belki ilginizi çeker
  1. · dondurma yedikten sonra su içmek
  2. · ye tatlıyı içme suyu yanarsa yansın
  3. · bir kase bal ye üstüne su iç
  4. · götünde bağırsağında bir dirhem bok kalmaması
gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff..
  9. · mesut barzani

tatlıyı yedikten sonra su içen basiretsiz insan  

1. tatlıyı yedikten sonra,aşırı şeker miktarından dolayı kilo alacağını bile bile susuzluğuna kulak verip,üstüne bir koca bardak suyu deviren insandır. halbuki tatlıyla birlikte aldığı gramlara gram ekler bu hareketiyle... insan biraz dayanıklı olur be! 2 saat sonra iç suyu n'olcak? dış görünümünden önemli mi?

(bkz: nasıl delirdim)
    (bkz: sözlük beni delirttin ulan allahsız)
    (hypnotica girl, 14.06.2007 15:51 ~ 15:51)
  2. (damda deli var, 14.06.2007 15:53 ~ 15:54)
  3. yediği tatlıların etkisiyle düz duvara tırmanmaktan korkan insan da olabilir.tuvalet banyo gibi boş bir yere yada karşı cinse ihtiyacı vardır kendine gelmesi için.
    (undeadtr, 14.06.2007 16:11)
  4. (dna, 14.06.2007 16:19)
  5. bilgisi dahilinde olmadığı için kilo alma nedenlerini kara kara düşünen ve itü sözlük yazarı olmaması kuvvetle muhtemel olan şahıstır. an itibariyle koca bir çikolata parçasını yedikten sonra üzerine buz gibi suyu devirip oturduğum yerden okurken göbeğimin büyüdüğünü hissetmeme neden olmuştur.
    (bkz: unutmak)
    (bkz: onlar yağ değil kas)
    (portakalda vitamin, 14.06.2007 16:24 ~ 08.04.2008 20:47)
  6. hiç tasvip etmediğim insan modelidir.* düpedüz terbiyesizliktir. bunları toplumdan dışlamak lazım, kamuda çalışma yasağı getirmek lazım, hatta ve hatta yeryüzünden silmek lazım. böylelerinin soyunu da kurutmak lazım.*

(bkz: nerde kalmıştık)
    (sahra, 14.06.2007 16:32 ~ 17:11)
  7. gördüğümde, dedemin söylediği bir sözü hatırlatan (basiretsiz demek abartı tabii) insanlardır:
    "ye yağlıyı iç suyu donarsa donsun
    ye tatlıyı içme suyu yanarsa yansın" (eskiler tatlıdan sonra su içmeyi tatlıya adapsızlık sayarlarmış)
    (01101001, 15.06.2007 20:14 ~ 21:46)
  8. eğer tatlı sosyetik bir tatlıcıda yenmişse, "hacım ne ettin sen" denecek insandır.
    (bkz: 200ml suya 2.5 ytl vermek)
    (fungus amongus, 15.06.2007 20:22)
  9. (mire, 15.06.2007 20:31)
  10. küçükken çikolata delisi bi insandım. halam çikolata verdikten sonra tadı ağzımda bi süre kalsın , en azından bi kaç saat çikolata istemeyim diye su içmeme izin vermezdi. evet, şu anki çürük dişlerimi de halama ve basiretliliğime borçluyum.
    her kim tatlı yerse üstüne en azından ılık su içmeli. hem sağlık hem diş için efendim. basiretsiz olmakta yarar var.
    (absinthe, 22.11.2007 13:07 ~ 13:07)
  11. tatlının üzerine su içmemek, tamamen tatlının tadının ağızda daha üzün süre kalmasına yönelik bir harekettir; büyüklerimiz tatlının daha çok hissedilmesinin bünyeye bir nevi kıyak olacağına inanmışlardır. kilo aldırmakla falan hiçbir alakası yoktur. bu yönende düşünen arkadaşlar kalori içermeyen masum biricik suyumuzun tatlı ile birlikte nasıl kalori deposuna dönüşebildiğini bilimsel (kimyasal/biyokimyasal) olarak açıklarlarsa çok sevineceğim. (bkz: asabileşiyorum mütemadiyen) midede şişkinlik yapacağı doğrudur elbette, ama bu kilo almak anlamına gelmez.

bunun yanında, en çok şeker içeren meyvelerimizden biri olan şahane incirimizi yedikten sonra bir bardak su içtiğimiz takdirde, laksatif etki yapacak; metabolizmayı hızlandırdığı için dolayısıyla kalori kaybını sağlayacaktır.
    (yilan tislak, 22.11.2007 13:55)
  12. eğer tatlı bal ise fena sonuçlar doğurabilir.

(bkz: bir kase bal ye üstüne su iç)

(bkz: götünde bağırsağında bir dirhem bok kalmaması)
    (itülüyümfizikmühendisiyimpişmandeğilim, 22.11.2007 14:02 ~ 14:02)
  13. dondurma yemiş olabilir. çünkü anne-babamızın bize öğrettiği en önemli şeylerden birisi dondurma yedikten sonra hasta olmamak için su içmektir.

(bkz: dondurma yedikten sonra su içmek)
    (snowfall, 12.07.2008 01:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil