insanlar tarafından fantastik sebeplerden ötürü çok fazla beğeni gören, erkekler tarafından genellikle güzellik ön planda tutularak örnekleri verilen insanlar. benim açımdan "ancelina coli" bu sıfatı hak eder. memelerine hastayım çünkü.
yukarıdaki gibi bir tanım yazarsak, başlıkları anket haline getirmemiş, bakınız çöplüğü halinde bırakmamış oluruz. giriyi okuyan tapılası kadınların ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmuş, bu sıfatı almış insanlardan bir örneğini görmüş ve bu örneğin bu sıfatı nasıl hakketiğini idrak etmiş bir biçimde başka başlığa yönelir. sözlük, sözlük işlevini görür. kimse bir başlık altına tanımsız verilmiş yüzbinmilyon tane bakınıza bakarak konuyu anlamaya çalışmak zorunda kalmaz.
böylece sözlük kalkınır, buna önlem almak isteyenler faşist olmaz, ya da yarrak gibi hoş bir lafı kullandım diye eksi yedim galiba sanrısına düşmez, sözlük formatını okumadan yazanların girilerine eksi oy veren kişilere ibne demez. enflasyon düşer, türkiye çöl olmaz.
kesinlikle güzel ve sexi olan, zekasıyla herkesi hayrete düşürebilecek, şevkatli ve romantik olan. daha ne olsun yani böyle kadına da tapılmaz ne yapılır artık?
tapılası kadın, düşünceli ama umrusamaz görünen;sorumluluk sahibi ama uçarı olan;en yakın dostun olabilen;muhabbetine doyum olmayan;komik olan-gülen ve de güldüren-;hem sıcakkanlı hem soğuk olabilen;çirkin olmayan ama atletik fiziğe sahip;en önemlisi de zeki ve pratik olan kadınlardır benim için.
filmlerindeki rollerden karakter tahlili yapmak çok doğru olmasa gerek ama,bundan yola çıkarak şunu belirtmek isterim ki; penelope cruz ve keira knightley bunlara en iyi örnektir bence.