tantana   

adana çık aradan

1. ortaüstü bir komedi sitesi
    (bkz: http://www.tantana.net)
    (atlantis, 24.01.2005 15:01)
  2. (bkz: tantra)*
    (zeus, 07.12.2005 16:10)
  3. (bkz: kuru gürültü)
    (kaleydoskop, 26.06.2007 01:11)
  4. tantana hasan...

15 senedir tanırım onu. ufak yaşta babasını kaybetmiş, bir annesi ve kendi kalmış bu fani dünyada. ortaokulu yarıda bırakıp çalışmaya başlamış. yaşayabilmek için. sonra belediyede işe başlamış ve ordan emekli olmuş. hiç evlenmemiş. neden diye de sormadım bugüne kadar. bunlar ben tanımadan önce yaşadıkları. tanıştığımız ilk yer bir spor klübü lokali, nargile içmeye gitmişiz oraya. köşede elinde nargilesi, üzerinde tam şekil bir takım elbise, jilet gibi bir adam. tek başına oturuyor. kimseler yok yanında. aradan biraz zaman geçtikçe etrafında adamlar beliriyor tek tük. bir saat sonra en az 10 kişi var yanında. kalabalık ağzı açık bir şekilde dinliyor adamı. dayanamayıp sokuluyorum bende. bir hikaye anlatıyor. birden bire susup '' hoşgeldin '' diyor bana. '' hoşbuldum '' deyip dinlemeye devam ediyorum. kendi şivesi ile ve üslubu ile anlattığı hikaye herkesi güldürüyor, neşelendiriyor. arkadaşlarımda dayanamayıp yanımıza geliyor. orda tanışıyoruz '' tantana hasan abi '' ile. konuşurken yüzümde devamlı bir smiley ifadesi olan adam. her hareketi orjinal, naturel. gel-git, arkadaş oluyoruz. yaşça bizden çok büyük. ama neşemiz o bizim. etraftan bakanların ve beraber bizi görenlerin '' almışlar adamı taşak geçiyorlar '' düşüncelerine (((0)) işareti çekip takılıyoruz bol kahkahalı. türk kahvesini asla kahve fincanında içmez. süvari derdi. süvari bardakta içilir kahve. (çay bardağı) kırışık bir gömlek, traşsız bir gün, boyasız bir ayakabı ile görülmesi imkansızdır. bayağı alışmışız ona. diğer insanların yadırgadığı argovari ve değişik aksanı bizim için velinimet gibiydi. annesini de kaybettikten sonra tek başına kaldı hasan abi. neşesinden bir şey kaybetmedi ama. nasıl olduğunu tarif edemediğim bir bağ vardı aramızda. yıllar geçip herkes bir yere dağıldıktan sonra hasan abi böyle anılarımızda kaldı. kim bilir ne yapıyordur şimdi?

o neşen ve enerjin hiç bitmesin tantana hasan.
    (deniz büyücüsü, 02.10.2007 12:25)