belki ilginizi çeker
  1. · kominikasyon
  2. · rus hatunların gözünde kahraman olmak
  3. · yabancı dilde sevişmek
  4. · bilkent university
  5. · bilkent üniversitesi
  6. · kıt ingilizcesiyle yabancı kızlara yazan abazan
  7. · big ben
  8. · öyle strong bir presence var ki
  9. · ik ben een aardbei eet me
  10. · windows türkçesi
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · colin kazım richards
  5. · yaran diyaloglar
  6. · 2012
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · kirpi
  9. · uykuların delik deşik olduğu an

tarzanca  

1. 1 - tarzan ile ceyn'den esinlenerek ortaya atılmış , farklı dil konuşan iki kişinin iletişim şekli.

örneğin:
    odtü'derslerinin işlenmesi sırasında oluşabilecek diyaloglar(karşılıklı monolog da denebilir , herkes konuşur evcilik oynar gibi...)

hoca : okay , now can you solve this problem metin ?
    metin : i , hmmm , so , hmm , this particle moves to that thing and that thing give a reaction , and , there is a energy and this energy go to that hede hodo aaa....
    metin : i dont know hocam , but can you explain quantum theory again so i can solve prablım!
    hoca : aaaa , ooo , unga bunga , this theory , is a good theory hede hodo ....

2 - özgün kelime haznesi onlar ile sınırlı olan , gel , git , dur gibi temel kelimeler dışında gelişmiş anlam ve de soyut algılama kültürü gerektiren sözcük içermeyen dilleri kastederek söylenebilecek sıfat tadında cins isim.
    (skuba, 22.07.2004 20:04)
  2. frazer whyte'ın berbat ingilizce için kullandığı söz öbeği.
    (ephendy, 22.07.2004 20:33 ~ 20:33)
  3. halk dilinde;genellikle yabancı alman kültürüne alışamamış turistler ve yurt içi işleri gereği yabancı turistlerle küçük çapta alım satım yönünden iletişim içinde bulunan esnaf erbabı için kullanılan;genellikle avrupai dilleri;arapçayı 10 ila 30 adet arasındaki çaptaki kelimelere dayanarak konuşmaya çabalayan kimselere getirilen bir beti durumudur.böyle insanlara ^tarzanca konuşuyorsun^denilir.avam arasında bu kifayetli durumun bahsi çok sık olarak geçer.
    (mollacellad imam u azam, 15.01.2007 23:51)
  4. özellikle karşındakini sağır edercesine bağırarak ve el kol hareketlerini de kullanarak konuşulur bu dil.
    (cyclops1988, 29.07.2007 23:41)
  5. go go go.. ilk sola törn!

budur.
    (kuzgun, 14.05.2008 14:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil