belki ilginizi çeker
  1. · askerlik
  2. · tuzun dünyada ve türkiye deki üretimi
  3. · toros
  4. · sosyalist bir toplum kurmak
  5. · malzeme bilimi ve mühendisliği
  6. · refah
  7. · öğretmenlere takılan lakaplar
  8. · avrupa birliği
  9. · çocuk istismarı
  10. · agricultura
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · 2012
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · google wave
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · şehit cenaze töreni
  9. · ahmet necdet sezer

tarım  

1. toprağı işlemek suretiyle gerçekleşen, endüstrinin oyuncağı olmuş çiftçi icraatları bütünü.
    (chaconne, 14.12.2004 02:51 ~ 02:58)
  2. (bkz: ziraat)
    (plastiklahana, 30.01.2006 08:05)
  3. tarım, bir bakıma, toprağın kullanımıyla yiyecek ve hammadde gibi tarım ürünlerine olan talebi karşılamak, çiftlik hayvanları yetiştirilmesi ve üretilmesi için ekosistemin işletilmesidir.

(bkz: organik tarım)
    (beybabacan, 10.04.2006 16:36)
  4. ilköğretim ilköğretim olmadan önce yani zorunlu eğitim 8 yıl olmadan önce ortaokulda bir kaç yıl okutulan bir dersti. amacı öğrencilere çapa çapalamayı, ağaç budamayı, soğan dikmeyi, meyve toplamayı öğretmek olan bu ders inanılmaz geyik geçerdi. uygulama dersleri okul bahçesini düzenlemek ile geçerken sınıfta yapılan derslerde tarım hakkında bilgi verilir, bitkiler hayvanlar tanıtılırdı. bahçe temizlendikten sonra maç yapmak bu dersi en güzel kılan özelliğiydi.
    (chixculub, 10.05.2007 14:36 ~ 14:36)
  5. çıkmaz sokağa benzediğini iddia edenler var. tarım öncesinde avcı toplayıcı olarak da geçimini sağlayabilecek ufak insan toplulukları tarım yapmaya başlayınca ölçek ekonomisi benzeri etkilerden dolayı daha kalabalık yaşamaya başlıyor. daha kalabalık olunca da yaşamlarını sürdürmenin tek yolu tarım oluyor. kalabalık yaşam yanında salgın hastalıklar, hiyerarşi, sosyal sınıflar gibi başka belalar da getiriyor.

alın size bir paragrafta insanlık tarihi.
    (recai pengül, 03.08.2007 17:50 ~ 17:50)
  6. (olahabeoy, 23.10.2007 10:11)
  7. shenzhen' de bulunan bir uygur lokantasıdır.
    (aquila, 21.04.2008 10:53)
  8. açık öğretim fakültesinin iki yıllık programlarından biridir. genel meyvecilik, sebzecilik, seracılık, tarım alet ve makinaları gibi dersleri vardır.
    (junie, 01.06.2008 02:05)
  9. tarım; toplayıcılık yapan ve elma, armut gibi meyveleri kısım ayırt etmeksizin yiyen insanların sıçmak için kullandıkları yerlerden ağaç çıktığını gözlemlemeleri üzerine başlamıştır.
    (indim dereye nick bulamadım, 10.11.2009 13:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil