belki ilginizi çeker
  1. · taşralı
  2. · turhan kayasü
  3. · taşkışla
  4. · üniversite görünümlü lise
  5. · tac
  6. · tarsus amerikan
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · 2012
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · disko kralı
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · kibariye
  9. · pili bitmiş walkman

tarsus american college  

1. tarsus amerikan lisesi'nin eskiden kalma orjinal adı. kendisi 1888'de kurulmuş* bir kaç yıl sonra tarsus*'taki eski bir misyoner okulu binası olan stickler binasına taşınmış, sonra olaylar gelişmiştir. uzun süre yatılı kalmıştır ve bu dönemden kalma bir ruhu vardır. içinde öğrencilerin sigara içmesi için tahsis edilmiş bir loungeu, küçük bir anfisi, 5 binası, 1i kapalı dört sahası, bir kantini, bir auditorium'u, bir de ali karamıkı bulunmaktadır. bu okulda okumak herşeye rağmen çok güzeldir. okula hazırlık sınıfından başlanıldığı 8 yıllık eğitim öncesi zamanlarda yavaş yavaş öğrencilik özellikleri yitirilip orta2den sonra kontrol edilemez bir güruh haline gelirdi öğrenciler. her okulda olduğundan belki biraz daha fazla okul efsanesi barındıran bir okuldur bu okuldur. bir hocanın* okulu bırakıp üç ay rehabilitasyonda kalmasını sağlamaktan tutun da sınıfta ciğer pişirip rakı masası kurmaya, loungea çekilen duvarı yıkmaya, müdüre karşı oturma eylemi yapmaya ve hatta bir öğretmenin sınıfına, masasına, çekmecelerine sıçmaya kadar bir çok şey yapılmıştır bu okulda da. bir eşi yoktur bu okulun.
    2003'te itüye altı öğrenci sokarak kendi rekorunu kırmıştır. bu okulun ortamından sonra adamı ancak taşkışla ortamı paklar.
    (soruisareti, 26.03.2004 22:46 ~ 28.03.2004 01:02)
  2. (dr conners, 24.07.2004 01:26 ~ 01:36)
  3. mavi sakal adlı rock grubununda bu okulda kurulduğu, grup üyelerinin bu okuldan mezun olduğu bilinir. bana mavi sakal'ından başka bir şeyini sevdirmeyi başaramamış, kapatılmasını dilediğim okuldur.
    (papazzz, 18.06.2007 14:19)
  4. mersin'de her sene liseler arası basketbol şampiyonu olan lise. bir sene ial olmuştu sanırım onun dışında tekeldirler.
    (langstrand, 16.08.2007 01:18)
  5. sevdigim bir arkadaşımın okuduğu, askeri okuldan farksız bir okuldur. görgüsüz ögrencileri çoğunluktadır. hala devrecilik sistemi uygulanmaktadir.
    (ispik, 20.04.2008 00:19)
  6. uluslararası sosyal aktiviteleri, hiç bir şey almadan çıkana bile kazandırdığı ingilizcesi, kaliteli yabancı hoca kitlesi, palmiye ve çamlarla süslü tarihi kampüsü, öğrencilerinin fark yaratma konusundaki başarısı, birbirine olan bağlılığı ve sayısız iyi özelliğinden dolayı yıllardır dış mihraklar tarafından çekilemeyen özellikle mersin-tarsus-adana üçgeninde puanı çok düşük nağmelerine rağmen girememiş olan, giremeyecek olan ve hiç okumamış olan kişiler tarafından karalama bok atma kampanyalarına maruz kalan ama çizgisinden ödün vermeyen türkiye'nin sayılı okullarından biri.

(bkz: yapsaydın da görseydik)
    (penthesilea, 12.05.2008 10:55 ~ 10:58)
  7. öğrencileri öss'den ziyade hayata hazırlayan, girenin mezun olduktan sonra anlatabileceği tonla olayın yaşandığı (millet anlatınca kesin atıyor lan bu dedirtecek derecede ama %95 doğruluk payı olan olaylardır bunlar ), türkçe'yi konuşamayanlara bile ana dili gibi ingilizce öğreten, mezunlarının 20 sene sonra bile karşılaşsalar sanki dün birlikteymiş gibi konuşabildiği, tac li olmayanlarca her türlü iftiranın atıldığı, benim de 7 yıl boyunca okuduğum, güzel anılarım olan okulum.
    (emo the unlucky polar bear, 24.07.2008 03:37 ~ 22.11.2008 01:31)
  8. gurur duyduğum okulum.tac'li olmak ayrı bir şereftir.
    (angelindisguise, 20.11.2008 20:18)
  9. (masticore, 25.01.2009 03:20)
  10. amerikan kolejlerinin en taşralı kabul edileni.
    (benihayalkırıklığınauğrattınsözlük, 06.05.2009 15:19)
  11. kozmopolit bir özellik barındıran okul.
    (exodus, 15.05.2009 15:32)
  12. şimdi nasıldır bilemem ama benim zamanımda ala* vs tac * çekişmesi her yönden had safhada yaşanan okuldur kendileri
    (oturundiyorkendileri, 15.05.2009 15:34)
  13. zamansız alumni organization' larina rağmen hanı dellendirmis olsa da seviyorum, özlüyorum bombalaki diyorum, o şeref bize aittir diyorum.
    edit: şudur; kozmopolit görünce bir antonio abi vardı ''bizim kolec coh kazmapolit'' derdi. hahah öpüyorum lan seni bunu okuyosan, ayrıca da çok cici sir' ler madam' lar mektebi al bu da kayıtlara geçsin.
    (tricia mcmillan, 10.11.2009 00:24 ~ 01:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil