görseller
tasotaso
tasotaso
belki ilginizi çeker
  1. · ütmek
  2. · dükkanın önüne su döken esnaf
  3. · tazo
  4. · looney tunes
  5. · marvin the martian
  6. · gazoz kapağı
  7. · 1 mayıs 2007
  8. · sürpriz yumurtadan hep aynı oyuncağın çıkması
  9. · baran
  10. · langstrand
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · galatasaray
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · 2008 konser tarihleri
  9. · cd çalar

taso  

sayfa  / 2
  1. cipslerin içinden çıkan ve yapılan yarışmalardan sonra üttüm üttüm diye bağırılan çocukluk oyunu..
    (carmelo, 05.04.2004 17:08)
  2. zıplatmak için kenarına basarken yüzlerce kez tırnağımı kırdığım bebe eğlencesi..
    (doaaa, 05.04.2004 17:58)
  3. 1) bundan bir kaç sene önce cipslerin içinden çıkan yuvarlak şeklinde , döndürmek ya da zıplatmak sureti ile fırlatılarak oynanan , kimi çocuklarda kumarı tetiklediği ve de kimilerinde kişilik bozukluğuna yol açtığı rivayet edilen sevimli oyuncak.

2) 20. yüzyıl son çeyreğinde türkiye'de çocuk oyuncağı olarak kullanılmış olan bir tür zırt-pırt.
    (skuba, 05.04.2004 18:07)
  4. biriktirmek için paket paket cips yenen, 5 yıl sonrasının koca göt sebebi
    (sizofrenkedi, 25.05.2004 21:58)
  5. bittikten son 40 taso köktüm lan gibi repliklerin havada uçuştuğu türk velet oyunu
    (jamal, 25.05.2004 22:26)
  6. sağlıksız nesil yetiştirme uzmanı uyanıkların ortaya çıkardığı ve misketin, saklambaçın, kukanın yerini alan saçma oyuncak.
    (aqua, 29.08.2004 00:08)
  7. alternatif nick.
    (axel fox, 30.08.2004 12:50)
  8. zamanında* mahalledeki en büyük kolleksiyonuna sahip olmak için uğruna hergün sabah akşam cips yediğim, sonunda da toparlak bir tosuncuk olmama sebep olan manyaklık.

emperyalist* güçlerin türk gençliğinin sağlığını bozmak için icad ettikleri gizli bir silah olduğunu düşünüyorum ayrıca. çünkü, o zamanki taso furyasına kendini kaptırmış tüm arkadaşlarım 90 - 100 kilo sınırında dolanıp duruyor.
    (whopper, 08.09.2004 12:23)
  9. tahsin isimli arkadaşımıza verebileceğimiz bir lakap
    (selocan, 08.09.2004 13:25)
  10. çocukken deliler gibi cips tüketmemizi sağlamış, salgın hastalık gibi çocuklar arasında yayılan oyuncak. hele bunların pokemonlularını biriktirmek için mahalle bakkalını zengin etmişliğimiz vardır. çok aramıştım ama bir türlü charisard çıkmamıştı ona yanarım!
    (mclaren, 04.03.2006 04:04)
  11. zamanında ters şekilde üst üste dizilirdi*, sonra sırayla elemanlar üstüne başka bir taso ile * vururlardı ters dönenleri vuran taraf alırdı. lisede din dersinde iki arkadaş taso oynarken yakalanmıştı, hoca tasolarına ek koydu ve birer tokat *
    (gibigibi, 10.07.2006 15:55 ~ 15:56)
  12. zamanında kuş gribi gibi yaygın bir hastalıktı.tenefüs aralarında herkes tasolarını cebine koyup koridorlara doluşurdu. tabi eşşek kadar lise öğrencilerininde koridorlarda taso oynaması şukela bir durumdu. bide öğretmen çocuğu olmanın sonsuz avantajı vardı. herkes deli cibi cips yiyip farklı tasolar bulmaya çalışırken, siz annenizin ya da babanızın o gün koridorda taso oynayan çocuklardan aldığı tasolar arasından işinize yarayanları seçerdiniz ve kalanları nakit olarak değerlendirmek için bir köşeye saklardınız.

bi de evrim geçirdi bu tasolar. önce düzdüler, pek bir kişiliksizdiler. sonra dönebilir hale modifiye edildi. sonra yok demiri yok yanar dönerlisi yok tırtıklısı bir dünya cinsi çıktı. büyük pazar payı vardı..
    (troke, 10.07.2006 16:09)
  13. ilkokulda, birinci sınıfların ellerindeki mega versyonları üttüğüm oyun.

(bkz: ütmek)
    (vincent vega, 06.11.2006 20:13 ~ 20:16)
  14. zamanında hayatımızda ki en önemli şey olan,oynamanın inanılmaz zevk verdiği şey.sayesinde baya cips tüketmiştik o ayrı.
    (betatron, 01.02.2007 21:46)
  15. mahalledeki çocuklarla ya da kuzenler arasında oynadığımız, cipslerden çıkan, kazanması bizim için zamanında çok büyük olay olan, "kökmek" gibi bir fiil üretmemize sebep olmuş, şimdi olsa yine oynayabileceğim, üzerlerinde çizgi film kahramanlarının resimleri olan yuvarlak şey.
    (chocolattes, 09.02.2007 02:06)
  16. zamanında annemin "yeter artık bıktım senin şu tasolarından" nidalarından kurtulmak için sobaya attığım ve arkasından hüzünlü gözlerle bakarken tasoların yanarken sıkıştırılmış kağıttan yapılma olduğunu anlayınca bayağı şaşırdığım çocukluğumuzun en zevkli oyuncaklarından biri.
    (prophecy, 09.02.2007 02:59)
  17. üç tane veripte alt komşunun oğlunu bütün gün emir erim yaptırdığım şahane oyuncak.

- kamil, bakkaldan sigara al gel bakayım bana. tasoların hazır gıcır gıcır hem
    + hemen abi!

- kamil, cola içmek istiyorum.
    + alıp geliyorum abi.

- kamil, sen fazla oturdun. aşağı in gel sen bi!
    + emredersin abi.
    (deniz büyücüsü, 09.02.2007 14:39 ~ 12.02.2007 12:37)
  18. bu ilk tasoların üzerinde bol bol looney tunes karakterlerini görmek mümkündü..şimdiki fırlatılıp sonra usulünce havada üçlü salto atan hemcinslerine benzemez,böyle yuvarlak düz kağıttan şeylerdi..tasonun statüsü arttıkça daha bir kalınlaşırdı,maksat tasoyu ters çevirmek veya taso kulesini yıkmak olduğundan bunlar olmazsa olmazlardandı..

pek faideli,pek neşeli bu icatların ömrü tamagotchi çıkana dek sürmüş;sonra çıkanlar teknolojileri* ile kafa karıştırmaktan başka bişi yapmamıştır..
    (bkz: good old days)
    (pyramid, 22.07.2007 15:47 ~ 15:51)
  19. ortaokuldayken, hocaların yasakladığı ve bu konuda manyaklık derecesinde yaptırımlar uyguladıklarından dolayı kravatımızın içine sakladığımız plastik, bi işe yaramaz ama nedeni bilinmez bir şekilde insanda sahip olma isteği uyandıran nesneler. tebrik ediyorum yaratıcı ve lansman firmayı.
    (theuthras, 22.07.2007 15:55)
  20. (bkz: looney tunes)
    (ocean spray, 06.08.2007 17:58 ~ 17:59)
  21. 1980 li yıllarda çocuklar arasında sosyal sınıf ayrımına neden olmuş, paradan daha önemli bir ganimet sayılan 'tombi' adı verilen cipslerden çıkan yuvarlak plastik nesnedir. bu yuvarlak nesne okadar değerliydiki, en çok taso ya sahip olan çocuk bir anda mahallenin efendisi ilan edilebilirdi. artan taso sayısı ve tüketilen tombi miktarı taso kapışlarınıda beraberinde getirdi. artık çocuklar taso sahibi olmak için herşeyi yapabilecek konuma gelmişlerdi. bu olay öyle korkunç bir hal aldıki çocuklar, çok tasosu olan çocuğa kral gözüyle bakmaya başladılar, kralda bu olayı görmezden gelmiyor elindeki dandik tasoları halkına atarak bir taso kapışı başlatıyordu. bu taso kapışlarında birçok çocuk yaralandı ve ağlayarak 'anneeee, ... tasomu aldı vermiyooo' diye üst mercilere başvurdu. tam bir kaos ortamı yaşanırken aşırı tüketime dayanamayan 'tombi' rezervleri tükendi ve kapandı. zamanında tasolarını çikolata, oyuncak vs. dönüştüremeyen çocuklar ise ciddi bir tasosal kriz ile karşı karşıya geldi ve elinde patlayan tasoları izledi koydukları kavanozdan.
    (mi atze, 19.03.2008 19:47)
  22. pokemonlu olanlarından 100 küsür tanesini hala evimde bir köşede sakladığım, oynaması pek eğlenceli hedeler.
    (geceninpencesi, 19.03.2008 20:23)
  23. bu oyunda ortaya dizilen taşları vurmak için seçilen taso genelde ash, misty, brook üçlüsünden seçilirdi. onlarla vurunca daha güçlü olurmuşun. biz de yerdik lan o zamanlar. oynamadan önce söylerdik: '' ash,misty brook yok'' normal oynardık.
    bu tasolar çok sahiplenilmişti. millet birbirinden çalardı, çocuklar ağlardı. kan gövdeyi götürdü o zamanlar. tabi ben daha sonraları oynamadım,belgesel izleyip,kitap okuyordum.
    (eazy, 27.05.2008 23:38 ~ 23:39)
  24. ortaokula başladığım zaman, yedi adedi karşılığında orta üçe giden bir abimden kravat bağlamayı öğrendiğim tutku, fenomen, efsane...
    (dunya zikime eyfel dotume, 04.08.2008 17:52)
  25. ilk çıktığı zamanlar looney toons serisi ile çıkmıştı. uzay gıdanın cipslerinde mevcuttu. hatta sanırı tasonun arkasında uzay yazısı da mevcuttu. 80 tane olan serinin son 20 tanesi mega taso idi ki; çok değerli olan bu tasolar 5 tane normal taso değerindeydi.

(bkz: olsa da oynasak)
    (bulsaraa, 05.01.2009 22:46)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil