|
|
- kantinin hamburlerinden daha doyurucu lezzetli sağlıklı ve ucuz olan müthiş bir öğrenci yemeğidir. sadece bu yemeği satan lokantalar bile mecvuttur halk arasında ise genelde mevlütlerde kutlamalarda kına gecelerinde ahaliye dağıtılır
(dna, 30.08.2006 00:41 ~ 00:42)
- (bkz: kaşıkçı pilav)
- son zamanlarda ki favori yiyeceğim. ek olarak avrupa yakası seyreden insanların da zaman zaman canlarının çektiğini düşünüyorum
- toplu yemektene zehirlenme vakalarının hemen hepsinin sorumlusudur.
- bir gün arkadaşımla msnde konuşurken hadi taksime gidip bir şeyler yiyelim diye gaza geldiğimiz ve yiyecek bir sürü şey varken gidip yediğimiz yemektir. sanıyorum ki anne yemeği özlemi çekmemizden dolayı oldu böyle bi şey. yoksa yani haftaiçiydi ve sınırsız pizza da makul bi fiyattaydı.çok pişmanız..
(bkz: giriye uygun anı)
- bu yemeği özel günlerde** şöyle servis ederler;
küçük bir tas alınır, dibine biraz tavuk, üstüne pilay ve tabağa kapatılır. burada asıl amaç pilavın güzel gözükmesi değil çok sayıdaki misafire küçük porsiyonlarla sunum yaparak cepteki akrebi sinirlendirmemek.
- akşam saatlerinde ortaköyde hemen hemen her köşe başında görebileceğiniz artı yanına nohut da eklenen ayakta atıştırmalık.
- bir kez tadıp bir daha yiyemediğim yemek. nefret ettim o tadından o kokusundan. pilavda tavuk tadı, tavukta pilav tadı. ne birlikte pişirilmelidir bunlar ne de birleştirilip buzdolabına koyulmalıdır. ha ayrı ayrı pişip aynı tabakta birleşiyorlarsa sorun yok ama
- tulumba tatlısı ve ayranla birlikte mevlitlerin ayrılmaz üçlüsüdür
- gündüz vakti bir arabacı bulsam, üstüne karabiber ektirip bir plastik tabak dolusu götürsem diye hayal ettiğim yiyecek. pisboğazlık olmalı, hem tavuk adamı zehirler değil m evet evet ben de öyle dedim, kimbilir ne yağı kullandılar?
(heidi, 19.02.2008 23:05)
- pirinçin tavukla haşır neşir olduğu yemek biçimi
- içine küçük küçük portakal doğrayınca tadı bir başka güzel olan yemek.
|