görseller
tarkan viking kanıtarkan viking kanı
tarkan viking kanıtarkan viking kanı
belki ilginizi çeker
  1. · tarkan filmindeki ahtapot
  2. · seher şeniz
  3. · kara murat benim diyen sarışın adam
  4. · iki süper film birden zirvesi
  5. · banu alkan ın üstsüz suya girmesi
  6. · ahtapot avcısı
  7. · bilal inci usulü şarap içmek
  8. · cthulhu
  9. · arap celal
  10. · orchidaceae
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · google wave
  5. · ezel
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · 2012
  8. · otlakçılık yaparken sigara beğenmeyen tipler
  9. · klozetin kenarlarına basarak sıçmak

tarkan viking kanı  

1. başrolünü kartal tibetin üstlendiği, içinde şişme ahtapottan iki metrelik kıllı hanzolara, turuncu naylon saçlı vikinglerden eli kancalı gözü dönmüş yaratıkların bulunduğu, insanın izlerken yarılmasına neden olan güzide türk filmi
    (elchupacabra7, 01.04.2004 20:47)
  2. -kadın, buradan geçen at üstünde çıplak bir kadın gördün mü? (kahve falımda bi adam çıktı, gördün mü gibi ubidik bir tanım)
    -evet. (?!?!)
    -nereye gitti, söyle hemen!
    -o kadının peşinden giden hiç kimse geri dönmedi, nihauahuha (ulan benim önümden de çıplak bir atlı geçse, bende geri dönmem, manyak mıyım?)

şeklinde diyaloglara şahit olunmuş bir klasik.
    (huma, 25.08.2006 09:27 ~ 09:28)
  3. bir ara sinematurk'te günaşırı gösterilen ve hiçbir gösterimini kaçırmadığım, kaç kere izlediğimi benim bile hatırlamadığım, kış günlerinin en eğlenceli aktivitesini oluşturan yarıcı film. ayrıca kendime sormadan edemedim: hadi türkün viking diyarında ne aradığını anlarım da, çinlinin tee oralarda ne işi var?

filmi götüren lokomotif oyuncu için:
    (bkz: tarkan filmindeki ahtapot)
    (apollonia, 08.01.2007 16:57 ~ 09.01.2007 05:54)
  4. filmin başında, tarkan hun kalesinde kale kumandanı ve yanlarında attila'nın kızının da bulunduğu üç hun kızıyla yemek yemektedir. arkada kutu kutu pense oynayan iki çocuk grubu ve kale halkı olarak fon yapsınlar diye geçişen insancıklar dikkatli gözlerden kaçmaz.

kale komutanı, tarkan'ın kurtlarından birini kastederek(bu filmde iki tane kurdu var) ne o yüce başbuğun sofrasında bu da mı oturacak?
    atilla'nın kızı: yalnız o değil öbürü de oturacak. benim soframda her zaman yerleri hazırdır.
    komutan: (kurdu göstererek, tarkan'a) niye yemiyor? beğenmedi galiba
    tarkan:( kurda sevecen bir bakış atıp okşar) önce oğlunu doyurmak adetidir.
    komutan: öbürü de yemiyor.
    tarkan: o da babası başlamadan yemeğe el sürmez. kurt, oğlunu türk adetlerine göre yetiştiriyor.
    (tekmeleyen kuş, 06.04.2007 22:05 ~ 22:07)
  5. klasikleşmiş bir tarkan filmidir. en önemli oyuncusu, filmde az görünse de dev ahtapottur. öyle dev öyle canidir ki insanları cezalandırmak için ona yem ederler. renkleri pek güzeldir, pek alacalıdır. gözlerini alamaz insan ondan.
    diğer taraftan pirates of the caribbean dead man s chest deki kraken de bu filmden esinlenmiş bence.tarkan kadar da hakkını verememişler.

(bkz: tarkan filmindeki ahtapot)
    (abozek, 08.10.2008 13:09)
  6. her ne kadar ahtapot ve dev adam gibi karakterlerine takınılsa da, bu film denilince aklıma ilk viking kralı bilal inci ile çinli prenses seher şeniz'in halvet etmelerinden sonra yaptıkları diyalog gelir.

çinli eleman halvet anını gözetlemektedir, muhtemelen osbir için malzeme çıkartıyordur. bu esnada bilal inci perde arkasından zeytinburnu'daki tatar mahallesinden getirilmiş gencoyu farkeder ve bıçağını fırlatır, eleman ölmüştür.

+ ne işi var onun orda, neden bizi izliyor?

- sevişmemizi izlettirecek kadar budala değilim.

+ neyse siz koca çinsiziniz, kalabalık milletsiniz, bir eksik bir fazla bir şey farketmez.

doğrusu süper bir yaklaşım.

not: bu ölümsüz sahneyi bana hatırlatan elchupacabra7ve herzevekil için şükranlarımı sunarım.
    (dünyayı kurtaran adam, 01.05.2009 09:45 ~ 14:44)
  7. (bkz: @3402052)
    (yayında ve yapımda emeği geçen adam, 01.05.2009 12:07)
  8. toroadındaki acımasız viking komutanı kişisinin atilla'nın kızına sarf ettiği şu sözlerle aklımda yer edinmiş türk sinema tarihinin en iyi tarih filmi:

-o nefis vücudundan kendime bir ziyafet çekicem..! ha ha ha

not: toro adını hatırlamamda yardımcı olan herzevekil isimli yazara teşekkürler.
    (fil abbasi, 19.05.2009 02:24 ~ 02:44)
  9. sadece türk sinemasında değil dünya sinemasında da çığır açan bir filmdir. köpek flashbacki sadece bu filmde vardır. tarkan'ın kurdu viking kralını görünce bir hüzünlenir ve babasının (ya da kardeşinin ya da yavrusunun onu hatırlamıyorum şimdi) katledildiği anı dünmüş gibi hatırlar. filmin sonlarına doğru da tarkan kişisi filmin esrar perdesini köpeğin iki havlamasıyla 'nee, demek babanın katili bu haa' diyerek zeki bir şekilde çözer. plastik ahtapotun kurbanlarının hevesle vantuzları boyunlarına sarmalarından hiç bahsetmeyeceğim bile. işte böyle sürrealist bir filmdir bu film. david lynch falan halt etmiş yani.
    (emo the unlucky polar bear, 20.06.2009 15:01)
  10. seyretmekten bu gün bile aynı zevki aldığım, muhteşem kartal tibet filmi. ayrıca benim ruhumda bulunan tüm fetişlerin, bu filmden sonra kaynaklandığınıda söylemekten gurur duyarım.
    (ursus, 20.06.2009 15:05)
  11. en süper dehşetcengiz tarkan filmi. birçok yanlışlıklara sahip olsa da yine de bazı konularda da "vay anasını" dedirtir insana.

-mesela iskandinavya öyle günlük güneşlik maki örtüsüne sahip bir yer değildir. ulan aynı akdeniz çanağı.
    -sonra vikingler taş yapıları kullansalarda güney avrupa'daki kadar fazla değildi, ahşap yapılar vardı.
    -kral gero'yu (büyük ihtimalle geirröd adından gelmekte) alt edip yerine geçen toro'nun şu sözleri insanı yarar: "toro'nun kim olduğunu bütün dünyaya tanıtacağım. büyük olacağım. odin'den de büyük! " demek ki dinsizlik o zaman da varmış.
    -ayrıca yine aynı sahnede "artık seni elimden kimse kurtaramaz. odin bile! şeklinde bir replik vardır.
    -kral gero'yu öldüren ve daha sonra tarkan'a da saldıran ahtapot yamulmuyorsam kraken.
    -çin halkı o zamanlarda da kalabalıkmış. toro'nun "siz kalabalık milletsiniz. bir eksik bir fazla bir şey olmaz" sözünden anlaşılabiliyor.
    -vikingler boynuzlu ya da kanatlı kask kullanmazlardı ancak bu tüm dünya genelinde yapılan bir yanlış olduğu için sorun yok.
    -hunlar ile vikinglerin karşılaştıklarını biliyorum ama çin ne alakadır çözebilmek sorundur.
    -filmde paso odin'in adı geçmektedr. araştırma yapıldığını gösterir bu.
    -tarkan tüm vikingleri tanımaktadır galiba. deniz kenarındaki hana girmeden önce dışarıda viking teknesini görmesi üzerine kurt'a şöyle der: "gel bakalım kurt. belki tanıdık biri olabilir"
    -bilal inci tüm seride olduğu gibi yine kötü adamı oynayarak (bu sefer sarı perukla) devam etmekte ve film boyunca odin'in anasını sikmektedir.

bir de bu filmle alakalı değil ama çağrışan bir şeyler var
    (bkz: kara murat benim diyen sarışın adam)
    (yubermis, 08.07.2009 09:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil