gitgide üslubunu sevmeye başladığım gazete. kesinlikle komik bir üslupları var. dünkü gazetenin başsayfasından iki ana haberi ve manşetlerini aktarıyorum.
-emekli paşaların televizyonda sık sık konuşup görevdekileri eleştirmesi sebebiyle biliyorsunuz genelkurmay emeklilere orduevine girememe cezaları vermeye başlayacağını açıkladı. taraf'ın manşeti "eleştiren emekli subaya türbanlı muamelesi."
-milli sporcu süreyya ayhan gene dopingli çıktı. taraf gene anasayfadan önce süreyya ayhan'ın koşarken önden çekilmiş bir resmi, yanında haberin başlığı: "kaç süreyya, kaç"
dünkü gazetede bir de tekzip yayınlamışlar, bu kadar yeni bir gazetenin yanlış haber yapması kötü tabii, ama tekzibe bakınca açıkçası koptum ve bu nasıl tekzip dedim, ve gazeteye güvenim arttı açıkçası. çünkü açıkça ve aynen şu ifadelerle demişler ki: "yaptığımız haber yanlış ve gerçekdışıdır, şurdan aldığımız haberi yeterince kontrol etmeden yayınladık, evrensel standartlara uymadık, bu yüzden şu şu şu kişiler üzüldü, hepsinden çok özür dileriz." bunu da o kadar uzun ve içten yazmışlar ki.
ve bu gün akşam gazetesinden iletişim profesörü ali saydam bile şaşırmış, "böyle bir tekzipi ilk defa görüyorum hayatımda, kendi krizlerini fırsata çevirmişle, örnek bir tavır." diye yazıyor.
http://www.aksam.com.tr/...
(haber reha muhtar'la ilgiliydi, yarın muhtar'ın vatan'daki köşesinden izleyeceğiz herhalde tepkisini)
ama 2. ve 3. sayfayı, katliam cinnet haberleri yerine dış politikaya ayıran, 20. sayfanın dibinde de "3. sayfa" adında bir köşe açıp, orada alakasız yazılar yayınlayarak kafa bulan bir gazetenin herkese hitap etmeyeceği zaten bellidir, ben beğenilmemesini buna yoruyorum. selçuk erdem'in karikatürlerini de annemler anlamıyor, ama bence çok iyi bir karikatürist. bu da biraz bunun gibi.