belki ilginizi çeker
  1. · taraftar olmak
  2. · fenerbahçe yi real madrid e değişmem
  3. · ne ak parti ne er parti hepsi aynı bok
  4. · boğa güreşinde boğayı tutmak
  5. · yağmur çamur soğuk ve kalabalık
  6. · 5 kasım 2009 fenerbahçe steaua bükreş maçı
  7. · fenerbahçe ülker seyircisi
  8. · dünyanın en mükemmel üçlüleri
  9. · sürekli yenilmesine rağmen hala beşiktaşlı olmak
  10. · milan baros
gündem
  1. · alex hagi den daha iyidir
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · aşk
  4. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  5. · erkekte ses tonu
  6. · marjinal isim meraklısı aile
  7. · aşkın yedi seviyesi
  8. · evde interneti olup gazeteye para veren insan
  9. · türkiye nin eyaletlere bölünme vakti geldi

taraftar  

1. yenince değil yenilince de takımının yanında olan , milliyetinden de haberdar olan insan grubu.
    (thereddeer, 29.09.2004 00:45)
  2. inönü’ye karanlık çöktüğü zaman
    dışarıda yağmurlar yağdığı zaman
    tribünde çarşı coştuğu zaman
    haydi bastır şanlı karakartalım…

dizelerini duyduğunda ağlamaktır.. dahası yok..
    (deniz büyücüsü, 24.03.2007 14:10)
  3. sadece sporda taraftar olmak değil, herhangi bir fikir, uygulama, olay karşısında da taraf seçmek ve onu savunan kişi olmaktır. "bu işin böyle çözülmesine taraftar değilim" diyerek bir çok meselede kendi fikrinizi ortaya koyabilmektir.
    taraftar olabilmek cesaret ister, belli bir birikim ve saygınlık ister, yılmadan bıkmadan doğru olduğuna inandığınız şeyi savunmak ister. iyi bir taraftar, bulunduğu tarafı artılarıyla ve eksileriyle benimser ve ona göre yaşar.
    (roselife, 18.06.2008 02:28)
  4. (bkz: taraftarlık)
    (bkz: taraftar olmak)
    (eskiunited, 01.11.2008 13:22)
  5. -deplasmana gitme hakları kanunen ellerinden alındığında, takım otobüsünün önünü kesip ligi durduran arjantinlilerdir

-hiçbir sosyal bölünmeye aldırmadan aynı betonarme basamakların üzerinde birbirlerine sarılan türklerdir

-cezalı olduğu maçı en ateşli taraftar grubunun arasında boynunda atkısıyla izleyen italyan futbolcudur

-ameliyat olacak arkadaşlarına aralarında para toplayan yunanlardır

-kupa galipleri kupasını kaldırmak üzere podyuma gelirken, inandıkları ve ait oldukları herşeyi temsil eden parçalı formayı giymediler diye o mutlu anlarında bile sahaya sırtını dönen binlerce barcelonalıdır

-yankeelerin efsane bir maçını tekrar tekrar izleyebilen ve her izlediğinde aynı heyecanı taşıyan amerikalıdır

veeee...ve dün gece milano sokaklarında karda buzda sevidiğini kaybetmemek için kapısında yatan aşıklardır taraftarlar...milyonlarca euro ya değişilemeyen tezahuratları ciğerleri koparcasına haykıran insanlardır

bunlar ve benzeri örneklerle holiganizmi karıştırıp -ay ne kadar lümpensiniz,ayol bir avuç deli bunlar- edebiyatı yapmaya devam eden canlara selam ediyorlardı... sizler anlamadınız anlayamacaksınız.

çünkü hiç titremedi vucudunuz baştan aşşağı kalabalığın uğultusunda...

ordaydık,milanodaydık hepimiz dün gece, bağlı kalmanın, ait olmanın, hep beraber omuza yürümenin ne demek olduğunu bütün dünya göstermek için
    (bokarec, 20.01.2009 18:42)
  6. alayına isyan diyen, sevinmek için sevmeyen, her zaman omuz omuza olabilen insan topluluğudur.
    (yasamaktır ask, 20.01.2009 18:44)
  7. (bkz: taraftar profilleri)
    (phoenix, 20.01.2009 18:45)
  8. bunların en komik yanı, sanki taraftarlık kararını verirken her şeyi akıl mantık çerçevesinde düşünüp ince hesaplar yapmışlar gibi sürekli tuttukları takımı tutmanın tek mantıklı hareket oluşundan dem vurmaları. "galatasaray uefa şampiyonu", "fenerbahçe çok zengin", "beşiktaş çok yerinde transferler yaptı"... ulan sanki altı yaşında sokakta hagi alex sergen diye koştururken bunları planlıyordunuz. babanız, dayınız, amcanız, artık kimse, size bir takım tutturmuş, onun yolunda gidiyorsunuz. ona bir lafım yok. fakat nedir bu taraftarlığı rasyonalize etme, akla vurma çabası anlamış değilim.

düşünüp taşınıp "ben bundan sonra şu takımı tutacağım, çünkü en doğrusu bu" diyen varsa ona da helâl olsun.
    (ali kamber, 31.07.2009 13:41 ~ 15:16)
  9. eğer takımların kişilikleri olduğunu kabul edersek (burası büyük bir "eğer" bak) taraftarlığın rasyonalize edilmesini belli durumlarda anlayabilirim. altı yaşında sokakta rıdvan, oğuz, aykut diye koştururken farkında olmadan ülkenin en tutarsız, en kararsız, en ne yapacağı belli olmayan takımlarından birisinin taraftarı olma yolunda ilerliyordum. şimdi kim, o yaşlarda bende yer eden fenerbahçe sevgisinin bugünkü recai pengül'ün kişiliğinde etkisi olmadığını söyleyebilir? belki ben 7 yaşındayken 103 golle fenerbahçe değil de başka bir takım şampiyon olsa başka bir takımın taraftarı olarak büyüyecek, başka bir insan olacaktım; kim aksini iddia edebilir? hadi benim gibi futbol hayatı takım bölüşmelerinde sonuncu seçilen çocuk olmaktan öteye gitmemiş birisi için bunlar hafif mübalağa içeriyor olabilir ama öyle insanlar tanıyorum ki, resmen kendi kişiliğini tuttuğu takımın sahip olduğuna inandığı kişilikle örtüştürüyor. bu adamlarda yumurta mı tavuktan yoksa tavuk mu yumurtadan çıkıyor karar vermekte zorlanıyorum.
    (recai pengül, 31.07.2009 19:20 ~ 21:15)
  10. iyi futbol oynayan adam fanatik taraftar olmaz diye bir teorim var. bunu yanlışlayan insanlar varsa aranızda beri gelsin.
    (recai pengül, 31.07.2009 19:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil