çoğunluğunun eskişehir'de yaşadığı, 78 rus harbi'nde türkiye'ye göçmüş olan türk halkı. en meşhur yemekleri çiğbörektir. eskişehir'de her yerde çiğbörek satan dükkanlar görmek mümkündür.
çok uzun süre yaşayabilirler. 100'lük bir aile büyüğüm ve 88'lik bir dedem vardır şahsen. saymaya kalksam 90'dan aşağı rahmetli olan aile büyüğüm yoktur.
kendimden örnek verdim ama kişisel birşey değil. bilgilendirici olsun diye dedim. onlarca insan tanıyorum 100'e merdiven dayamış.
uzun ömürlü olmalarına ben de bir şey ekleyeyim, ömrünün sonuna kadar sigara içmiş olana annemin anneannesi 100 küsür yaşında can verdi ve anneannem de ona benzeyecek gibi görünüyor. sağlam yapılıyız maşşallah.
hamur işi ve et yemezlerse katiyen doymazlar. eğer yemek kültürü içindeki tatlara bakarsanız adam gibi bir tane sebze yemeği göremezsiniz. varsa yoksa hamur, kıyma, et. ha, mutfaklarına bayılırız, orası ayrı.
avrupalıların yanlış bir şekilde moğolları adlandırma şekli.zira tatarlar ve moğollar ayrı topluluklardır ama sanırım ikiside orta asyadan geldikleri için avrupalılar moğollara tatarlar demişlerdir ki bu hatayı yapan hala bir çok kişi vardır