27.03.2008 17:42)
  2. siyaset odaklı yobazlıktır. bunu ciddi şekilde iddia edenin mantık, din mefhumu gibi konularda bir bilgisi olmadığı mutlaktır.

tayyip erdoğan'ı bir gün üzen bir siyasi, seçmen, vatandaş nasıl olur da allah'ı üzebilir? tayyip erdoğan tövbe haşa peygamber midir?, mehdi midir, evliya mıdır?

bu gibi söylemlerle, bunun basıldığı kitaplarla, bunun mitingleri ile, 3 yaşında çocuğa türban takıp mitinglerin en önlerinde din üzerinden siyaset yapan gericilerle, bırakın ab'yi, türkiye cumhuriyeti'ni unutun. takın kemerlerinizi, türkiye islam cumhuriyeti geliyor!
    (dünyayı kurtaran adam, 27.03.2008 17:44 ~ 18:02)
  3. (bkz: yok artık)
    (bkz: saçmalamak)
    (billy, 27.03.2008 17:45)
  4. (julian apostate, 27.03.2008 17:48 ~ 17:48)
  5. ortaçağ avrupasında kilisenin nasıl insanları etkisi altına aldığını merak edenlere güzel bir örnek olabilecek bir laf. ilerde tayyib e oy vermeyenler cehennemliktir versiyonunu bile duyabiliriz bu lafı edenlerden.
    (theodenking, 27.03.2008 18:04)
  6. yanlı yazıldığını düşündüğüm şiir ya da herneyse.
    aklı başında bir insan tayyip erdoğanı peygamberle eş tutmaz.
    bildiğimiz provakatör.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 27.03.2008 18:19 ~ 18:20)
  7. bu sapkın embesiller idarede olduğu sürece kim bilir daha neler duyacağız diye düşündüren saçmalık.
    (chev chelios, 27.03.2008 18:23)
  8. halkın rte ve türevlerine niye oy verdiğinin göstergesi olan söz.

zira, halk rte'yi allah'ın sevgili kulu olarak görüyor. müslüman bu adam, bize kötülük yapmaz diyor.

imamı "kadının sesi dört duvardan dışarı çıkmamalı" diyen cemaatten başka ne beklenir ki?
    (bimekan, 27.03.2008 18:25)
  9. insanın kafasını karıştıran bir cümle. zira o kadar açıdan yanlış ki nereden başlayacağımı şaşırmış durumdayım
    takdire şayan bir esermiş
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 27.03.2008 18:35)
  10. buna inanacak saf ve cahil potansiyelinin yüksek olmasından korktuğum durum.

(bkz: tayyip ya mesihse)
    (naushika, 27.03.2008 18:35 ~ 18:35)
  11. kamyon yazısı.

tayyibim...
    üzersin tayyibi görürsün en dibi
    seherde açan gül gibi, şu hökümetin tayyibi
    otlakta ol genç tay gibi , siyasette ol tayyibim gibi.

( şöyle bir baktım. mani de olurmuş)
    (altlejant, 27.03.2008 18:39)
  12. (selenge, 27.03.2008 18:50)
  13. (onbeşdakikareklammıolurbekardeşim, 27.03.2008 18:56)
  14. şimdii sözü bir elimize alıp inceleyelim. allah ya da tanrı insanları onlara kulluk etmek için yaratan bir şey(burda şey i kötü anlamda kullanmadım yerine koncak kelimeyi bulamadım). allah öyle bir şey ki tüm kainatı yaratmış onların sahibi, o öyle bir şey ki onda özlem, sevinç ya da üzüntü gibi duygulara sahip olması beklenemez. yaratandır, o insanlara bu duyguları verendir. şimdi bu mısraları yazan kişiye sormak isterim. allah ı insan varlığı seviyesine indirgedin mi indirgemedin mi? sen 3 tane ihale uğruna mı artık bilemem orasını bunu yazarken davanda ihanet etmedin mi?
    yok işte orda mecazlı bi anlatım var falan diyecek olursanız bunun mecazı mucuzu olmaz, sen kimsin ulan allah'ın herhangi bir konuda üzülüp üzülmeyeceğini beyan edebiliyorsun be mendebur, onunki, bununki, şununki, şerefsiz, aşağılık, ciğersiz, haysiyetsiz, dalaksız ve aklıma gelmeyen bir ton hakaret. çok sinirlendim bunu da parantez içersinde belirtmek isterim.
    son olarak şunu belirteyim ulan hadi dinle ilgili bişiler yapıp sevaba girmek istiyorsun puşt siyaset i niye alet ediyorsun?
    (mcan, 27.03.2008 19:13)
  15. tayyibim dün gece rüyada göründün bana,
    aniden çıkıverdin ortaya, diyeceklerin vardı belli
    yavaş, yavaş yaklaştın yanıma;
    "ya fahriye; zirveye niye katılmadın" derken ağlıyordun sanki,
    işte on anladım tayyib'imin her yerde gözü, kulağı olduğunu
    bilmem ki artık af dilesem, gönül huzur bulur mu?
    işlediğim suçlar tayyip'in affıyla buluşur mu?
    menekşe ile halil gün gelir birbirine kavuşur mu?
    (fahriyeabla, 27.03.2008 19:16)
  16. tam da "ergenekoncuların yaptığı nanedir" diye birileri yazacak derken çoktan yazılmış olduğunu gördüğüm cümle. bu ne ergenekonmuş kardeşim, akp karşıtı her şeyi içinde bulunduran bir küme midir nedir? ee ne de olsa tayyip suresi ne diyor: "şüphesizdir ki akp doğruları söyler, gerisi yalandır. bizi kötüleyenler de bizim aleyhtarlarımızdır. amen."
    (bosvermis bunye, 27.03.2008 19:26)
  17. (lost knight, 27.03.2008 20:18)
  18. bi deli bi taş atar garibanlar uğraşsın çıkartayım diye.. fukaralar.. zavallılar...
    (incebelii, 27.03.2008 20:24)
  19. kimse kusura bakmasın da bunu söyleyen bir insanın müslüman olduğuna inanmıyorum. ne demektir bu söz? tayyip erdoğan kim peygamber falan mı? tövbe tövbe....yani üzmeyin falan demesine tamam da ifadelere dikkat etmek lazım, sonra işlenilen büyük günahların hesabını bir yerde verirsiniz.
    (zaylar, 27.03.2008 20:27)
  20. malum sözün geçtiği şiir şu şekildedir;

nerede hürriyet, cumhuriyet.
    bütün taşıdıkları kötü niyet.
    sade başörtüsünde vardır diyet.
    suçun şiir değil dini yaşaman.

nerede dini hür vicdanı hürler.
    atatürk'ün yolunda yürüyenler,
    okullardan kızları kovuyorlar.
    suçun şiir değil, dini yaşaman.

halkçılık, insan hakları nerededir.
    nerededir imam hatipliler, kurslar.
    okusa da işe alınmaz bunlar.
    suçun şiir değil, dini yaşamak.

tayyibim nerededir bu eşitlik.
    bütün sevdikleri sarhoşluk, pislik.
    deniz kıyısından bizler tiksindik

nüfus cüzdanımızda dinimiz islam,
    yaşayışta dinimiz hristiyan,
    iş vermezler sonra mecbur yaşaman,

böyle yapanlar askeriyeymiş derler.
    oradaki erler de bizim erler.
    askeriyemiz yapmaz böyle şeyler
    suçun şiir değil, dini yaşaman

tayyibim, oğlum, seni kıskandılar
    güzel işlerini çekemediler .
    nerede necmettinler, menderesler,

evvelce bize cahil derlerdi
    şart koşmuşlar leylek gibi açmayı,
    sindirmişler bunlar bizim atalarımızı

oğlanla kız okurlarsa beraber,
    sokaklar atılan çocuklarla dolar.
    pamukla benzin ateşte durmazlar.
    şuçun şiir değil, dini yaşaman.

bu çocuklar masumdur, bilgisizdir
    veballeri de baştakilerdir
    bunların hayatı süprüntü geçer

bizim dinimizde kötüdür şunlar,
    allah'a ortak koşmak, içki, kumar
    zina, göz zinasıharamdır bunlar,

tayyip allah yolunun bekçisidir.
    tayyibi üzmek allah'ı üzmektir.
    sevenlerini üzmek de aynıdır.

bundan hayırlısı, sağlık sıhhattır,
    güzel dinimizi tam yaşamaktır,
    fatma'nın içi yanar, sözü sondur,
    (safsata, 27.03.2008 20:28 ~ 20:28)
  21. söyleyen zatı muhteremin "oğlanla kız okurlarsa beraber, sokaklar atılan çocuklarla dolar" dizelerinde geçen çocuklardan biri olması ihtimali yüksel olan durumdur. annesiyle babası kuran kursunda tanışmış ve hemen oracıkta, kursun tuvaletinde gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamışlar altı yedi ay sonra yarı eksik durumda işlemi tamamlayıp kendisini sokağa salmışlardır. yaparken malzemeden çaldıkları için bazı beyinsel işlevleri tam anlamıyla gelişmemiştir ve bu tür söylemlerde bulunması çok doğaldır. sonuçta bu onun hatası değil aynı sınıfı paylaşan anne ve babasının hatasıdır. hayır hayır bu onların hatasıda değildir. kızları ve erkekleri aynı okulda hatta aynı sınıfta hatta ve hatta utanmadan aynı sırada oturtan laik ve çağdaş * * eğitim sisteminin hatasıdır. bu büyük yanlışı düzeltmek için biran önce bu sistem değiştirilmeli ve bu iki cins birbirinden ayırılmalıdır.

ancak bu değişim sistemide kendi içinde çelişmektedir. bir taraftan "sevüşün ulen" "en az üç çocuk doğurun" diyen sistem, diğer taraftan erkek ve kadın bireyi birbirinden ayırmakta ve uzaklaştırmaktadır. bu ne yaman çelişkidir sn seyirciler. sevişmeden çocuk yapmanın bir yolu bulundu da bizden mi saklıyo bu ipneler. bir filmde izlemiştim. beyin yoluyla sevişiyordu insanlar. öyle bişey mi yapıcaz yani. böyle bişey olursa isyan çıkartırız söyliyeyim. cumhuriyet' i alın ama uçkurumuza dokunmayın kardeşim.

sözlerime büyük düşünür rte'nin şu veciz sözleriyle son veriyorum;

(bkz: durmak yok yola devam)
    (safsata, 29.03.2008 15:19 ~ 17:14)
  22. böyle diyen birinin tayyib i allah ile eşdeğerde tuttuğunun göstergesidir ki bu en büyük günahlardan bir tanesidir.

(bkz: la havle)
    (travis acherontia styx, 29.03.2008 15:33)
  23. yakında takva oyunu benzeri bir hristyan icadı olan kilisenin bastırdığı endüljansvari kağıtları satmanın altyapısının hazırlanma olayıdır. tayyip üzülmesin diye oy verenler bununla yetinmeyip tüm mal varlıklarını da versinler de tam olsun bari. ülkenin geldiği noktada 1980 den önce planlanmış, siyasal islam devletinin oluşması için gerekli sözde mücahitlerin tam bir inanmışlık içerisinde neye inandıkları açıktır. fatma hanım da bu hipnozdaki insanları kendince harekete geçirmek ama aslında para kırmak için bir adım atmıştır. bunlar bizim gördüğümüz ise görmediklerimiz nelerdir siz düşünün.
    (wildboy, 29.03.2008 16:03)
  24. işte dinden anlamak diye buna derim ben. daha fazla bir şey söylemek kelimeleri harcamaktır bu saatten sonra. ama eklemeden edemeyeceğim;

(bkz: amin)
    (memento, 29.03.2008 16:06)
  25. (heathcliff, 29.03.2008 16:13)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil