hebele hebele frrrkkkk é!'^+%&/()=?_
yiyici yutucu,döner durur,koca ağızlı,dodo kuşu yumurtası hastası,entellektüel bir aileye sahip,platipus kardeşlerin denek hayvanı,yerli bücürün avı,avcıların zenginlik hayali,insanların korktuğu kahverengi dev.
çok sevilen çizgi film karakteri
devamlı açtır.
çocukluğumuzun en popüler çizgi film kahramanlarından biri.
dönerek ilerleyen,önüne çıkan ağaçları büyük bir iştahla kemiren ama birazcık şapşal olan çizgi film kahramanı
tanzanya da yaşayan, önüne çıkan her hayvanın kemiklerini dahi yiyebilecek, köpeğe benzeyen, ama çenesi çok güçlü olan, bol tüylü, görüldüğünde kaçılması gereken vahşi hayvan.
ortaköyde kumpiri anında bitirmem üzerine, kumpir satıcı kişinin bana söylediği şey. bu yaratık pek tatlıdır böyle yavrusu falan da olur bazı bölümlerinde. ormandaki ağaçları döne döne yerdi bu devil kişisi. bir de lisedeyken her kızda fix tasmanian devil t-shirtü bulunurdu.
kız kardeşinin eve getirdiği kediden çok çekmiş olan zavallı hayvan. (bkz.
zalambodont)
her şeyi yiyebilen zararsız mahluk. (bkz.
çöp öğütme makinası)
boxerların vazgeçilmez kahramanı
warner bros'un bayıldığım karakterlerinden biri... bla bla bla... ben tazmanya canavarı...
(karde, 16.10.2005 00:46)
kendini köpek sanan kaplumbağası vardır.
ailede ilkel kalmış, konuşmayı sökememiş tek bireydir. hatta kıyafet bile giymez. sağa sola salya saçar, ayrıca müzikle sakinleşebilmektedir.
(venom, 17.11.2006 16:18)
boxer t shirt bardak şapka çanta ve bilimum malzemenin üstüne en çok yakıştığını düsündüğüm sempatik kahramandır bu.''sevmiyorum ben bunu cok bağırıyo" diyenler tweety ve türevi kahramanları tercih edebilir..
çizgi filmde adı kısaca
taz diye geçiyor. soyu tükenmekte olan bir hayvanmış. gerçekte o kadar şirin değil. ama o kadar yırtıcı da değil.
avrupa yakasındaki
gaffura benziyor. ya da gaffur o na benziyor. bilmiyorum...
(zorba, 09.01.2007 15:21)
bir tür kanser türü nedeniyle nesilleri yok oluyormuş;
http://www.hurriyet.com.tr/...
kendini üçüncü tekil şahıs sanan çizgi karakter.
(bkz:
taz sudan nefret eder)
(neyse, 10.03.2007 01:28)
pek bir sevdiğim pek bir saydığım , salyalar saçan çizgi film karakteriydi. suratları aynı , saç kesimleri ve bedenleri farklı olan aile üyeleri ve hep bu aileyi yakalamaya çalışan iki tane avcı vardı. neden koşarlardı peşinden hiç mi hiç hatırlamıyorum. taz dönerdi ben bakardım.
"her canlının miniği sevimli olur" yaygın görüşünün aksine çok sevimsiz bir yavruya sahip,çok hırçın, aç gözlü ve saldırgan bir hayvan. (bkz:
tazmanya şeytanı)
leş yiyici bir hayvan türü. böle koala kadar bişi olmasına rağmen son derece saldırgan gözükse de neticede leş yiyicidir borusu anca kümes hayvanlarına öter.
avusturalya ve
yeni zelanda'da bulunur. kendisine bir diğer hitap şekli;
tazmanya şeytanı
"neresi şeytan bu yaratığın?" diye yıllardır düşündüğüm sevimli güney yarımküre canlısı.
çizgi filmdekiyle pek alakası olması da, o kadar sevimli ve pofuduk olmayan bir hayvandır. yoksa durduk yerde niye canavar şeytan desinler.gerçi bir de
komodo ejderi örneği var bu adlandırma konusunda ama ona hiç girmeyeyim.
şeytan denmesinin sebebi, eski zamanlarda yerel halkın bu hayvanın geceleri attığı çığlıklardan tırsmış olmaları ve şeytani bi yanının olduğunu düşünmeleridir.