gündem
  1. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  2. · yeşim salkım
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · boylumlama
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · beşiktaş
  8. · crysis
  9. · demode olan pahalı teknolojiler

tarih sınavına age of empires ile çalışmak  

1. tamam belki birincisi ile pek gerçekleştiremeyiz böyle fantastik bir şeyi ama serinin ikincisi ve üçüncü oyunlarındaki hiistory bölümü ile pek de güzel nitekim yüzeysel olarak gerçekleştirelebilecek bir çalışma olurdu..

ya da çok canınız sıkılmıştır tarih çalışmaktan, bir age of atarak stres yüklü bünyeyi rahatlakmak istersiniz..

-aaa harbiden de türklere anadolu topraklarının kapıları malazgirt ile açılmış..
    -pehh!!

daha da bir historical takılmak isteyenler bunu rome:total war ile de yapabilirler..biraz daha helenistik, biraz daha eski çağ..tarih bölümü progamer öğrencilerine..
    (zeus, 14.11.2005 18:11)
  2. sınav başlamış, sorular incelendikten sonra biri:
    -ya hocam ne biliyim ben güney amerika'da yok olan uygarlıkarı der
    hoca:
    -ee çalışcaktın oğğlum.
    ben:
    -olm dün çağırdık gelcektin eycofa.biz boş kovalamıyoruz dimi.
    (bkz: aztecs),(bkz: mayans)
    (bkz: bu da böyle bir anımdı.)
    (bkz: sınava age of ile hazırlandık, başardık.)
    (heleloyloyloy, 26.07.2006 00:59)
  3. - sen, arkadaki! kalk ve kağıdınla bana gel. kopya çektiğini gördüm.
    - şşşh, hoh!
    (twinkle, 26.07.2006 01:12)
  4. -bu soruyu yanlış yapmışsın , ondan puan vermiyorum.
    +saldır!
    (gozlemci, 14.07.2008 14:26)
  5. (cveevezvea, 14.07.2008 14:48)
  6. öncelikle (bkz: age of empires 2 the conquerors)

age of oyunundaki tarihsel gerçekleri gözlemlemiş olan bünyenin aynı anda eğlenerek yaptığı çalışma metodu(!).
    ancak tabi dikkat etmek lazım, örneğin teutons'ların almanlar olduğunu, dünyaya atı kullanmayı öğreten ırkın türkler olduğunu, fakat oyunda türklerin at konusunda yetersiz kaldığını(huskar olmuş ama yetmez. bizi ancak paladin haklar, bizans'tan neyimiz eksik) ya da moğolların gerçekten de memlukler tarafından kolayca yok edilebildiğini falan iyi incelemek gerekir. yani pek haksız sayılmaz gencimiz. ancak şurası da var ki tarih sınavı bazen yanlışlıkla inkilap tarihinden falan da olaibliyor, dikkat etmek lazım..
    (plaiboi, 14.07.2008 14:50)
  7. sınavın 10-15. dakikalarında "no wonder thou wert victorius" diyerek sınavı bırakmanıza yol açıcak fantastik ders çalışma taktiğidir.
    (seperated ways, 14.07.2008 14:52)
  8. (hayri potur, 14.07.2008 14:59)
  9. sınavda beklenmeyen yerlerden soru çıkarsa 10. dakikada iri harflerle sınav kağıdının sonuna "damned, i have been defeated" gibisinden saçmalıklar eklemenize yol açabilir. bu noktada sakin olmak lazımdır, "restart game" yazarak yeni bir harita-pardon- sorularla yeni bir oyun başlatabilirsiniz.
    (plaiboi, 14.07.2008 15:02)
  10. (gozlemci, 14.07.2008 15:08)
  11. (gozlemci, 14.07.2008 15:10)
  12. halı saha maçına pes oynayarak hazırlanan zihniyetle aynı zihniyettir.
    (trendline, 20.09.2008 13:41)
  13. soru: osmanlı devletinin yıkılma sebepleri nelerdir?
    cevap: işçilerini food ve wood ağırlıklı çalıştırıp yeterince maden işlerine yönelememek. akabinde gold ve silver gerektiren gelişmiş askerleri yapamamak. ayrıca düşmanlar map'in nerdeyse tamamını keşfedip de ne var ne yok bildikleri halde osmanlı kendi içine kapanıp dünyadan bihaber yaşamıştır. ayrıca düşmanlar marketlerinde değişik malları trade edip her biri osmanlı'yı yıkmak için gereken malları elde etmiş; ticaretle güçlenmiş osmanlı ekonomisi ise gelişmiş bir markete zamanında sahip olamamıştır. sonra da dışarıdan food please, wood please , gold please diye diye borç alıp dışa bağımlı sadaka ekonomisi nedeni ile batmıştır.
    (tekmeleyen kuş, 20.09.2008 13:51 ~ 13:52)
  14. sıra arkadaşından silgi istemek için:
    -rubber, please!

ya da

- give me your extra resources.

ayrıca sınavdaki "viyana neden alınamadı?" sorusuna da "long time no siege" diye cevap verilebilir.
    (tarafsız yazar, 04.05.2009 23:42)
  15. soru: yerleşik hayatta köylülerin yaptığı işlerden bahsediniz.
    cevap: oduncu, çiftçi, seyis, satıcı, madenci, inşaat ustası.
    - aferin evladım, 90 aldın, otur
    + yaparım.
    - çocuklar bakın size bugün erken izin veriyorum, çıkın oynayın
    + saldır!
    (kl7mu, 04.05.2009 23:45)
  16. - osmanlı ve iran arasında 1... yılında geçen savaşları anlatınız.
    - level atlamış olan persian ordusuna karşı türkler baya bi zorlanmıştır. daha ben çağ atlamadan 30 kadar catapult bi o kadarda fille saldırdı bu mincareler. ee benimde aslan gibi janissary lerim vardı tabi. iki barrack, bi de kalem yıkıldı, surlarda da hasar vardı. çok askerimiz can verdi. neyse hemen gerekli gold u kasıp çağ atladım. blacksmith lerime yaptırdığım kılıçlar sayesinde güzel bi ordu kurdum. çeşitli askeri birliklerden oluşan ordumla persepolis surlarına yanaştım. surlardan gelen okçularla....

diye devam eden sınav cevaplarına sebep olur.
    not: 0 *
    (kiaransalee, 05.05.2009 00:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil